Extra large  2vc8400
FRANSKE MÅL: Real Madrid vant mot Espanyol lørdag formiddag etter scoringer av Varane og Benzema.

Real Madrid 2-0 Espanyol

Los Blancos gjorde jobben og sikret tre nye poeng med seier mot Espanyol lørdag formiddag.

Real Madrid 2-0 Espanyol
Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 16
Lørdag 8.desember, kl:13.00

1-0 Raphäel Varane (37') - Assist: Karim Benzema
2-0 Karim Benzema (79') - Assist: Federico Valverde

RØDT KORT: Ferland Mendy (82')

Lørdag formiddag var det igjen duket for kamp for Real Madrid, og det etter en midtuke som var helt fri for kampen. Dog så var den ikke fri for begivenheter, for Marcelo, Bale og Hazard ble alle skadet eller evaluert som skadet i løpet av uken og var derfor ikke klare til dagens kamp. Det var lavt plasserte Espanyol som kom på besøk til Santiago Bernabéu denne lørdag, og gjensyn med både Granero og Diego López stod på planen. Noe uvant stilte Los Blancos i sine grønne tredje-drakter, hvilket man ikke ser ved mange anledninger på hjemmebane, men dette ble gjort for å sette fokus på klimakampen. Gledelig var det å se at både Vinícius og Rodrygo spilte for start lørdag kveld til et oppgjør hvor alt annet enn tre poeng var akseptabelt. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Valverde, Casemiro, Kroos (Modric 71') - Rodrygo (Brahim 85'), Benzema, Vinícius (Militão 85')

Espanyol: López - López, Espinosa, Calero - Gómez, Granero (Lozano 73'), Roca, Darder, Vila - Lei (Bonilla 65'), Calleri (Melendo 83')

Iskald på uvanlig territorium 

Det var vertene som åpnet oppgjøret best lørdag formiddag, og det var en ung brasilianer som kom til kampens første sjanse. Vinícius mottok ballen og fintet seg inn i boksen, før han sendte kula mot mål, og selv om López reddet forsøket måtte han gi en retur, men den sendte Valverde et par meter utenfor. Ti minutter ut i oppgjøret ble et hjørnespark sendt inn i boksen, og en forsvarer klarerte rett til Rodrygo som la ballen til rette og klemte til, men forsøket endte noen meter utenfor. Snaut fem minutter senere snappet Vinícius en ball, og fant Benzema på siden, hvor franskmannen forsøkte å curle i det lengste hjørnet, men López hadde kontroll og reddet enkelt. 

Deretter fulgte ti rolig minutter før gjestene skapte deres første sjanse, og den var stor da Granero steg til værs på et innlegg og headet tilbake i mål igjen, men Courtois gjorde en enorm redning og hindret scoring. Los Blancos kontret hurtig fremover med Benzema før Vinícius tok over, og brassen gjorde en finte før han avsluttet, men igjen reddet López. Ti minutter før hvilen spilte Mendy frem Valverde, og midtbanespilleren klemte til fra 16-meteren, men selv om skuddet hadde god retning så gjorde López en fantastisk retning og dyttet til corneren. 

Det ble ingenting ut av hjørnesparket, men vertene gjenvant ballen relativt hurtig og de ble derfor stående høyt. Valverde spilte frem Benzema som kranglet med seg ballen forbi et par motspillere før han fant Varane, og midtstopperen var iskald i duellen med López hvor han satte ballen i det lengste hjørnet med feil fot til 1-0. Noen minutter senere var Vila på fart langs siden, og kantspilleren forsøkte å sende ballen inn, men Varane blokkerte ballen som fikk en ekkel bue, før den landet i nettaket. Et minutt senere kontret vertene igjen, hvor Benzema sendte Vinícius på løp, og kantspilleren dro seg hele veien inn i feltet før han avsluttet, men igjen reddet López. Dermed gikk lagene inn i hvilen på 1-0. 

Vakkert forarbeid av Valverde

Det skulle ikke gå lang tid i den andre omgangen før vertene fikk en helt enorm sjanse til å øke ledelsen. Valverde mottok ballen høyt i banen, og han spilte Benzema helt alene med López, men et dårlig touch i boksen gjorde at López fikk god tid og han reddet utrolig nok avslutningen til franskmannen. Gjesten forsøkte å svare hurtig da kinesiske Wu Lei ble spilt gjennom på siden, men angriperen bommer fullstendig og sendte kula rett ut, hvilket resulterte i 5-meter. Et lite minutt senere fikk de omsider en ny sjanse da et hjørnespark ble svingt inn i feltet, hvor ballen ble stusset videre mot Calleri, men angriperen klarte ikke å kontrollere sin heading og forsøket endte utenfor. 

Deretter fulgte et kvarter med veldig få sjanser skapt, faktisk ingen i det hele tatt. Det virket nesten som at vertene var fornøyde med sin ene scoring, mens gjestene ikke jobbet hardt nok for en utlikning. Tjue minutter før full tid kom omsider Vinícius forbi på siden på ny, og denne gang fant han Benzema i feltet hvor franskmannen fikk skyte helt upresset, men franskmannen klarte ikke å sette ballen innenfor stengene. Fem minutter senere kom gjestene fremover igjen, og denne gang var det Roca som forsøkte å curle ballen i det lengste hjørnet, men som Benzema tidligere i omgangen endte forsøket rett på målvakten. 

Ti minutter før slutt skulle omsider hjemmefansen få noe mer å juble over, da Benzema mottok ballen høyt i banen og spilte videre til Valverde. Midtbanespilleren gjorde en flott finte i boksen før han spilte ballen tilbake til Benzema på smått utrolig vis, og denne gang gjorde franskmannen ingen feil da han satte kula i mål til 2-0. Noen få minutter etter dette pådro Mendy seg sitt andre gule kort på noe klønete vis, og dette gjorde at Real Madrid måtte avslutte kampen med ti mann. Ingen av lagene skapte omsider noe nevneverdig de siste snaut ti minuttene, og det endte derfor med seier til Los Blancos, hvilket betyr tre nye poeng. 

Hvem håper du å se på venstreback mot Valencia neste helg? 

2.omgang

Pmn6