Extra large he17774
STORSPILTE: Benzema, Hazard og Marcelo spilte alle en solid kamp tirsdag kveld.

Real Madrid 2-2 Paris Saint-Germain

Los Blancos fullstendig overkjørte storlaget fra Paris, men det endte kun med et poeng.

Real Madrid 2-2 Paris Saint Germain
Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, gruppespill (5/6)
Tirsdag 27.november, kl:21.00

1-0 Karim Benzema (16')
2-0 Karim Benzema (78') - Assist: Marcelo Vieira
2-1 Kylian Mbappe (80')
2-2 Pablo Sarabia (82') 

Etter å ha kommet bakpå tidlig i helgens oppgjør mot Real Sociedad på hjemmebane jobbet Real Madrid seg inn i kampen, og snudde til seier. Kun tre dager senere var det duket for at et annet storlag skulle gjeste mektige Santiago Bernabéu, da Paris Saint-Germain kom på besøk. Dette ville si et gjensyn med et par tidligere spillere, nemlig Keylor Navas og Ángel Di María, samt også spillere som Neymar og Sarabia da begge har spilt flere sesonger i LaLiga. I det første oppgjøret mellom lagene var det nettopp Di María som gjorde livet surt for Los Blancos, da de ble smadret hele 3-0 i Paris. Det var derfor duket for revansje, hvor Los Blancos var ute etter å vise hva de var laget av. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Valverde (Modric Philadelphia 76’ers'), Casemiro, Kroos - Isco (Rodrygo 82'), Benzema, Hazard (Bale 69')

Paris Saint-Germain: Navas - Meunier, Silva, Kimpembe, Bernat - Gueye (Neymar 46'), Marquinhos, Verratti - Di María (Draxler 76'), Icardi (76'), Mbappe

Sjanse-bonanza 

Det var vertene som åpnet best og kom til den første halvsjansen etter fire minutter da Ramos stanget et hjørnespark over mål. Fem minutter senere spilte Bernat et innlegg inn i boksen mot Icardi, men angriperen satte ballen utenfor. Et par minutter senere kombinerte Meunier og Mbappe flott, før sistnevnte fant Icardi i boksen, men innlegget var litt for høyt og angriperen headet over. Da klokka viste femten minutter bygde Los Blancos opp et angrep som til slutt endte hos Kroos, og tyskeren klemte til fra tjue meter, men forsøket endte like over. Et lite minutt senere kontret Real Madrid fremover, hvor Hazard viste frem lekre finter før han vendte spillet til motsatt side. Der kombinerte Valverde og Carvajal, før Valverde fikk ballen tilbake og fant Isco i feltet. Isco satte ballen i stolpen, men på returen ventet Karim Benzema som iskaldt satte ballen tilbake i mål til 1-0. Vakkert kontringsspill. 

Ved halvspilt omgang kombinerte Hazard og Benzema flott i feltet, og Benzema testet lykken, men skuddet ble blokkert før han jaktet ballen på ny, men Navas stupte ut og skapte corner. Den tok Kroos hurtig da han så Navas stå med ryggen til, men sisteskansen fikk en hånd på ballen og dyttet den over tverrliggeren. Noen minutter senere var vertene frempå igjen, og nok en gang var det Kroos som testet skuddfoten, men en enorm redning av Navas hindret scoring. En halvtime ut i oppgjøret klemte Verratti til fra veldig langt hold, hvor Courtois reddet, men må gi en retur - ingen fulgte dog opp. Et lite minutt senere var det Kroos sin tur til å teste lykken igjen, og denne gang sendte han ballen lavt mot kort-hjørnet, men selv om Navas måtte gi en retur hadde han kontroll og fanget opp ballen. Ti minutter før hvilen kombinerte Di María og Mbappe, hvor sistnevnte sendte kula mot mål, men Courtois hadde kontroll og slo til hjørnespark. 

Snaut fem minutter senere rullet Los Blancos fra side til side før Isco ble spilt opp i boksen, og han ble delvis revet ned mens han avsluttet, men ballen endte omsider opp hos Carvajal som ladet skuddfoten, men igjen reddet Navas. Et minutt senere skjøt Casemiro via ryggen til Marquinhos, og Navas ble nesten utspilt, men forsøket endte i nettaket. Corneren ble spilt smart til Marcelo i feltet, og backen klemte til, men selv om Navas måtte gi en retur så klarte ingen hvitkledde å følge opp. Rett etter dette kontret gjestene fremover, og Icardi ble spilt på løp hvor han gikk ned i en duell med Courtois. Den belgiske sisteskansen var klart på etterskudd, og dommeren dro frem det røde kortet, men etter bruk av VAR ble en situasjon i forkant hvor Marcelo ble dyttet avgjørende. Kortet ble trukket tilbake, og frispark på midtbanen ble dømt. Mer skjedde det ikke i den første omgangen, og utrolig nok gikk Real Madrid inn i hvilen kun med en ledelse på et mål. 

