Extra large gettyimages 1174749549thumb
VIKTIG: Eden Hazard vil endelig få muligheten til å briljere mot et storlag hjemme på Bernabéu.

Før kampen: Paris-Saint Germain(H)

Et Real Madrid i ingenmannsland med 5 poeng opp til Paris-Saint Germain og 5 poeng ned til Club Brugge, men fortsatt har de mye å spille for

Real Madrid - PSG
Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, gruppespillkamp 5 
26. november, kl. 21:00 

Det ble med en solid 3-1 seier mot Real Sociedad i helgen, samtidig som trener Zinedine Zidane fikk spart spillere. Imanol Alguacil og Martin Ødegaard greide aldri å hamle opp med et godt organisert Real Madrid-lag, og dermed gikk alle tre poengene til hjemmelaget som enda holder følge med serieleder Barcelona. Etter en haltende start på gruppespillet denne sesongen, så fikk laget etterhvert fart på skøytene i det de beseiret Galatasaray både hjemme og borte. 

Morgendagens motstander i PSG troner både øverst i hjemlig serie, som så vel i årets gruppespill. I årets første Champions League-kamp filleristet Thomas Tuchels gutter Real Madrid hele 3-0, i en kamp det på mange måter var klasseforskjell mellom lagene. Etter all sannsynlighet vil denne kampen bli langt jevnere, i alle fall om man skal tro bookmakerne. 

Revansjelystent hjemmelag 

Real Madrid fikk som kjent et ublidt første møte med Champions League denne sesongen, og kampen på Parc des Princes fikk de fleste varsellamper til å lyse ildrødt på Chamartín.  Etter den katastrofale Paris-affæren har Zidane etterhvert fått skuta på rett kjøl, i samme slengen har han fått introdusert en rekke nye spillere i laget som fansen har lagt sin elsk på. Federico Valverde har siden forrige oppgjør fått mye spilletid, og unggutten har grepet sjansen med begge hender. Frekvens og intensitet var mangelvaren i Paris i følge Zidane, og det er akkurat de egenskapene uruguayaneren har tilført laget. Rodrygo Goes er en annen som har fått mye spilletid den siste tiden, også han har vist seg som god spiller begge veien. I tillegg til Rodrygos dynamiske spillestil, så har unggutten også tilført laget en giftighet foran mål som tidvis har vært sårt tiltrengt. 

Rent poengmessig er ikke denne kampen viktig i det hele tatt, og Real Madrid går nok videre uvilkårlig av hvordan denne kampen ender.  Likevel ble Real Madrids stolthet dypt såret etter det forsmedelig 3-0 tapet i Paris, og i denne kampen handler alt om revansje. Samtidig er kampen viktig for et høytflyvende Real Madrid lag som har feid de fleste av banen siden forrige oppgjør, men blant kampene har det ikke vært mange toppkamper. Derfor vil det bli svært viktig å gjøre en positiv kamp, slik at laget igjen får kjenne på hvordan det er å slå de aller beste lagene. Hele kampen handler om å holde opp det gode momentet som har bitt opparbeidet gjennom høsten. Sett i retroperspektiv var kjempesmellen mot nettopp PSG enormt viktig, og på mange måter vendepunktet denne sesongen. 

Kamp om plassene 

Det har lenge vært snakk i at Zidane har funnet sine elleve spillere, men i løpet av de siste ukene er det flere og flere som har meldt seg på.  Luka Modrić har fått mye rettmessig kritikk så langt denne sesongen, men det kroatiske ballgeniet ser etterhvert ut til å igjen ha funnet seg selv. I helgens kamp mot Real Sociedad var han igjen glimrende og blant banens absolutt beste spillere, hvor han leverte ett mål og to målgivende pasninger. Marcelo er en spiller som er i tildels samme situasjon, hvor hverken alderen eller den siste tids prestasjoner taler i hans favør. Riktignok har vi sett glimtvis hvilken eminent fotballspiller han er, samtidig som det ser ut til at han omsider har fått skikk på den fysiske formen. Hva angår sluttprodukt går Marcelo sitt franske motstykke en høy gang, hvor Ferland Mendy har vært langt bedre bakover enn fremover denne sesongen. 

