Extra large gettyimages 1186606337 horthumb
KAPTEIN: Sergio Ramos skal igjen lede troppene inn mot en ny tøff kamp.

Før kampen: Valencia (B)

Real Madrid har hele seks seire og en uavgjort i løpet av de siste syv kampene, og drar med det til en fotballverdens mest intime stadioner i kjempeform.

 • Valencia - Real Madrid 
 • Mestalla 
 • La Liga Santander runde 17 
 • 14.12 kl21:00
 • Strive Sport 

Etter en skrekkelig fjorårs sesong er det igjen gode tider for alle i og rundt Real Madrid, så er spørsmålet om det vedvarer over de to neste kampene . Om det mot formodning skulle ende med null poeng og dårlig spill i de to kommende kampene mot Barcelona og Valencia, så vil varsellampene igjen begynne å blinke på Bernabéu-kontorene. For så fort snur det i den moderne fotballen. 

Mestalla er blant de tøffeste arenaene å komme til i hele Spania, og nær sagt hele Europa. Det er ingen enkel jobb å være bortelag, uansett om man skulle hete Real Madrid eller Barcelona. I det man står nede på gressmatten på Mestalla får man inntrykk av at stadionet ikke er spesielt stort, men faktisk har den plass til hele 55 000 tilskuere.  En annen bemerkelsesverdig funksjon stadionets arkitektur innehar er det at man ser banen nærmest like godt, uansett hvor på tribunen man måtte sitte. Det er med andre ord en arena av det svært intime slaget, som potensielt kan utvikle seg til litt av en heksegryte etter hvert som minuttene går. Her skal altså Real Madrid hente tre poeng, bare få timer før et El Clásico på Camp Nou. 

Casemiro, Zidanes mest betrodde mann

Den siste tiden har Sergio Ramos, Karim Benzema og Toni Kroos fått seg en etterlengtet pust i bakken, men det er enda ikke funnet anledning til å hvile den brasilianske bautaen Casemiro. Selv ikke i den betydningsløse gruppespillkampen mot Club Brugge fikk Real Madrids nummer 14 hvilt, ikke et eneste minutt. Det sies at Casemiro kanskje er den enkeltspilleren som har størst betydning for at laget kan spille den fotballen de gjør på en funksjonell måte, noe også trener Zinedine Zidane overforbruk av spilleren til gangs underbygger. 

I den fortrinnsvis lette hjemmekampen mot Espanyol spilte også Casemiro fra start, hvor det videre ble spekulert i mulighetene for at et taktisk gult kort ville forekomme. Kortet kom aldri, som igjen har ført til spørsmålene rundt det potensielle dilemmaet Zidane nå er nødt til å finne en løsning på. Ut i fra at han spilte hele kampen mot Brugge, så tyder egentlig det meste på at Casemiro får sin etterlengtete hvil i denne kampen. På tross av at tre poeng mot Valencia nesten er like mye verdt som mot tittel-utfordrer Barcelona, selv om den potensielle verdien av seier mot Barcelona synker noe ved et tap på Mestalla. Det meste tyder på at Zidane tar i på et høyrisikospill denne kampen hvor han velger å hvile sin viktigste spiller, selv om det kan være muligheter for at han overrasker alle og faktisk starter med Casemiro på søndagen. I så tilfelle vil det ikke bli mangel spørsmål fra mediene etter kampen, i  hvert fall om Casemiro skulle få det gule kortet. Ut i fra formen Casemiro per dags dato virker å inneha, så er det ikke helt utenkelig at han tåler belastningen - men gudene skal vite at Real Madrid har langt større sjanse for å få med seg poeng fra Camp Nou med Casemiro fra start. 

