Extra large liverpool bale
MØTES DE IGJEN: Et lite tilbakeblikk til Gareth Bale senket Liverpool med sitt flotte brassespark.

Blir det et gjensyn med Liverpool i 8.delsfinalen?

Dette er de fem ulike lagene Real Madrid kan møte i 8.delsfinalen av Champions League.

Allerede før Real Madrid spiller sin siste kamp i gruppespillet av Champions League i kveld, så har de sikret avansement til 8.delsfinalene i turneringen. Dette har de klart på tross av varierende prestasjoner, hvor de gode har vært veldig gode, mens de svake har vært langt nede på motsatt ende av skalaen. Paris Saint-Germain, Club Brugge og Galatasaray har vært motstanderne, og som ventet klarte Los Blancos oppgaven om å sikre avansement relativt greit, men det ble ikke så lett som mange kanskje hadde tenkt. Poeng er blitt avgitt i begge oppgjørene mot det franske storlaget, hvor et av de ble overkjøring fra PSG, mens det andre var litt uflaks etter 80 bunnsolide minutter. I tillegg endte oppgjøret mot Club Brugge på Santiago Bernabéu uavgjort. 

Det er omsider ikke bare Real Madrid og Paris Saint-Germain som har sikret avansement til 8delsfinalene, også Liverpool, Napoli, Barcelona, Borussia Dortmund, Leipzig, Lyon, Valencia, Chelsea, Bayern München, Tottenham, Juventus og Manchester City har sikret avansement. Kun to grupper er uavklart før kveldens oppgjør, og dette betyr derfor at de mulige motstanderne Los Blancos kan møte i 8.delsfinalene er klare. Grunnet reglene hvor man ikke kan møte et lag fra samme nasjon eller fra samme gruppe er det kun fem motstandere tilbake, ettersom Real Madrid endte som toer i sin gruppe og derfor skal møte en ener. De mulige mostanderne er Leipzig, Bayern München, Manchester City, Liverpool og Juventus. Det vil si to lag fra England, to lag fra Tyskland og et lag fra Italia som vi nå skal ta en nærmere titt på. 

Red Bull Leipzig: 

Klubben som eies av den østeriske energidrikke-produsenten har en uvanlig kort levetid, da den ble stiftet i 2009, men allerede i 2016 rykket de opp til Bundesliga etter å ha startet på nivå 5 i året de ble stiftet. Dette har skapt en form for avsky for klubben fra det gamle Øst-Tyskland hos en stor del av den tyske befolkning, da de anses som en klubb som har kjøpt seg vei til suksess.  Tanker og meninger om klubben har dog ikke satt noen stopper for den sportslige suksessen til klubben som har endt på 6.plass, 2.plass og 3.plass de tre sesongene de har vært i Bundesliga. I skrivende stund er de nummer to i den tyske ligaen. 

I motsetning til de andre motstanderne Los Blancos kan møte så har ikke Leipzig flust av superstjerner, men de har en målmaskin av høyeste rang i Timo Werner på topp. Han bli komplimentert av Yussuf Poulsen, Matheus Cunha eller Patrick Schick fremst på banen, mens spesielt Sabitzer og Forsberg står frem på midtbanen. De har også et solid forsvar, samt en meget god målvakt helt bakerst i Gulácsi som med årene har blitt bunnsolid. Leipzig varierer litt med hvilke formasjoner de tar i bruk, men stort sett uansett spiller de en variant av 4-4-2, enten om det er med kanter eller med to offensive midtbanespillere. De spiller hurtig fotball, og er samtidig meget gode på dødballer, men uten tvil er det Timo Werner som må passes på. 

Bayern München: 

Den tyske storklubben har herjet i hjemlig liga i en årrekke, og man må helt tilbake til sesongen 2011/12 før man finner en annen vinner enn nettop Bayern München. Dette er ingen ukjent motstander for Real Madrid, og de har ved flere anledninger møttes til dyst i Champions League tidligere. Faktisk har de møttes hele fire ganger i løpet av de siste åtte årene i turneringen, tre ganger til semifinale og en gang til kvartfinale. Kun en gang har Bayern München gått seirende ut av oppgjøret mellom de to klubbene i denne perioden, og det må vi helt tilbake til sesongen 2011/12 for å finne. I 2014, 2017 og 2018 seiret Los Blancos, hvor spesielt semifinalene i 2014 utmerker seg da det endte 5-0 fordelt på to oppgjør og finale stod for tur. 

Bayern München har som i likhet med Leipzig en angriper av høyeste rang, hvor Robert Lewandoski har bøttet i mål de siste sesongene. Han har allerede scoret 27 mål denne sesongen fordelt på 22 kamper, hvor 16 kommer fra Bundesliga, 10 fra Champions League og et fra den tyske cupen. I tillegg til den polske angriperen har de store navn som Coutinho, Gnabry, Perisic, Coman, og Müller som varierer på å bekle de tre rollene han. I dypet på midtbanen har de spillere som Thiago, Goretzka, og Kimmich, men bakover på banen er det noe mer varierende hvor forsvarsspillet ikke er fullt så bra denne sesongen. De spiller som oftest en variant av 4-5-1, hvor den vanligste varianten er 4-2-3-1, og det virker med varierende hell. I Bundesliga har de slitt denne sesongen, men samtidig har de herjet i Champions League med store seiere som 2-7 og 0-6 mot henholdsvis Tottenham og Røde Stjerne. 

