Extra large mourinhopress
BEDRE STATISTIKK ENN ZIDANE: Jose Mourinho leverte godt som Madrid trener

Mourinho slår Zidane sin statistikk

Etter PSG oppgjøret forrige uke hadde Zidane styrt skuta i like mange kamper som Mourinho gjorde. Mourinho vant ikke like mange trofeer, men leverte bedre tall.

MARCA leverer idag en spennende og tankefull statistikk. Mourinho og Zidane var på sidelinjen i like mange kamper etter PSG-møtet forrige uke. Etter 178 kamper som trener slår Mourinho Zidane på seiersprosent, antall mål scoret og antall mål sluppet inn. De har tapt like mange kamper, 22 hver. Zidane har dermed 119 seiere, 37 uavgjort og 22 tap. Mourinho har 128 seiere, 22 uavgjort og like mange tap. Mourinho sitt Madrid scorte 475 mål og slapp inn 168. Zidane har levert 448 mål og har sluppet inn 190. 

Jose Mourinho tok Madrid til et nytt nivå. Etter en lang tørke uten trofeer eller nevneverdige oppnåelser, ankom han Madrid i 2010. Han hadde nettopp sørget for Inter og Italia sin eneste "treble" sesong og var selv ansett som en Galáctico blant trenere. Mourinho sikret en cup og en ligaseier for Madrid, i tillegg til tre strake CL-semifinaler.  Selvom alt så godt ut på papiret, samt at Perez var en stor fan, fungerte det ikke for Mourinho i garderoben. Spillere som Casillas, Ronaldo og Ramos hadde flere offentlige feider med portugiseren. Casillas ble benket for å ha "forrådt" Madrid og ble erstattet med Diego López. Det skal ha blitt sagt at Ramos ikke respekterte han, siden Mourinho ikke hadde bakgrunn som profesjonell fotballspiller. Ronaldo trenger man ikke å si så mye om, men når to "divaer" møtes vet vi at det ikke vil fungere i lengden. Det ble altså med 3 sesonger for Mourinho, men det tok Madrid opp på en ny standard.

Zidane blir en god nummer 2 bak Mourinho tallmessig., men utgangspunktet er annerledes. Zidane mangler kanskje mye av den faglige tyngden Mourinho sitter på, men har full kontroll i garderoben. Flere andre europeiske lag har løftet seg kraftig siden Mourinho sin tid og det er flere som er på tilnærmet samme nivå i CL. I ligaen har også Atletico Madrid slengt seg på som en vrien motstander, i større grad enn under Mourinho sin tid. Zidane har også gjort seg legendarisk etter tre strake i CL, samt en ligatittel. Mourinho nyter nå dagene som fersk Tottenham trener og hvem vet, kanskje blir det en gjenforening i Europa på nyåret.

Pmn6