Extra large marcelothumb
SPILLESUGEN: Isco har fått lite muligheter så langt denne sesongen, men mot PSG viste han alle hva han kan bidra med.

Før kampen: Deportivo Alavés (B)

Etter et par hjemmekamper på rappen er nok en gang dags for bortekamp, og som kjent er det sjelden enkelt med bortekamp i Baskerland.

 • Deportivo Alavés - Real Madrid 
 • Mendizorrotza, La Liga Santander runde 15 
 • 29.11 kl13:00 
 • Strive Sport 

Borte i Baskerland, tidlig kamp, det spås store nedbørsmengder av meteorologene og på motsatt banehalvdel vil det stå elleve krigere ledet av Asier Garitano.  Dette etter en festaften med Champions League-fotball og flomlys på Bernabéu  mot ett av vedens topp-10 lag, kontrastene kunne knapt vært større. 

Jorge Valdano spådde i et intervju med den lokale radiokanalen i Vitoria-Gasteiz at dette kom til å bli en tøff kamp for Real Madrid, og faktorene tatt i betraktning er det vanskelig å være veldig uenig i den uttalelsen. Oppsiden av kampen er potensielt svært stor, men det samme kan sies om et mulig tap. For det er fort i kamper som dette som gir utslag for om det blir seriegull eller ei, og det er nok trener Zinedine Zidane fullstendig klar over. Heldigvis har Real Madrid brukbar historikk i den baskiske-regionen, og det er heller erkerival FC Barcelona som bruker å trøble i kamper nært Biscayabukta.

Tøft kampprogram

Desember er for de fleste en måned som krever et par ekstra tak, noe som også er svært gjeldende for de fleste fotballklubber rundt om det europeiske kontinent. Real Madrid på sin side kommer fra et tett kampprogram, og skal etterhvert inn i ett nytt. Kampene i desember kommer til å komme tette som hagl, og det eneste som kan ligne hvilerom er mellom morgendagens kamp og oppgjøret hjemme mot Espanyol neste helg. Kampprogrammet har allerede krevd sitt første offer i Varane som blir hjemme i Madrid, all den tid Zidane ikke tør å gamble med helsen til en av sine aller viktigste spillere. Antageligvis klok av skade, gitt den svært så skadeskutte troppen han rådet over tidligere i sesongen. 

Denne kampen er nok betraktelig tøffere enn de to neste kampene hjemme mot henholdsvis Espanyol og Club Brugge, så det er nok lite sannsynlig at det er i denne kampen Zidane velger å hvile mange spillere. Likevel har han valgt å ikke gamble med Varane, noe han nok antageligvis hadde gjort dersom det hadde vært El Clásico imorgen. Samtidig er noe overraskende ikke Nacho Fernández med i troppen, noe som tyder på at den spanske landslagspilleren enda har et stykke igjen til han er kampklar. Dermed er Éder Militão og Sergio Ramos de to eneste rene midtstopperen som er med i troppen, noe som garanterer en startplass for Militão så lenge han ikke pådrar seg en skade under oppvarmingen. 

Militão har fått lite spilletid denne sesongen, og har ikke vært veldig overbevisende de gangene han har fått muligheten. Nå skal det poengteres at den ene av kampen han fikk muligheten i var borte mot PSG, hvor laget som helhet gjorde en heller begredelig kamp. Hjemme mot Osasuna viste han glimt av hva som bor i han, det samme kan sies om treningskampene han spilte i løpet av sommermånedene. Nå får han omsider den sjansen han har ventet på. 

Disco med Isco 

Isco har så langt denne sesongen fått begrensede muligheter, og således blitt en av Real Madrids glemte helter. Allerede forrige sesong ble det spådd at den lille og tettbygde magikeren skulle blomstre for fullt under Julen Lopetegui, men skjebnen ville det annerledes. Sesongen ble av det haltende slaget, hvor store deler ble preget av skader og manglende form. Santiago Solari tok etterhvert over for Lopetegui, en ansettelse som på langt nær skulle bli positiv for Isco som til slutt endte i en kald krig med sin nye sjef. 