Manchester City: 

Litt liknende historie som Leipzig, hvor de går fra å være helt urelevante til å bli et topplag de fleste kan regne med på kort tid. I løpet av de siste åtte årene har de vunnet Premier League hele fire ganger, og de har samtidig tatt steg i Champions League hvor de begynner å bli et vanlig navn å se når konkurransen drar seg til. Dette har ført til at det engelske storlaget har møtt Real Madrid to ganger i Champions League, både i 2012 og 2016. Den første gangen møttes de i gruppespillet, hvor Los Blancos vant et oppgjør og det andre endte uavgjort, og den andre gangen møttes de i semifinalen hvor Real Madrid trakk det lengste strået. I skrivende stund ligger de plassert på tredjeplass i Premier League, samtidig som de har vunnet tre og spilt to uavgjort i Champions League. 

Manchester City har et stjernegalleri av spillere, hvor deres fremste stjerne for øyeblikket er Kevin De Bruyne, tett etterfulgt av Sergio Agüero og Raheem Sterling. Både Agüero og Sterling scorer jevnlig med mål, hvor de har notert seg for henholdsvis 13 og 15 mål denne sesongen. I tillegg til de tre nevnte har de også Bernardo Silva, David Silva, Gabriel Jesus og Riyad Mahrez som alle tilfører jevnt med målpoeng. De har også solide midtbanespillere i Rodry, Gündogan og Fernandinho, men lenger bak på banen har de slitt denne sesongen grunnet skade på blant annet Laporte og varierende prestasjoner fra Ederson. Skadefrie er de gode da de kommer i sin ballbesittende 4-3-3-formasjon, samtidig som de er gode på overganger da det går hurtig. 

Liverpool: 

Laget som er lokalisert nord-vest i England har virkelig fått fart på sakene under den tyske hovedtreneren Jürgen Klopp, og for øyeblikket leder de Premier League med åtte poengs margin til Leicester. De har ikke vunnet den engelske ligaen siden den endret navn til Premier League i 1992, men har derimot gjort det solid i Champions League de gangene de har deltatt der. I 2014 var de i gruppe med Real Madrid i turneringen, og tapte begge oppgjør, mens de sesongen 2017/18 møttes til dyst i finalen hvor Real Madrid trakk det lengste strået med 3-1-seier. Sesongen etter revansjerte de omsider tapet mot Los Blancos i Champions League-finalen da de seiret over Tottenham i finalen og er for øyeblikket regjerende mestere. 

Liverpool har muligens den angreps-trioen som er hetest i verden for øyeblikket, sammen med Paris Saint-Germain og Barcelona. Spesielt må man trekke frem Sadio Mané som virkelig leverer varene, og han har notert seg for tretten mål samt åtte målgivende denne sesongen. I tillegg har de Mohamed Salah med elleve mål og seks målgivende og Roberto Firmino med fire mål og ni målgivende. På midtbanen har de spillere som Henderson, Wijnaldum, Keita og Oxlade-Chamberlain, mens de i forsvar har han som for øyeblikket er best i sin posisjon Virgil van Dijk. I tillegg har de gode spillere i Arnold, Robertson og Alisson i bakerste ledd. De spiller 4-3-3, hvor de spesielt er dødelige på overganger, men de kan også bygge opp solide angrep. 

Juventus: 

Den gamle dame fra nord-Italia sikret seg kronjuvelen i sitt stjernegalleri forrige sommer da de kjøpte Cristiano Ronaldo fra nettopp Real Madrid. Det resulterte i nok et trofe fra den hjemlige ligaen, men i Champions League røk de ut mot Ajax kvartfinalen som i runden før sendte ut Los Blancos. De siste seks årene har lagene møttes til dyst ved fire anledninger i den gjeve europeiske turneringen, hvor det første møtet var i gruppespillet tilbake i 2013. Sesongen etter møttes de i semifinalen hvor Álvaro Morata sendte sin gamleklubb ut, men et par sesonger senere fikk Real Madrid sin revansje da de slo Juventus i finalen av Champions League. Året etter sendte Los Blancos ut den gamle dame i kvartfinalen av turneringen. For øyeblikket ligger laget på 2.plass i hjemlig liga. 

Det er den gamle kjenninger Cristiano Ronaldo som er Juventus sin største stjerne, men det har vært en noe treg start på sesongen for portugiseren. Fasiten viser til åtte mål og to målgivende pasninger, men i tillegg til Ronaldo har de også Dybala og Higuain som leverer godt under Sarri med tosifret antall målpoeng begge to. På midtbanen har de spillere som Matuidi, Pjanic, Bentancur, Bernadeschi, Khedira og jokere som Costa, Rabiot og Ramsey som alle kan utgjøre en forskjell. Defensivt er de bunnsolide med Bonucci, Chiellini, De Ligt og Alex Sandro, samtidig som Cuadrado på høyreback har vært en spennende variant. De opptrer vanligvis i 4-3-1-2 hvor de er gode til å holde i ballen og samtidig angripe hurtig, i tillegg til å være bunnsolide på dødballer. 

Hvem håper du Real Madrid møter i 8.delsfinalen? 

Pmn6