Et spennende laguttak 

Zidane har igjen en noe redusert tropp, men dette er noe han nok er blitt svært vant til i løpet av denne sesongen. På skadelista i forkant av denne kampen finner man lagets store stjerne Eden Hazard, sammen med belgieren er det profilerte navn som Marcelo, Lucas Vázquez og James Rodríguez som alle potensielt kunne vært å finne i en startoppstilling til akkurat denne kampen. Ferland Mendy dro på seg et klønete rødt kort hjemme mot Espanyol, og må dermed suspendere denne særdeles viktige kampen. Akkurat fraværet av Mendy er kanskje det som svir mest med tanke på Marcelos skadefravær, sett bort fra Hazard. 

Det er to store spenningsmomenter, den ene er hvordan forsvaret vil bli komponert og den andre hvordan midtbanen settes opp. Under normale omstendigheter er det rimelig å anta at Nacho Fernández hadde tredd inn på venstrebacken, men den etterhvert svært rutinerte poteten har de siste månedene vært ute med skade. Hvordan formen til Nacho er per dags dato er høyst usikkert,og det spørs hvor lurt det er å teste akkurat det borte mot Valencia. 

Dette fører til en rekke muligheter, hvorav den ene er å flytte Daniel Carvajal over til venstreback noe han tidligere har utført med bravur. Problemet med å spille Carvajal på venstrebacken er at Álvaro Odriozola sannsynligvis vil bekle høyrebacken, Odriozola som på sin side ikke har hatt den beste sesongen. Et annet alternativ vil være å bruke Éder Militão på en backene, Militão spilte deler av forrige sesong for Porto på nettopp høyreback. Det siste alternativet vil være en formasjonsendring og benytte seg av en trebackslinje, slik vi var vitne til i de siste treningskampene i sommer. Problemet der er at man i utgangspunktet ikke har noen naturlig venstre vingback, selv om en Gareth Bale anno 2010/2011 kunne vært utmerket i en slik rolle. 

På midtbanen og i angrep er det ikke like mange alternativer, i alle fall ikke om Casemiro blir benket. En dirkete konsekvens ved en benking av brasilianeren vil være at Valverde, Kroos og Modrić danner midtbanen for å opprettholde en tilsvarende balanse i laget som man har med Casemiro fra. Det kan selvfølgelig være muligheter for at Zidane velger å overraske, hvor han i så fall spiller en dobbel pivote med Kroos og Valverde med Isco i en fri rolle foran. På topp står valget mellom Bale, Rodrygo, Vinícius og Isco på vingene, hvor Benzema er bankers på topp. 

Los Ches

Morgendagens motstander startet sesongen med Marcelino García Toral som hovedtrener, men partene valgte å skille lag tidlig i sesongen av utenomsportslige årsaker.  Med utenomsportslig årsaker mener jeg at avskjedigelsen ikke handlet om resultater, selv om det er mye som tyder på at uenigheten gikk på hvordan klubben skulle drives videre. Albert Celades ble utpekt som ny hovedtrener etter Marcelinos avgang, mye på grunn av hans gode relasjoner til Valencia-styret og eier Petter Lim. Celades kjenner Real Madrid svært godt, hvor han har vært en del av klubben som både spiller og som assistenttrener. Allerede så tidlig som forrige sesong var Celades assistenttrener under Julen Lopeteguis trenergjerning for klubben. Celades kjenner nok klubben bedre enn de aller fleste, og sannsynligvis er han blant de utenom klubben som kjenner den nåværende spillergruppen aller best. 

Det er ikke bare Celades som kjenner godt til Real Madrid i dagens Valencia-lag. Ezequiel Garay, Denis Cheryshev, Dani Parejo og Rodrigo Moreno har fortid fra klubben. Garay ble i sin tid kjøpt inn som en ung og lovende stopper fra Racing Santander, men klarte aldri å etablere seg som en bauta i Los Blancos midtforsvar. Kaptein Parejo var i sin tid den neste store i Real Madrids akademi, og ble av selveste Alfredo Di Stéfano utropt til Real Madrids kommende hærfører. Tilfeldighetene ville det ikke slik, og etter et mislykket låneopphold i Queens Park Rangers ble Parejo solgt til Getafe, før han omsider dro videre til Valencia og fikk vist prov på sitt enorme potensiale. Rodrigo og Cheryshev er ikke like mye omtalt i sammenheng med Real Madrids førstelag, selv om russeren i sin tid ufrivillig ble symbolet for en kjempesmell i Copa del Rey - hvor han ble tatt med i en kamptropp når han egentlig skulle sone suspensjon. 