I forkant av denne sesongen er det de færreste som har regnet med Isco, og heller fantasert om potensielle drømmesigneringer. Paul Pogba, Donny van de Beek og Christian Eriksen var tungt linket til klubben i sommer uten at noen fant veien til Barajas av den grunn. Etterhvert som sesongen var godt i gang begynte ryktene igjen, denne gangen om en potensiell signering av Eriksen til en svært nedsatt pris i januar. Dermed ble fokuset flyttet langt bort fra Isco som på mange måter ble glemt under all dagdrømmingen, en annen årsak er nok den manglende spilletiden han fikk gjennom sesongens spede begynnelse. I midtuken mot PSG strålte igjen Isco, som var en viktig årsak til Real Madrids enorme dominans kampen i gjennom. De fleste offensive aksjoner mot parisernes forsvar gikk gjennom Isco,  som nok en gang så ut til å ha funnet tilbake til sitt sanne jeg. 

Om det blir fornyet tillit denne kampen er vanskelig å si, mye på grunn av motstanderen som står på andre banehalvdel imorgen formiddag.  I utgangspunktet er det lett å anta at Zidane velger å fokusere på fysikk, løpskraft og muligheten til raske overganger. Likevel kan Isco i form tilby laget en uforutsigbarhet som er vanskelig for et hvert lag å forsvare seg mot, noe som blir spesielt viktig all den tid Eden Hazard er ute med skade. 

Babazorros

Aitor Karanka, Jorge Valdano, Marcos Llorente, Theo Hernández og Joselu er noen av spillerne som har spilt for begge klubbene.  Martin Palermo, Dan Eggen, Raúl Tamudo, Ernesto Valverde, Andoni Zubizarreta og Aleksandr Mostovoi er blant noen av de mer kjente spillerne som på et eller annet tidspunkt i karrieren har vært i klubben. Real Madrids tidligere storscorer Ferenc Puskás var faktisk klubbens hovedtrener på slutten av 60-tallet, det med andre ord en klubb med en svært innholdsrik historie som deriblant inneholder et tap i UEFA Cup- finalen mot Liverpool for snart 20-år siden. 

Dagens tropp inneholder nok ikke like stor kvalitet som de overnevnte tidligere spillerne, men det er en rekke gode fotballspillere i klubben. Ikke minst er det mange krigere, som kan og vil gjøre livet surt for de tilreisende fra den spanske hovedstaden. Mellom stengene finner man Fernando Pacheco som har over 150 kamper for klubben, Pacheco for øvrig fortid fra Real Madrids-akademi og var på et tidspunkt tredjekeeper i klubben. Foran det tidligere Real Madrid-prospektet vokter to hardtkjempende vaktbikkjer i Víctor Laguardia og Rodrigo Ely, som danner det foretrukne stopperparet. På midtbanen har du terriere som Mubarak Wakaso og Tomás Pina, hvorav førstnevnte stort sett får flere kort enn han spiller kamper. Øverst i banen finner du lagets store stjerne i den tidligere Arsenal-floppen Lucas Pérez, som for øvrig har startet sesongen sterkt med sju mål på ti kamper fra start. 

Verdt å nevne er det at Joselu er kommet tilbake til klubben, spilleren som de siste årene har spilt for Newcastle United i Premier League og som har fortid fra Real Madrid. Det er ikke bare Joselu og Pacheco i dagens stall som har fortid i Real Madrid, men også vingen Burgui har fortid i sagnomsuste La Fábrica. Laget trenes denne sesongen av Asier Garitano, som kommer fra et mislykket opphold i naboklubben Real Sociedad. Garitano kunne før oppholdet i San Sebastián vise til svært gode resultater i Leganés. Av natur er Garitano pragmatisk og defensiv anlagt, så det vil være naturlig å gjette på et godt organisert hjemmelag i morgen formiddag. 

Statistikk 

Oversikt over 18 siste innbyrdes oppgjør. 

 • Real Madrid seire: 14
 • Uavgjorte kamper: 2
 • Alavés seire: 2
 • Målforskjell: 50-13 favør Real Madrid 

Resultater siste tre kamper 

 • 03.02.19 Real Madrid 3 - 0 Alavés 
 • 06.10.18 Alavés 1 - 0 Real Madrid 
 • 24.02.18 Real Madrid 4-0 Alavés

Mulig lagoppstilling

4-3-3: Cortouis, Carvajal, Militão, Mendy, Casemiro, Kroos, Valverde, Isco, Benzema, Bale

Pmn6