Extra large  av4616
MÅLSCORERE: Både Luka Modric og Rodrygo Goes scoret i kvelds oppgjør mot Club Brugge.

Club Brugge 1-3 Real Madrid

Los Blancos seiret i den siste gruppespillkampen av årets Champions League.

Club Brugge 1-3 Real Madrid
Jan Breydel Stadion, Brugge
Champions League, gruppespill (6/6)
Onsdag 11.desember, kl:21.00

0-1 Rodrygo Goes (52') - Assist: Álvaro Odriozola
1-1 Hans Vanaken (54') - Assist: Emmanuel Dennis
1-2 Vinícius Júnior (64') - Assist: Rodrygo Goes
1-3 Luka Modric (90') - Assist: Carlos Casemiro

Onsdag kveld var det duket for de siste kampene av sesongens gruppespill i Champions League, og selv om de fleste lagene allerede hadde sikret avansement, så var det spenning igjen i enkelte grupper. Dette var omsider ikke tilfellet i gruppe A, hvor både Paris Saint-Germain og Real Madrid hadde sikret avansement i forkant av oppgjørene som ble spilt i kveld. Grunnet dette faktumet valgte Zinedine Zidane å rotere på en rekke spillere, og det var flere navn fra start som vanligvis ikke får veldig mye spilletid. Areola, Odriozola, Militão, Vinícius og Jovic var alle å se i startoppstillingen hvilket er positivt for spillerne sin utvikling. 

Real Madrid: Areola - Odriozola, Varane, Militão, Mendy - Modric, Casemiro, Isco (Valverde 84') - Rodrygo, Jovic (Benzema 77'), Vinícius (Brahim 73')

Club Brugge: Mignolet - Kossounou, Mechele, Deli, Sobol - Vlietinck (De Ketelaere 70'), Balanta, Vormer, Vanaken - Dennis, Tau (Schrijvers 59')

Utrolig sjansefattig

Det er ikke mye å skrive om fra den første omgangen da særdeles få hendelser er verdt å nevne som sjanser eller halv-sjanser. Først frempå var omsider gjestene fra Spania da Militão steg til værs på et hjørnespark, og headet ballen like utenfor stolpen. Ti minutter ut i oppgjøret kom vertene til deres første sjanse, og den var omsider stor da et innlegg gikk via foten til Casemiro og rett til Tau som skjøt fra kloss hold, men Areola reddet mesterlig. Fem minutter senere fikk Los Blancos deres største sjanse i omgangen da Casemiro kjempet til seg ballen, og spilte frem Vinícius som slapp til Jovic i feltet, men skuddet til serberen ble reddet av Mignolet. 

Deretter gikk det tjue minutter uten noe spesielt før gjestene var frempå igjen, og denne gang var det Isco som dro seg innover i banen etter flotte kombinasjoner og sendte kula tilbake dit han kom fra, men forsøket endte like utenfor stolpen. I omgangens siste ordinære spilleminutt kombinerte vertene flott, da Tau flikket gjennom Dennis med hælen, hvor angriperen satte kula i mål alene med Areola, men målet ble korrekt annullert for offside på Tau. Dermed gikk lagene inn i hvilen helt likt, på stillingen 0-0. 

Vinícius scorer sitt første i Champions League

Det var en relativt kjedelig første omgang uten de helt store sjansene, men slik utartet ikke den andre omgangen seg. Allerede syv minutter ut i omgangen lå ballen i mål, og det var gjestene som bet fra seg først. Modric spilte en lang gjennombruddspasning mot Odriozola, og backen sendte ballen inn i feltet via ryggen til en motspiller og rett til Rodrygo. Unggutten klemte til med utsiden av venstre fot, og ball skrudde forbi Mignolet mot den lengste stolpen og i mål til 0-1. Det tok omsider ikke lang tid vertene svarte for kun to minutter senere spilte Militão en forferdelig pasning på tvers som ble brutt av Dennis. Angriperen tok med seg ballen mot siden av 16-meteren, og fant Vanaken i feltet som enkelt utliknet til 1-1. 

Drøyt fem minutter senere spilte Casemiro en flott pasning mot Isco, og han sendte videre mot Vinícius som ladet skuddfoten, men forsøket endte himmelhøyt over mål. Et par minutter senere ladet Casemiro skuddfoten fra langt hold, men selv om forsøket var hardt gikk det rett på Mignolet. Kort tid etter dette kom gjestene fremover på ny, og en ball landet hos Rodrygo i feltet, som noe heldig hælet videre til Vinícius og brassen satte ballen enkelt i mål til 1-2. Et kvarter før full tid kom vertene fremover med mange mann, og et innlegg ble spilt inn i boksen, men det ble klarert i grevens tid. 

Fem minutter før full tid rullet Los Blancos opp på ny, hvor Valverde la igjen ballen til Modric som klemte til, men forsøket endte langt utenfor. Et par minutter senere ble Emmanuel Dennis spilt på løp, og han skubbet vekk Odriozola enkelt før han dro seg innover i banen og skrudde kula mot det lengste hjørnet, dog like utenfor. Oppgjøret var omsider ikke ferdigscoret, for i kampens siste ordinære spilleminutt slapp Casemiro til Modric på 16-meteren og kroaten skrudde ballen i det lengste hjørnet til 1-3. Flere sjanser ble det ikke, og det endte til slutt med tre nye poeng selv om plassen i gruppa ikke ble påvirket av det. 

Statistikk: 

 • Ballbesittelse - 55%
 • Antall skudd - 11
 • Skudd på mål - 5
 • Skudd i stolpene - 0
 • Hjørnespark - 5
 • Offside - 0
 • Antall pasninger - 543
 • Vellykkede pasninger - 6449 (83%)
 • Baller gjenvunnet - 48
 • Distanse dekket - 113.8km

Hvem håper du Real Madrid møter i 8.delsfinalen? 

Pmn6