Extra large he10690 horthumb
TAKE: Kubo blendet de fleste supportene gjennom sommeren, nå lyser han opp ferieøya Mallorca .

Leiesoldatene: Kubomania

Det har vært landskamper, skader , potensielle sparkinger og faktiske sparkinger som har preget Real Madrids utlånte spillere den siste måneden.

November måned har vært av det travle slaget, hvor av halve måneden gikk med til landslagsoppdrag. Andre spillere har fått måneden amputert på grunn av skader, dermed har det ikke vært spilt mer enn tre-fire kamper siden sist oppdatering. Om det ikke skjedd all verdens for spillerene, så har det i alle fall foregått mye i klubbene våre utkårede er på lån i. I enkelte klubber mer enn andre. 

Martin Ødegaard 

Utklipp fra oktobers oppsummering 

Den meste interresante fremgangen til Ødegaard er som nevnt det skyhøye bunnivået han for øyeblikket virker å inneha, noe som tydelig gjenspeiler seg på banen. Alltid ledig, samtidig som han hele veien ønsker ball for å ta nye offensive initattiv. Et kjennetegn man ofte ser oss verdensklassespillere, for øyeblikket vaker drammenseren i vannskorpen til å bli kunne defineres som akkurat det.

Som alltid starter vi med vår kjære Martin Ødegaard, som kanskje er den av våre utlånte spillere som har imponert aller mest så langt denne sesongen.  Novembers tidlige fase var i stor grad preget av skader for drammenseren, men heldigvis var det i all hovedsak et par uviktige kvalifiseringskamper han først og fremst gikk glipp av. Siden forrige oppdatering har det blitt ytterligere 180 minutter, som har blitt fordelt utover tre nye kamper. Ytterligere målpoeng har det også blitt, samtidig som han igjen har fått prøve seg på Santiago Bernabéu  hele fire og et halvt år etter forrige opptreden. 

Statistikk 

 • kamper 13/1170 minutter
 • Mål: 3
 • Målgivende:4 
 • Banens beste: 3 

På grunn av tidligere nevnte skader, så er det i utgangspunktet blitt to kamper med spilletid den siste måneden for Ødegaard. Den ene kampen mot regionsrival Eibar, hvor han var kampens store midtpunkt med både mål og målgivende. Etter kampen ble han også kåret til bannes beste spiller, for tredje gang denne sesongen. I følge Marca har 20-åringen vært kåret til banens beste hele fire ganger, noe som gjør han til banens beste spiller nesten hver tredje kamp. 

Det store høydepunktet denne runden var likevel kampen på Bernabéu  mot Real Madrid, på tross av den helt enestående prestasjonen mot Eibar. Nesten femti oppmøtte fra Real Madrids norske supporterklubb fikk vitne Ødegaards aller første kamp mot klubben som eier han, og hovedpersonen selv gjorde seg langt fra bort. Alltid ledig og klar til initiativ har vært gjeldene for han denne sesongen, noe han i stor grad viste på Bernabéu. Selv om det ikke ble noen banens beste prestasjon spilte han godt over middels, hvorpå det eneste som var å utsette var en del passive prestasjoner foran Real Madrids mål. Etter kampen mot Eibar å dømme, så har Ødegaard tatt Strive-kommentator Magnar Kvalviks råd om å skyte oftere til ettertanke, noe som i aller høyeste grad ga suksess kampen etter. 

Achraf Hakimi

Utklipp fra forrige oppsummering

Mot Slavia Praha i sin relativt ferske kantrolle noterte Hakimi seg med hele to mål i det som i aller høyeste grad kan beskrives som en kanonkamp av unggutten. Den påfølgende kampen mot Freiburg i Bundesliga fulgte han like så gjerne opp med ny scoring, før han til slutt endte scoringsrekken mot Inter. 

Hakimi nyter enda stor tillit i Dortmund, kanskje ikke så rart med tanke på den sist tids gode prestasjoner. På kort tid har han utviklet seg til å bli en av lagets aller viktigste bidragsytere, hvor det mest overraskende er alle hans offensive bidrag og målpoeng. For i et lag fylt med offensivt fyrverkeri i form av Marco Reus, Jadon Sancho og Julian Brandt så er det en utlånt høyreback fra Real Madrid som stjeler de aller fleste overskrifter.  Gjennom euforien har marokkaneren befestet sitt grep om en venstreving posisjon, selv om han tidvis vikarierer på høyreback og venstreback. 

