Extra large sin ti tulo 2 1
GLANSDAGENE: På midten av 80-tallet herjet Jorge Valdano på topp for Real Madrid, her fra en kamp mot Borussia Mönchengladbach

Jorge Valdano: Turen til Mendizorrotza blir ikke lett

Real Madrid-legende Jorge Valdano kjenner godt til Deportivo Alavés som er neste motstander, selv spilte har han over 100-kamper for klubben tilbake på midten av 70-tallet.

64-år gamle Jorge Valdano har hatt et innholdsrikt liv, hvor han er blant få spillere som har vunnet VM-gull med Argentina,  fått muligheten til å trene Real Madrid og vært sportsdirektør i klubben. Han er kjent som en av fotballens store filosofer, hvor han til og med har gitt ut en bok. 

Real Madrid gikk på et stygt tap første halvdel av forrige sesong mot nettopp Alavés, og Valdano spår at denne kampen ikke kommer til å bli noe lettere.  Gjennom et langt liv i spansk fotball og fire sesonger i Alavés tilbake på midten av 70-tallet kjenner den argentinske ringreven klubben svært godt. 

I et intervju med lokalradioen i Vittoria snakker han om den kommende kampen. 

Jeg kommer til å være til stede på Mendizorroza, så får vi se om vi får en lignende kamp som vi så sist sesong. Real Madrid fikk en av de største tilbakeslagene der forrige sesong. Alavés trenger en seier for å stabilisere seg på tabellen, samtidig som det vil gi økt selvtillit.  Selvtillit i fotball er undervurdert.  Jeg er sikker på at Real Madrid vil møte tøff motstand på lørdag, og Alavés kommer ikke til å gjøre det lett for de.

Real Madrid har vært i god form i det siste, noe kampen mot Paris Saint-Germain på tross av poengdeling viste. 

Det er en stund siden Real Madrid har vært på dette nivået. Enkeltindivid som Luka Modrić og Karim Benzema har stått frem den siste tiden, samtidig har spillere som Rodrygo Goes og Federico Valverde dukket opp. I tillegg til gode enkeltmannsprestasjoner i lage, så har laget fysiske kapasitet hevet seg ett hakk. 
Pmn6