Extra large he27883
BRILJERTE: Federico Valverde leverte nok en gang varene og var bunnsolid mot Espanyol.

Spillervurderinger: Espanyol (H)

Federico Valverde imponerte nok en gang og var banens beste mot Espanyol på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 2-0 Espanyol
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 16
Lørdag 7.desember, kl:13.00

1-0 Raphäel Varane (37') - Assist: Karim Benzema
2-0 Karim Benzema (79') - Assist: Federico Valverde

RØDT KORT: Ferland Mendy (83') 

Det var Real Madrid som tok føringen fra start lørdag formiddag mot bunnlaget Espanyol, hvor blant annet Vinícius, Valverde og Benzema hadde sine sjanser, men ingen klarte å overliste Diego López. Snaut ti minutter før hvilen skulle omsider midtstopperen Raphäel Varane dukke opp fra intet og sette ballen iskaldt i mål med sin venstre fot til 1-0. Dette var også stillingen lagene gikk inn i hvilen på. 

Tidlig i den andre omgangen var vertene nære å doble ledelsen da Benzema ble spilt helt fri av Valverde, men utrolig nok tapte franskmannen duellen alene med López grunnet et dårlig touch. Gjestene kom til noen halvsjanser kort tid senere, men heller ikke de klarte å sette ballen i mål. Ti minutter før full tid skulle omsider Benzema og Valverde kombinere for en flott scoring, da Valverde fintet rundt i feltet før han fant Benzema som skjøt mellom beina på en forsvarer og i mål til 2-0. 

Spillervurderinger: 

 • Thibaut Courtois (6): Sisteskansen har full kontroll denne kampen, og tar det som kommer hans vei uten problemer. Er offensiv på dødballer, hvor han ofte er ute og snapper ballene, samtidig som han setter hurtig i gang. Har også en meget kvalifisert redning på en heading fra Granero, hvor han samtidig får ballen unna farlig område. Holder nullen, og spiller en solid kamp. 
 • Dani Carvajal (6): Spiller en godkjent kamp hvor han har full kontroll defensivt uansett hva som kommer hans vei. Offensivt kunne han bidratt mer, og vært mer delaktig i spillet, men det skal sies at mesteparten av spillet vendes ut på den venstre siden dette oppgjøret. En kamp på det jevne. 
 • Raphãel Varane (8): Midtstopperen scorer det særdeles viktige første målet, og han gjør det på en måte som overrasker de fleste. Ser ut som om han har vært angriper hele liver da han lurer forsvars-linja, og setter ballen iskaldt i mål med den venstre foten. Bakover er han bunnsolid, og stopper gjestene de få gangene de kommer fremover. Flott kamp!
 • Sergio Ramos (6): Blir veldig nøytral i dagens kamp, hvor han ikke er spesielt mye involvert verken i det defensive arbeidet eller i pasningsspillet. Får heller ikke vist seg frem på dødballer, men spiller på det trygge og gode. En godkjent kamp. 
 • Ferland Mendy (5): Gjør egentlig en godkjent kamp, hvor han er aktiv fremover i banen samtidig som han har full kontroll defensivt. Bruker sin enorme hurtighet ved flere anledninger, og når blant annet 36 km/t ved en anledning! Har en del svake touch, og får et tullete rødt kort som trekker ned karakteren og skaper hodebry for Zidane. 
 • Federico Valverde (8 BB): Midtbanespillere som de fleste overså i forkant av denne sesongen fortsetter å levere varene som indreløper. Balanserer midtbanen på en elegant måte, samtidig som han gir seg selv frihet til å bli med offensivt i banen med solid løp. Har en vakker assist til Benzema hvor han viser frem litt av sin klasse! Banens beste i dag. 
 • Carlos Casemiro (7): Den hardt-taklende midtbanespilleren gjør det utrolig vanskelig for gjestene. Bryter opp spillet på midtbanen, følger løp gjennom ledd og har noen utrolig solide taklinger, hvor han blant annet hindrer en stor sjanse. Ser også bedre og bedre ut med ball i beina, og spiller en god kamp. 
 • Toni Kroos (6): Tyskeren har virkelig vært god denne sesongen, men han kommer ikke helt til sin rett i dagens kamp. Blir den av indreløperne som blir hengende igjen, og strør baller på midten fremfor offensivt i banen. Dødballene sitter heller ikke så bra denne kampen, men han gjør seg ikke bort og spiller en kamp på det jevne. 
 • Rodrygo Goes (5): Kommer aldri helt inn i denne kampen, og virker noe utilpass. Blir satt i skyggen av landsmann Vinícius som virkelig tar for seg denne kampen. Spiller rett og slett en kamp helt på det jevne, hvor han ikke gjør noe spesielt ut av seg, og skaper lite. 
 • Karim Benzema (7): Som vanlig er franskmannen en av våre beste, og spiller en ny god kamp i LaLiga. Er hele tiden spillbar, og skaper samtidig rom til Vinícius som gir han plass til å utfolde seg. Kommer til et par avslutninger, og burde ha scoret minimum et mål til da han blir spilt fri av Vini. En god kamp av Benzema hvor han noterer seg for scoring og målgivende pasning. 
 • Vinícius Júnior (7): Den unge brassen var tilbake fra start igjen, og leverte virkelig varene i den første omgangen. Skaper sjanser både på egenhånd og som følge av kombinasjoner med Benzema. Kommer til et par avslutninger, og spiller frem Benzema til et par solide sjanser. Kunne fort stått med en målgivende pasning og en scoring. God kamp av kanten. 

Innbytterne: 

 • Luka Modric (6): Kommer inn for Kroos, og gjør seg absolutt ikke bort. Tilfører tempo til spillet, og tar noen viktige løp fremover i banen, samtidig som han stabiliserer midtbanen bra. Godt innhopp av kroaten. 
 • Eder Militão (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Kommer inn da Mendy pådro seg rødt kort, og muligens må han ut i aksjon som venstreback neste helg? 
 • Brahim Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men det hyggelig å se unggutten på banen igjen. 

Hva tenker du om våre vurderinger? 

Pmn6