Statistikk 

 • Kamper:  15/ 1441 minutter 
 • Mål: 6 
 • Målgivende:3 
 • Banens beste:4 

Årsaken til favoriseringen av Hakimi på kanten kommer av muligheten for å spille med andre offensive backer i Łukasz Piszczek og Raphaël Guerreiro samtidig, som igjen fører til et veldig uforutsigbart angrepsspill. Det heller ikke til å legge skjul på at Hakimis ni målpoeng også taler i hans favør, hvorpå de fleste har kommet fra en venstreving posisjon. Dessverre for Dortmund og Favre så har ikke resultatene vært all verdens den siste tiden, noe som fører til spekulasjoner om at Favre muligens blir avsatt før jul. Den siste tiden har Dortmund blitt smadret 4-0 av Bayern München , tapt 3-1 for Barcelona og spilt 3-3 mot Padderborn. 

Hvor mye en potensiell sparking av Favre har å si for en spiller som Hakimi er enda uvisst, men det er langt fra sikkert at det  taler positivt for Hakimis del dersom det skulle komme en ny hærfører inn portene på Signal Iduna Park. Det er på mange måter Favres taktikk og tillit som har vært utslagsgivende for den hurtige utviklingen vi har vært vitner til denne sesongen, og det er langt fra utenkelig at en ny trener har lyst å sette sitt stempel på laget med spillere som kommer til å være i klubben noe lengre enn Hakimi - som etter all sannsynlighet er tilbake i Madrid allerede neste sommer. 

Borja Mayoral  

Utklipp forrige oppdatering 

I den siste kampen mot Real Sociedad fikk Mayoral muligheten fra start, en mulighet han grep med begge hender. I slutten av første omgang sto målniken riktig plassert etter ett treff i treverket av Enis Bardhi og lirket returen i nettmaskene.

Tre målløse kamper på rad, og kun tre scoringer fordelt på 13 kamper så langt denne sesongen er langt fra imponerende. Likevel er det enkelte ting som er gledelig også med tanke på situasjonen til Mayoral, og det er nemlig den stadig økende tilliten han får av trener Paco López. Et annet positivt element er om man ser på hvilke motstandere spissen har scoret på så langt denne sesongen, hvor alle har kommet mot lag som er blant seriens fem beste. Målene så langt denne sesongen har kommet mot henholdsvis Real Madrid, Real Sociedad og FC Barcelona. 

Statistikk 

 • Kamper: 13 kamper / 891 minutter 
 • Mål:3
 • Målgivende: 0
 • Banens beste: 0 

Som spillertype er han svært avhenging av gode spillere rundt seg, all den tid han er en spiss som sjelden scorer helt på egenhånd. Ser man videre på spillerne Levante har så er det langt fra de beste arbeidsvilkårene Mayoral har, selv om spillere som Enis Bardhi og José Luis Morales er svært gode servitører de gangene de har dagen.  I tillegg underpresterer han noe ifølge xG, en statistikk som tilsier at han så langt burde ha scoret halvannet mål mer så langt denne sesongen. Dersom han skulle få noen forløsende kamper kan det riktignok bli veldig bra, og hadde han vært enda flinkere foran mål kunne det fort vært noen scoringer til så langt denne sesongen.  Det mangler enda litt ketsjup-effekt, men det kan fort komme i løpet av de neste kampene. 

I kampen mot Barcelona viste han seg i alle fall fra sin beste side, hvor han scoret et mål som i alle fall ikke kan regnes som en målsjanse. I beste Raúl-stil vendte han bort en forsvarer, for så å banke ballen i lengste hjørnet fra et godt stykke utenfor 16-meteren. Alt i alt en nydelig scoring, spesielt om legger til faktoren at det var mot Barcelona. 

Takefusa Kubo 

Utklipp fra forrige oppdatering 

Den siste måneden har det kun blitt 90 minutter med banetid for den lynhurtige kantspilleren med den utsøkte nærteknikken, og japaneren har nok erfart at det er langt vanskeligere å hevde seg for et Mallorca-lag i sesong enn for et Real Madrid-lag i en sesongoppkjøring.

Takefusa Kubo er den spilleren som kanskje har vist størst progresjon den siste måneden, og har etter en noe røff start etterhvert greid å etablere seg i startoppstillingen til Mallorca. Gitt situasjonen til laget fra ferieøya, så er det intet annet enn en kjempeprestasjon fra den unge japaneren. For en lettbeint, leken og slepen teknikker er det langt fra gitt at man skal greie å etablere seg for et lag som sliter i bunnen av La Liga, men Kubo har de siste kampene vist seg å være en etterlengtet vitamininnsprøytning i et ellers grått lag. På mange måter den sorte dressens røde slips. 

Statistikk 

 • Kamper:12 kamper/699 minutter 
 • Mål:1
 • Målgivende: 1 
 • Banens beste:1 

Den siste måneden har han nesten doblet spilletiden sin, hvor laget blant annet tok en imponerende seier mot Villarreal. I kampen mot den gule ubåten var Kubo toneangivende for øyboerne, og leverte en banens beste opptreden i det Villarreal ble beseiret 3-1 hjemme på Palma. I situasjonen i forkant av straffesparket som ledet til 1-0 for Mallorca ble Kubo felt i det han dro seg inn i Villarreals 16-meter, hvor han ut i andre omgang toppet det hele med et nydelig kremerhus utenfor 16-meteren. Kubo ser etterhvert ut til å funnet seg til rette på charterøya, og forhåpentligvis er dette starten på en god periode for den unge lovende asiaten. 

