Extra large brahim di az 2.12.2019
UTLÅN? Veien til førstelagsfotball ser lang ut for Brahim Díaz og da spørs det om ikke et utlån er den beste løsningen for unggutten.

Alavés interesserte i Brahim Díaz

Brahim Díaz blir mest sannsynlig lånt ut i vintervinduet, og Alavés er interesserte i Málaga-gutten.

Real Madrid er inne i en god formkurve om dagen, og Zinedine Zidane har overrasket noe med å blant annet kaste inn Isco i startelleveren i de to siste kampene, til tross for at spanjolen ikke hadde spilt mye før dette tidligere i sesongen. En som det imidlertid ser ut til å ha en lang vei inn i startelleveren er Brahim Díaz. Unggutten nøt stor tillit fra Zinedine Zidane på slutten av 2018/19-sesongen, men skader ødela for et utlån for unggutten i sommer. Med spillere som Vinicius Jr, Rodrygo, Gareth Bale, Lucas Vázquez og Eden Hazard foran seg i køen så har spilletiden blitt meget begrenset for 20-åringen denne sesongen. Brahim har kun fått to innhopp denne sesongen, noe som har akkumulert i totalt 24 minutters spilletid.

Det er ingen hemmelighet at dette ikke er nok for en spiller av Brahim Díaz' kaliber, og ikke minst talent. Kun 20 år gammel så trenger virkelig unggutten spilletid, og det er liten tvil om at dette ikke er noe han kommer til å få i Real Madrid i den nærmeste fremtiden. Derfor virker et utlån mer og mer logisk, og ryktene har lenge svirret om at både Real Madrid og Brahim Díaz selv er inneforståtte med at en av arbeidsoppgavene i forkant av januar-overgangsvinduet er å låne ut angrepsspilleren med en fortid fra Manchester City. Det er logisk å anta at Real Madrid vil låne Brahim ut til en annen LaLiga-klubb, der han kan være en nøkkelspiller. Ideelt sett vil de nok sette Brahim Díaz i en Martin Ødegaard-situasjon, og ikke i en Andriy Lunin-situasjon.

Radio MARCA melder nå om at laget Real Madrid møtte forrige helg, Alavés, skal være interesserte i å hente Brahim på lån i januar. Flere lag skal være interesserte i Brahim, men Alavés skal være laget som er mest interesserte. Det skal være flere grunner til dette, blant annet at Fernando Ortiz de Zárate, Alavés-president, skal ha et godt forhold til Florentino Pérez. I tillegg har både de høye herrer i Real Madrid og Alavés det ferskt i minne hvor vellykket utlånet til Marcos Llorente til Vitoria-klubben var. Midtbanespilleren var utlånt til de blå-stripete i 2016/17-sesongen og fikk sitt definitive gjennombrudd denne sesongen. Llorente ble en av nøkkelspillerne til Alavés og kom tilbake til Madrid for å utfordre Casemiro om plassen på Real Madrid-midtbanen. 

Brahim Díaz har lenge vært av den oppfatning at hans mulighet ville komme. Zinedine Zidane ble mektig imponert over prestasjonene til unggutten i sesonginnspurten i vår, og han skal på et tidspunkt ha uttrykt til Brahim at han ville blitt satset på. Derfor har 20-åringen brettet opp ermene og jobbet knallhardt, i håp om at dette ville lede til en real førstelagsmulighet, men denne har ennå ikke kommet. Brahim skal visstnok fortsatt ha et håp om dette, selv om han også begynner å bli inneforstått med at et lån nok er den beste løsningen på lang sikt. Brahim sin agent, José Andrés Jaime, uttalte seg nesten umiddelbart etter nyheten om Alavés-interessen kom fra Radio MARCA. Dette var hva han hadde å si vedrørende situasjonen til Brahim Díaz:

Det er ikke bare Alavés, det er flere lag som jeg vet er interesserte i hans kvaliteter. Men, hvis han skal til et annet lag så må det være et LaLiga-lag der de kan garantere han at han kommer til å starte mange kamper. 

Hvor tror du Brahim Díaz spiller 1. februar?

Pmn6