Extra large  av13701thumb
TANKS: Luka Jović har ikke hatt noen drømmestart på sin Real Madrid-karriere, imorgen får han trolig muligheten til å endre på det.

Før kampen: Club Brugge (B)

Real Madrid har reist til Belgias Venezia for å møte Club Brugge i årets siste gruppespillkamp, en kamp hvor gjestene fra den iberiske halvøy har svært lite å spille for.

Real Madrid kom seg helskinnet i gjennom helgens kamp mot dumpekandidat Espanyol, nå står Brugge for tur i en kamp det er rom for å eksperimentere. Kampen i sin helhet har ingen teknisk betydning for videre spill i turneringen, uansett hvordan kampen til slutt ender.  Flere av klubbens største spillere er trygt plassert hjemme i Madrid, hvor de får muligheten til å slappe av før storkampene mot henholdsvis Valencia og Barcelona. 

For morgendagens motstander er situasjonen noe annerledes, de spiller på sin side for videre spill i Europa. Dersom de vinner mot Real Madrid kaprer de uansett tredjeplassen, uansett hvordan det skulle ende i Paris mellom PSG og Galatasaray. Med andre ord har Brugge skjebnen i egne hender, men oppgaven blir nok i aller høyeste grad tøff. Det er flere spillere som vil få muligheten til å bevise hva de er gode for i denne kampen, og de vil nok gjøre det som står i sin makt for å gjøre livet surt belgierne. 

Jovićs store mulighet

I sesongens tidlige fase fikk den unge serbiske spissen langt mer muligheter, men etterhvert har laget i større grad satt seg. I takt med gode prestasjoner fra laget som helhet, og gode individuelle prestasjoner fra spisskollega Karim Benzema har de store mulighetene for Jović i større grad uteblitt.  På utsiden har det virket som at Zinedine Zidane har hatt noen klar å tydelig plan for hvordan han skal bruke Jović , men sannheten er nok langt mer komplisert enn som så. Zidane har nok i utgangspunktet konsentrert seg om å få drillet inn en startoppstilling han er komfortabel med, og de fleste inkludert serberen selv var nok fullstendig klar over at Benzema var tiltenkt rollen som førstevalg. 

Nå som laget har satt seg i større grad, så vil det nok være rom for å finne en mer passende rolle for Jović , en rolle hvor man får det beste ut av han.  Etter alle solemerker starter Jović imorgen mot Brugge, og endelig vil han få muligheten til å overbevise fra start. Tidligere denne sesongen har vi bare glimtvis sett hva som bor i han, samtidig som han har slitt med å omsette de sjansene han har fått til mål. For laget og Zidane vil nok det bli viktig å få Jović mer i gang enn tidligere, for sesongen blir forhåpentligvis lang og da vil det bli behov for spillere som kan komme fra benken å endre kampbilder. 

En spillesugen brasiliansk trio 

Det er ikke bare Jović som har fått minimalt med muligheter til å vise seg frem denne sesongen, dette gjelder også spesielt for duoen Vinícius Júnior og Éder Militão. Vinícius har ikke evnet å leve opp til den gode debutsesongen sin så langt, men han viste positive takter i helgen mot Espanyol. For driblevingen vil nok denne kampen bli svært viktig, slik at han får bevist at han kan prestere jevnt over flere kamper. Militão på sin side har stort sett prestert godt de gangene han har fått muligheten, men han ser nok i likhet med sin noe yngre landskamp frem til akkurat denne kampen. 

Rodrygo har ikke vist all verdens etter kampen mot Galatasaray, noe som på mange måter er naturlig etter den store hypen som kom i ettertid. Begge våre unge brasilianske vinger er nok ute etter å overbevise både journalistene og supportene, noe som lover godt for en underholdene onsdagskveld.  Med tanke på at både Rodrygo og Vinícius  enorme toppnivå er det nok vanskelig å huske på at ingen av de enda er fylt 20 år, som igjen forklarer de tidvis ujevne prestasjonene. 