Nervepirrende avslutning

Det skulle ikke gå mer enn tjue sekunder i den andre omgangen før vertene skapte en kjempestor sjanse da Marcelo la et innlegg inn mellom forsvaret og Navas som Benzema fikk foten på, men Navas reddet flott - igjen. Etter dette roet det seg noe mer ned, og man så tegn på at Paris Saint-Germain kom noe mer inn i kampen igjen, selv om Los Blancos var laget som skapte flest farligheter fremover i banen. En snaut time ut i oppgjøret kombinerte Los Blancos flott mellom ledd på ny, og igjen var det Toni Kroos som fikk lade skuddfoten, men denne gang endte det like utenfor den lengste stolpen. Et par minutter senere kombinerte Hazard, Benzema og Marcelo før sistnevnte fant Isco med et lavt innlegg i boksen, men igjen reddet Navas avslutningen til Isco fra kloss hold. Noen sekunder senere kom Hazard ned mot dødlinja og fant Varane i feltet, men avslutningen til midtstopperen endte utenfor. Nå gikk ting virkelig fort, og sekunder senere var Marcelo frempå med et par oversteg før han sendte kula mot mål, dog rett på Navas. Snaut fem minutter senere kom gjestene på en sjelden visitt da Neymar spilte en flott pasning i bakrom mot Mbappe, men Courtois var tidlig ute og avverget. 

Perioden som fulgte var preget av at lagene følte litt på hverandre, samtidig som spillet ble avbrutt av en rekke bytter. Drøyt ti minutter før hvilen skulle omsider ballen ligge i mål igjen for Los Blancos da Marcelo kom frem på siden og fant Benzema i feltet med et innlegg. Franskmannen var iskald i feltet, da han avsluttet kontringen med en flott heading. Det skulle omsider ikke gå mer enn et minutt før gjestene svarte, for på siden tapte Ramos en duell og Meunier kom fri før han sendte ballen inn i feltet mot Mbapppe. Ballen nådde omsider ikke franskmannen med en gang, men grunnet dårlig kommunikasjon mellom Courtois og Varane, så sparket den franske forsvareren ballen rett i brystet på Thibaut, før Mbappe kunne sette kula i åpent mål til 2-1. Et par minutter senere var gjestene frempå igjen, da de kom fremover med mange mann, hvor både Mbappe og Neymar hoppet over ballen før Draxler sendte kula rett i Ramos. Returen plukket Sarabia opp, og spanjolen sendte ballen rett i krysset til 2-2, hvor lagene nå var like langt. 

Fem minutter før full tid klemte Carvajal til fra 18 meter, og Navas måtte gi en retur som havnet rett i beina på Rodrygo. Unggutten kunne spilt Benzema, men valgte å gå for avslutning hvilket endte en meter utenfor lengste stolpe. Like etter fikk vertene hjørnespark, og Varane fikk stå helt fri i feltet og heade, men forsøket endte utenfor den nærmeste stolpen. På overtid kombinerte Los Blancos på ny, hvor Carvajal denne gang var mannen som kom til avslutning, men forsøket endte rett på Navas. Sekunder senere var Mbappe på full fart fremover da Sarabia spilte han i bakrom, men avslutningen til franskmannen endte i nettveggen. Vertene fikk omsider en mulighet til på overtid da Modric gikk ned på om lag tjuefem meter, hvor Gareth Bale gjorde seg klar, og waliseren dunket frisparket rett i den lengste stolpen. Så nære, men kun nesten, og dermed endte det 2-2 på Santiago Bernabéu i en kamp hvor Real Madrid kjørte over Paris Saint-Germain i 85 minutter. 

Statistikk: 

 • Ballbesittelse - 52%
 • Antall skudd - 28
 • Skudd på mål - 13
 • Skudd i stolpene - 3
 • Hjørnespark - 9
 • Offside - 0
 • Antall pasninger - 723
 • Vellykkede pasninger - 635 (88%)
 • Baller gjenvunnet - 49
 • Distanse dekket - 106.8km

Hva er dine tanker etter kampen mot Paris Saint-Germain? 

Pmn6