Sergio Reguilón

Utklipp fra forrige oppdatering 

For den 22-år gamle venstrebacken har det vært stille, spesielt etter formtoppen han var inne i august . På tross av at det har vært stille så har Reguilón leverte på det jevne, og har vært en viktig del av et godt Sevilla forsvar som kun har sluppet inn 12 mål i løpet av 11 kamper.

Sergio Reguilón er langt fra en spiller som stjeler overskrifter, selv om årets sesongstart tyde på noe helt annet. Det spilles mye på det jevne, hvor han spiller de fleste viktige kampene for en svært god Sevilla-utgave. Det er på mange måter lite nytt å rapportere, noe som kanskje må være positivt all den tid det er snakk om en back. 

Statistikk 

 • Kamper 13/1099minutter 
 • Mål: 1 
 • Målgivende: 1 
 • Banens beste: 1 

Sevilla har ti poeng på sine fire siste kamper, og henger hakk i hel på teten anført av Barcelona og Real Madrid som riktignok har en kamp mindre spilt. Reguilón får nyttig erfaring av å spille for et ballbesittende topplag, samtidig som han er en del av La Liga fjerde beste forsvar.  

Jesús Vallejo

Utklipp fra forrige oppdatering 

Ut i fra hvordan låneoppholdet så langt har gått, så er det lov å stille seg spørsmålet om hva i alle dager klubben tenkte på når de sendte den unge skade-utsatte midtstopperen til Premier League.  Det er riktignok lett å være etterpåklok, og sesongen er til gjengeld lang. Det vil uansett være rimelig å anta at Real Madrids sportslige apparat vil ha tett kontakt med Wolverhampton om planene videre, og det er ikke utenkelig at det er best for alle parter og skille lag ved inngangen av et nytt år. 

Vallejo har ikke fått noen flere minutter siden forrige oppdatering, og det er dermed særdeles lite å skrive om. Det mest spennende vedrørende Vallejos situasjon blir å se hva som skjer videre, for dette var nok neppe en del av planen til Real Madrid når de sendte den lovende stopperen til Midlands. 

Statistikk 

 • Kamper: 2/162 minutter 
 • Mål: 0 
 • Målgivende: 0-
 • Banens beste: 0

Dani Ceballos 

Utklipp fra forrige oppdatering 

I Premier League så har han som oftest fått muligheten som innbytter, og den trenden vil nok fortsette en stund til. For øyeblikket er nemlig Emery under et sterkt press, på tross av at Arsenal kun ligger fire poeng bak den viktige fjerdeplassen. Heldigvis for Emery så ligger Arsenal til gjengjeld foran konkurrenter som  Manchester United og Tottenham

I likhet med Vallejo er det ikke blitt nevneverdig mer spilltid for Dani Ceballos den siste tiden, men her er nok årsaken en noe annen og litt mer komplisert. Som tidligere nevnt har Arsenal den siste tiden slitt en del, samtidig har Ceballos vært plaget med skader. Det er med andre ord kun blitt knappe 90 minutter mer med spilletid den siste måneden. 

Statistikk

 • Kamper: 15 /871 minutter
 • Mål: 1 
 • Målgivende: 2 
 • Banens beste: 1 

Ceballos ble skadet i starten av november, og er ikke meldt klar igjen før nærmere julaften. Til gjengjeld kommer kampene i Premier League tette som hagl når han er tilbake fra sin respektive skade, noe som vil gjøre at den unge spanjolen vil få verdifulle minutter og muligheten til å spille seg inn på laget. Den største forskjellen fra før skadeoppholdet er at Arsenal har kvittet seg med Unai Emery, en mann som i utgangspunktet var en viktig del av det å få Ceballos til klubben. I utgangspunktet skal det ikke være positivt, men nåværende trenerteam eller en potensiell ny trener er avhenging av resultater og kanskje kan Ceballos bli en viktig brikke i å revitalisere ett noe skakkjørt Arsenal-lag.

Luca Zidane - Racing Santander 

 • Kamper: 16(+5) 
 • Mål imot: 20(+6) 
 • Smultringer: 4(+1)
 • Tabellplassering: 20 . Segunda Divisjon ( +1)

Alberto Soro - Real Zaragoza 

 • Kamper: 12(+5) 
 • Mål:1(+0)
 • Målgivende: 2(+1)
 • Tabellplassering: 6. Segunda Divisjon (+3) 

Andriy Lunin - Real Valladolid 

 • Kamper: 0
 • Mål imot:0
 • Smultringer:0 
 • Tabellplassering: 15. La Liga (-2) 
Pmn6