 Det store spørsmålet før morgendagens kamp mot Brugge er hvem av Rodrygo og Bale som vil få muligheten ved siden av Vinícius  og Jović . For Gareth Bale kan dette være en fin mulighet for å igjen finne godfølelsen i Real Madrid-drakt, for de gode øyeblikkene har de siste månedene uteblitt. Bale er nok enda den kantspilleren i klubben som innehar det høyeste toppnivået, sett bort fra Eden Hazard. Dermed vil det nok kanskje bli enda viktigere å få han i gang før kampen mot Barcelona på Camp Nou.

Club Brugge 

Bengt Sæternes tidligere klubb har fortsatt den gode formen i hjemlig serie, og ligger foreløpig sju poeng foran tabelltoer Gent . Enda med en kamp mindre spilt, med andre en rimelig suveren ledelse. Brugge har kun sluppet inn sju mål i ligaen så langt, og samtidig funnet nettmaskene hele 38 ganger bak motstanderens mål. Det lukter seriegull lang vei i den lille sjarmerende kanalbyen i Belgia. 

I årets utgave av Champions League ligger på en foreløpig tredjeplass, hvor de har spilt gode kamper mot Real Madrid og Galatasaray.  Mot Paris Saint-Germain har de til gjengjeld tapt begge kampene med relativt stygge sifre. Likevel har det kun blitt tre poeng så langt i gruppespillet, hvorav hele tre av kampene har endt uavgjort. Det er med andre ord et lag svært tørste på en seier før årets gruppespill tar slutt, dette foran en fullpakket Jan Breydelstadion. 

Jan Breydelstadion, hvor kampen spilles er en intim stadion som har plass til rett i underkant av 30 000 tilskuere. Opprinnelig var stadionene ferdig bygget i 1975, men fikk seg en liten utvidelse i forkant av Europamesterskapet i fotball 2000 som ble arrangert i både Belgia og Nederland.  Gjennom mesterskapet ble det spilt en rekke interresante kamper fra gruppespillet inkludert en kvartfinale, deriblant sjumåls thrilleren  mellom Jugoslavia og Spania som endte 3-4 i favør spanjolene. 

Oddstips 

Med tanke på den svært beskjedne statistikken det finnes mellom lagene, så går vi i stedet rett på litt oddstips. Forrige kamp gikk en av tre tips inn, all den tid Casemiro på magisk vis klarte å unngå gult kort. Samtidig kom ikke Real Madrid til like mange cornere som først ventet, selv om det må sies å ha vært en høy oddser. 

  • Real Madrid seier til ca 2.27 i odds. 

En sjelden mulighet til å få doblet pengene sine ved en Real Madrid-seier mot en relativt overkommelig motstander. Her må det jo legges til at motstanderen har noe å spille for, samtidig som Real Madrid har svært lite å spille for og sannsynligvis stiller med et svært reservepreget lag 

  • Begge lag scorer til ca 1.47 i odds 

Ikke noen spektakulær odds, men det er to lag som er i scoringsform for øyeblikket. Samtidig spiller Real Madrid med et forsvar som ikke er drillet, det er heller ikke utenkelig at Areola får sjansen i mål. 

  • Flest hjørnespark til Real Madrid ca 1.99 i odds 

Det vil bli mye innlegg til Real Madrid i løpet av kampen, i alle fall med tanke på at det mest sannsynlig er Jović som starter. Samtidig er det heller ikke utenkelig at det er Mendy og Vinícius som vil prøve slå de fleste innleggene, ingen av de er spesielt presise - noe som igjen øker muligheten for at innleggene går i motspillere før de triller ut til hjørnespark. 

  • Luka Jović scorer to eller flere mål til ca 7.60 i odds 

Dette er en høyoddser. Jović  viste forrige sesong at han er en skikkelig ketsjupspiss, hvor han i flere kamper scoret langt mer enn ett mål når han først fikk hull på byllen. Med potensielt syv ganger pengene tilbake, så er dette et svært interresant spill som kan være verdt et forsøk. 

Mulig lagoppstilling: Areola, Odriozola, Militão, Nacho, Mendy, Valverde, Modrić, Isco, Bale, Jović, Vinícius

Pmn6