Extra large vinicius
UTE IGJEN: Vinicius blir ikke å se verken på benken eller banen imorgen

Troppen klar mot PSG- Vinicius ute, Bale inne

Troppen er klar mot PSG imorgen. Vinicius må fortsatt finne seg i å ikke bli med, mens Bale får tillitt.

Madrid har omtrent sikret seg avansement videre i Champions League, så det blir ikke en skjebnekamp mot PSG imorgen. Det er uansett fint å se Madrid mot best mulig motstand og det blir en fin målestokk for å se hvor lista ligger. Det hadde også gjort mye for selvtilliten å slå PSG etter det ydmykende tapet sist.

Troppen ser slik ut:

Keepere: Courtois, Areola og Altube.

Forsvar: Carvajal, Militão, Ramos, Varane, Marcelo og Mendy.

Midtbane: Kroos, Modric, Casemiro, Valverde og Isco.

Angrep: Hazard, Benzema, Bale, Jović og Rodrygo.

Det store spørsmålet blir hvorfor Vinicius holdes utenfor. Noe av årsaken kan være at det ikke er nødvendig å ta han med, siden Rodrygo får plass. Et annen årsak kan være at han ikke har prestert spesielt godt denne sesongen, men han har heller ikke fått mye tillitt. Det blir også feil å måle han opp mot Rodrygo, som har fått en pangstart på denne sesongen. Om dette er en fase som kommer til å jevne seg ut, eller om han klarer å holde dette nivået hele sesongen, er vanskelig å si. Men at Rodrygo allerede nå skal være helt i ypperste klasse har jeg vanskeligheter for å tro. Problemet for Vinicius er at hans prestasjoner ser dårligere ut enn de er. Han er fortsatt bare 19 år,  men innehar allerede mange gode kvaliteter. Det stopper vanligvis opp foran målet og det er der Rodrygo leverer. Jeg støtter uansett avgjørelsen å la Rodrygo ri formen så lenge det lar seg gjøre. Kanskje Rodrygo blir avgjørende imorgen?

Vi må også nevne Bale. Bale ble offer for en pipekonsert sist lørdag etter "flagg-skandalen", men leverte en god kamp. At han får tillitt basert på prestasjonen er forståelig, men kanskje det blir feil å ta han med siden fansen reagerte kraftig? Det er nok Rodrygo som får starte kampen, men Bale vil mest sannsynlig byttes inn etterhvert. Om fansen fortsatt buer, kan dette påvirke laget i negativ retning. Det vil jo også påvirke Bale til en viss grad, selvom han klarte å holde hodet kaldt mot La Real på lørdag. På et eller annet tidspunkt vil Bales påfunn bli glemt, men man vil alltid spørre seg om han i det hele tatt er motivert for å kjempe for Madrid. Kanskje Bale kan vende kritikerne med enda en god prestasjon imorgen?

Resten av troppen er ingen overraskelse. Madrid har levert mye gode prestasjoner i det siste og er i en god flyt. En god prestasjon betyr at laget har fått ristet av seg rusket fra tidligere i sesongen og at denne sesongen lover godt. Avansement er allerede sikret, men revansjen er ikke. La oss håpe på det beste!

Pmn6