Rodrygo fikk i helgen sine første minutter etter hattrick-kampen mot Galatasaray, og det brasilianske tenåringsfenomenet leverte en kamp på det jevne. Hans hovedutfordrer på høyrekanten Gareth Bale kom inn til et hylekor uten like, men på tross av støyen evnet waliseren å holde hodet bemerkelsesverdig kaldt. På mange måter så ikke omstendighetene ut til å prege han i det hele tatt, og prestasjonene på banen var av det solide slaget hvor han var en skapende kraft den korte tiden han var på banen. Kanskje var forestillingen såpass solid at det er muligheter for en startplass allerede imorgen. 

Laget er med andre ord langt fra satt, og det vil bli svært spennende å se hva Zidane gjør med laguttaket. Om rutinen til Modrić  går foran Valverdes ungdommelige pågangsmot, eller om Marcelos offensive bidrag veier tyngre enn Mendys defensive og sist men ikke minst om Bale viste så mye at han får starte foran Rodrygo. En ting er i alle fall sikkert Zidane har for øyeblikket et luksusproblem, og enda venter han nok på at spillere som Luka Jović, Éder Militão og Isco skal melde seg på. Om den nevnte trioen finner formen, så kan denne sesongen bli av det riktig så festlige slaget. 

Mbappés siste omkledning i bortegarderoben

Om Ødegaard fikk ett gløtt inn i fremtiden i helgen, så er det nok en annen spiller som får det imorgen. Kylian Mbappé har vært linket til Real Madrid i det som allerede føles som en og en halv evighet, men faktisk er det ikke så lenge siden sensasjonen slo gjennom. Allerede etter den glimrende debutsesong for et særdeles godt AS Monaco ble han linket til Madrid, men Mbappé valgte å dra "hjem" til Paris først. Hverken Zidane eller Florentino Pérez evner å skjule sin begeistring for den franske rubinen, og begge to ønsker nok å plassere han midt i kronen på Real Madrid-emblemet. Et spenningsmoment i seg selv blir å se hvordan unggutten blir tatt imot av Bernabéu-publikummet, men etter all sannsynlighet blir mottakelsen langt varmere enn den Bale får. 

Nær sagt som vanlig topper PSG tabellen i hjemlig serie med god margin ned til nærmeste utfordrer, den store forskjellen denne sesongen er at de gjør det samme ute i Europa. En samlet verdenspresse har ventet lenge på at PSG skal få valuta ute på kontinentet for alle milliardene som er blitt spyttet inn i det pompøse prosjektet, men enn så lenge har det blitt med ventingen. Likevel er det noe som virker langt mer solid over denne utgaven, spesielt Idrissa Gueye ankomst til klubben har gitt laget en savnet balanse. 

I lagets angrep har tidligere nevnte Mbappé herjet denne sesongen, sammen med Neymar og tidligere Real Madrid-helt Ángel Di María. Trioen har 15 mål mellom seg i årets seriespill, og tar man med Mauro Icardis bidrag er tallet 21. Icardi har etter en noe treg startet kommet skikkelig i gang i motebyen, og er faktisk lagets toppscorer i Champions League med hele fire mål. Sammen danner de en fryktinngytende kvartett som kan skape trøbbel for de fleste, selv på en dårlig dag. I bakhånd har de også den svært rutinerte Edinson Cavani, som for øvrig er lagets toppscorer gjennom alle tider. 

Med andre ord rår Tuchel over et svært imponerende mannskap, og det vil bli svært interresant å se hvordan han disponerer troppen til denne kampen. Den tyske treneren har fått et langt mer komplett lag til rådighet enn sine forgjengere, hvor tidligere PSG-utgaver har manglet defensiv balanse og en smule rutine. Et annet punkt PSG har slitt med gjennom åren er lagets aller bakerste spiller, og akkurat keeperposisjonen har lenge vært lagets akilleshæl. Bakerst på banen har laget hentet inn Real Madrid-legende Keyolr Navas for å tette igjen, og det vil blir veldig interresant å se hvilken mottakelse costaricaneren vil få på  Bernabéu. Heldigvis for Real Madrids del er lagets hjerte og ballsentral Marco Verratti ute med en skade i kneet, som holder han ute av den kommende stjernekampen. 

Mulige lagoppstillinger

Real Madrid 4-3-3: Cortouis, Carvajal, Varane, Ramos, Mendy, Casemiro, Kroos, Valverde, Bale, Benzema, Hazard

PSG 4-3-3: Navas, Meunier, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat, Marqhinhos, Gueye, Herrera, Neymar, Mbappé , Di María

Hvordan tror du Mbappé til å bli mottatt på Bernabéu? 

Pmn6