Extra large  he28049
AVGJORDE: Dani Carvajal stod for den avgjørende scoringen lørdag formiddag.

Alavés 1-2 Real Madrid

Det var en jevnspilt kamp lørdag på Mendizorrotza hvor Los Blancos trakk det lengste strået.

Alavés 1-2 Real Madrid
Estadio de Mendizorrotza, Vitoria
LaLiga Santander, runde 15
Lørdag 30.november, kl:13.00

0-1 Sergio Ramos (51') - Assist: Toni Kroos
1-1 Lucas Perez (65') - [Straffespark]
1-2 Dani Carvajal (69')

Los Blancos storspilte i midtuken, hvor de hadde Paris Saint-Germain i knestående store deler av oppgjøret, men etter tre svake minutter endte det omsider med poengdeling. Dette vil si at både den spanske og den franke giganten avanserer til utslagsrunden i turneringen, selv før siste runde av gruppespillet er fullført. Lørdag formiddag var det igjen dukket for spille i LaLiga Santander, hvor de helhvite reiste til Vitoria, for å spille mot Alavés. Spillere som Varane, og Courtois fikk hvile fra start, hvor Militão og Areola erstattet de, samtidig som Bale og Isco var å se blant de elleve utvalgte hos Zizou. 

Real Madrid: Areola - Carvajal, Militão, Ramos, Marcelo - Modric (Valverde 80'), Casemiro, Kroos - Isco (Mendy 90') - Benzema, Bale (Rodrygo 67')

Alavés: Pacheco - Aguirregabiria, Laguardia, Navarro, Duarte - Vidal, Pina (Pons 75'), Wakaso (Garcia 82'), Rioja (Burke 60') - Perez, Joselu

Sjansefattig omgang

Det var vertene som skapte den første halvsjansen i oppgjøret, da Aleix Vidal gikk ned i feltet drøyt fem minutter ut i oppgjøret. Det var minimalt med kontakt mellom Militão og Vidal, og dommeren valgte derfor å gi gult kort for filming. Noen minutter senere sendte Isco en ball inn i feltet, som Bale akkurat ikke nådde, og dette gjorde at Navarro måtte tenkte hurtig da ballen traff han midt på panna. Ballen styrte mot stolpen, og forsvareren ble reddet av metallet fra et pinlig selvmål. Et par minutter senere så var det vertene som angrep på ny, og et innlegg ble sendt hardt og lavt inn i boksen, men Ramos kom skliende inn og fikk avverget. Drøyt et kvarter ut i oppgjøret ble Carvajal spilt gjennom, og backen fant Isco som klemte til fra 16-meteren, men forsøket endte over. 

En halvtime ut i oppgjøret fikk Isco en ny mulighet, denne gang ved at Benzema la igjen ballen på flott vis, og midtbanespilleren klemte til, men Pacheco hadde kontroll på tross av en liten retur. Fem minutter senere kombinerte Los Blancos flott, og Benzema kom til avslutning, men forsøket endte utenfor. Et par minutter etter dette forsøkte Casemiro lykken fra langt hold, og skuddet var godt, men Pacheco gjorde en god redning og hindret scoring. Flere nevneverdige sjanser ble det ikke i den første omgangen, og lagene gikk dermed til hvilen på stillingen 0-0. 

Forsvarsspillerne sikrer poengene

Det skulle ikke gå lang tid i den andre omgangen før Real Madrid gjorde noe de ikke klarte i den første omgangen, nemlig score mål. Toni Kroos svingte inn i frispark, og Los Blancos sin kaptein Sergio Ramos ruvet høyest i feltet hvor han forlenget ballen forbi Pacheco og i hjørnet til 0-1. Snaut ti minutter senere var kapteinen i fokus igjen da Aleix Vidal gikk ned i feltet etter kontakt med midtstopperen, men dommeren vinket bare spillet videre. Like etter timen var passert gjorde omsider Ramos noe som førte til at dommeren var nødt til å blåse straffespark, da Joselu gikk ned i feltet etter å ha fått et "slag" i ansiktet i duell med kapteinen. VAR bekreftet dommeren sin observasjon, og Lucas Perez gjorde seg klar fra krittmerket, hvor han sendte Areola feil vei og ballen i mål. 

Det var omsider ikke lenge lagene skulle være like langt, for med tjue minutter igjen å spille så ble ballen spilt inn i feltet, og Isco satte hodet til ballen, men Pacheco holdt forsøket ute ved hjelp av stolpen. Sisteskansen måtte omsider gi en retur, og der kom Dani Carvajal som kranglet ballen i mål til 1-2. Dette så ut til å ta luften ut av ballongen for vertene, for det neste kvarteret var det omtrent ingenting som skjedde. I kampens siste ordinære spilleminutt skulle omsider vertene begynne et bombardement mot Areola. Først frempå var Lucas Perez, men Marcelo blokkerte til ny corner. Det påfølgende hjørnesparket landet hos Manu Garcia, og innbytteren headet mot mål, men Areola stod på rett sted og reddet. Syv minutter på overtid var Valverde nære å score mål, da han snappet opp en svak pasning, men i stedet for å spille en åpen Benzema så sendte han kule utenfor. Dermed endte det 1-2. 

Hva syns du om kampen mot Alavés? 

Pmn6