Extra large vinicius
VINICIUS ER TILBAKE: Vinicius blir nok å se i startelleveren fremover.

Madrid trenger Vinicius i Hazard sitt fravær

Det var i fjor vi for første gang ble forelsket i Vinicius. Han var til tider den beste spilleren på banen og spilte med stor selvtillit. Nå som Hazard er ute med skade, trenger Madrid en Vinicius i topp form.

Hazard har hatt en litt trøblette start på sin karriere i Madrid og er igjen ute med en skade. Skadeomfanget var verre enn først antatt og det ser ut til at belgieren ikke er tilbake før etter nyttår. Madrid kunne trengt en Hazard i god form mot Barcelona, men sånn blir det ikke på denne siden av året. Dette åpner døren for Vinicius, som nå får muligheten til å spille i sin foretrukkne posisjon. Vinicius har denne sesongen blitt satt i skyggen av landsmannen Rodrygo og med kjøpet av Hazard har han vært overflødig til tider. Nå vil han få en god mulighet til å vise at han hører hjemme i Madrid.

Vinicius har ikke vært å se i troppen i de siste kampene, men fikk muligheten igjen i helgen. Vinicius leverte en strålende kamp, tross ingen mål eller målgivende. Han viser kreativitet, fart og er en konstant plage for motstanderen. Han burde strengt tatt notert seg med en målgivende, men det kan ikke han ta skylden for. Nå som Hazard er ute med skade er Vinicius best egnet til å ta plassen. Rodrygo og Bale oppholder høyrekanten, mens Vinicius er det eneste klare alternativet på venstresiden. Antar man at startoppstillingen fremover er 4-3-3, er det kun Isco og Vinicius som passer på venstresiden. Isco kan også benyttes i andre posisjoner og med Vinicius sin enorme fart, er det åpenbart at Vinicius bør få muligheten ut året. Kritikken mot Vinicius går ofte på målpoeng. Det er alltid der det stopper og det er det som er problemet. Ser vi tilbake på cupkampen mot Barcelona i fjor, burde Vinicius satt ballen i mål ihvertfall et par ganger. Men dette kommer med tiden, får vi håpe.

Madrid skal ut i to tøffe ligakamper mot Valencia og Barcelona før juleferien kommer. Disse kampene kan bli avgjørende for ligaen fremover og man kan ikke risikere å havne for langt bak Barcelona, som i tidligere sesonger. Barcelona er kanskje ikke på sitt aller beste i år, ihvertfall foreløpig, men klarer allikevel å skrape med seg poeng mot de fleste. Messi som nylig innkasserte sin sjette gullball, ligger ihvertfall ikke på latsiden. Planen var jo alltid at Hazard skulle bli avgjørende i disse kampene og med formkurven han har vist i det siste er det ingen tvil. Nå må Madrid belage seg på at Vinicius kan gjøre opp for Hazard sitt fravær. Han trenger ikke å score mål, eller notere seg med målgivende, men man må forvente at han blir et uromoment i disse kampene. La oss krysse fingrene for at Vinicius holder nivået ut året!

Hva tenker dere?

Pmn6