Extra large vinicius
VINICIUS JR: Vinicius har ikke fått den beste starten på sesongen og får heller ikke mange muligheter.

Bør Vinicius lånes ut?

Den brasilianske 19-åringen ble introdusert på best mulig vis ifjor. Santiago Solari ga han tillitt og Vinicius leverte, bare ikke foran målet. Bør Vinicius lånes ut for å sikre best mulig utvikling?

Kvikk i bena, kreativ på ballen og et godt overblikk. Dette er alle kvaliteter som beskriver Vinicius godt, men det mangler på sluttproduktet. Vinicius ble introdusert under Solari i fjorsesongen og tok fansen med storm. Han var til tider Madrid sin beste offensive spiller, men så ukomfortabel ut i avslutnings øyeblikket. Han leverte allikevel 13 målgivende passninger og 7 scoringer i alle konkurranser. Denne sesongen har han levert 1 målgivende og 1 scoring på 8 LaLiga-kamper. Normen er uansett at Hazard okkuperer venstrekanten, Vinicius sin foretrukne posisjon. Det gjør det heller ikke bedre for Vinicius at Rodrygo går rett inn på laget og ser ut som om han har spilt der i 10 år. Men forventer vi for mye av en 19-åring som omtrent nettopp har ankommet verdens største klubb?

Real har gjort det klart at de ønsker å satse på den neste generasjonen og har gjort flere "unge" signeringer den siste tiden. Spillere som Kubo, Lunin, Diaz, Vinicus, Rodrygo, Jovic og Vallejo er noen eksempler. Madrid er også en klubb som det forventes resultater av og tålmodighet eksisterer omtrent ikke, både blant fans og klubbledelse. Ødegaard havnet litt i samme båt som Vinicius da han ankom Madrid, men hvem kunne vel forvente at han skulle få en fast plass fra start? Ødegaard gjorde det middelmådig i Castilla, før han ble sendt ut på lån. Lenge var hypen rundt Ødegaard "død", helt frem til denne sesongen. Ajax ville som kjent  kjøpe nordmannens tjenester i sommer og for de fleste Madrid fans på dette tidspunktet virket det som en riktig avgjørelse. Ødegaard var visst ikke så god allikevel, men de gjorde et forsøk. Heldigvis hadde Madrid fulgt med i timen og nektet å selge. Nå forstår vi hvorfor. Det er flere klubber som også kunne tenke seg Vinicius sine tjenester og det ville hjulpet på utviklingen hans med kontinuerlig spilletid. Asensio, som er tilbake fra skade etter nyttår, spiller også på venstresiden. Asensio er også forsovet ung og fortjener også muligheten til å komme tilbake. Med så tøff konkurranse, er et utlån kanskje den beste muligheten for den unge brasilianeren. 

Vinicius er utelatt fra dagens kamp mot Sociedad. Selvom Bale nok en gang har tråkket i salaten og Vàzquez har vært uheldig på styrkerommet, velger Zidane allikevel å ikke ta med seg Vinicius. Om dette er et budskap fra Zidane sin side eller at det ligger noe annet til grunn, er vanskelig å si. Men vi kan alle se det enorme talentet han innehar, selvom selvtilliten foran mål ikke er helt på topp. Jeg mener personlig at Bale sin oppførsel er skadelig både for miljøet i troppen og for hans egen karriere. Vàzquez er også en middelmådig spiller som aldri har de store toppene, men han er ihvertfall lojal mot klubben og tilfreds med sin posisjon i troppen. Jeg ser helst at Vinicius lånes ut, dersom det ikke frigjøres plass i laget neste sesong.

Hva er deres tanker?

Pmn6