Så langt denne sesongen ligger Valencia på en noe skuffende syvende plass, men er til gjengeld ikke veldig mange poengene i fra en Champions League-plass. Etter å ha vært i en god stim de siste fem kampene er de faktisk bare ett poeng bak Real Sociedad som i skrivende stund har den viktige fjerdeplassen, avstanden opp til Barcelona og Real Madrid er riktignok på hele åtte poeng med en kamp mer spilt.  Ute i Europa har det derimot gått langt bedre, hvor laget noe overraskende endte opp som gruppevinner foran Chelsea og fjorårets store overraskelse Ajax. 

Parejo har også denne sesongen vært lagets viktigste spiller, noe overraskende er han også delt toppscorer sammen med den uruguayanske nysigneringen Maximiliano Gómez. Så langt har Parejo sju mål, åtte målgivende pasninger og hele seks ganger har han vært kåret til banens beste i alle turneringer denne sesongen.. Ute i Europa er det en annen tidligere Real Madrid-spiller som har vært toneangivende, for her det Rodrigo som i fjor sommer var linket til en Bernabéu-retur som har kommet med de kanskje viktigste bidragene. Hovedoppgaven for Real Madrid søndagskveld blir å få satt en solid stopper for sine tidligere spillere, noe de så langt denne sesongen har slitt med ved flere anledninger. 

Valencia har også en rekke viktige spillere som ikke er tilgjengelig i forkant av Real Madrid-kampen. Geoffrey Kondogbia har vært ute siden tidlig november, og det er høyst usikkert om han blir klar til søndag. Den tidligere Inter og Sevilla-spilleren har de siste sesongene vært blant lagets viktigste spillere, hvor han med sin enorme fysikk og gode spilleforståelse har stabilisert Valencia-midtbanen på en forbilledlig måte.  Toppscoren Maxi Gómez er et annen viktig brikke som ikke ser ut til å nå kampen. Kang-In Lee, Gonçalo Guedes, Denis Cheryshev, Jasper Cillessen og Kevin Gameiro er andre som også er på skadelisten. 

Statistikk 

Innbyrdes oppgjør lagene i mellom. 

 • Real Madrid seire: 30 
 • Uavgjorte kamper:13
 • Valencia seire: 13

Oversikt over scoringer. 

 • Real Madrid mål per kamp: 1.96 
 • Valencia mål per kamp: 1.3 
 • Målforskjell: 110-73 i favør Real Madrid 
 • Antall mål i tre siste oppgjør: 3.3 

Tre siste kamper lagene i mellom 

 • 03.04.2019 Valencia 2 - 1 Real Madrid 
 • 01.12.2018 Real Madrid 2-0 Valencia 
 • 27.01.2018 Valencia 1 - 4 Real Madrid 

Oddstips 

Dette er en relativt ny spalte, men så langt har vi prøvd denne ut de to siste kampene. Så langt har 3 av 5 spilltips under 3.0 i odds gått inn, med andre ord en helt ok start.  I forkant av denne kampen kommer det derimot noen mer risikofylte tips, som igjen gir grei avkastning. 

 • Real Madrid leder til pause ca 2.37 

Real Madrid har nok kampen mot Barcelona i bakhodet, en kamp som spilles ikke mange timene etter det er avblåst på Mestalla. Det vil nok være i Real Madrids beste interesse å prøve å få avgjort dette tidligst mulig. 

 • Dani Parejo scorer til ca 4.33 

Tidligere spillere har en lei tendens til å score mål mot Real Madrid, noe som allerede har skjedd ved flere anledninger denne sesongen. Parejo er både straffeskytter og toppscorer for Valencia denne sesongen, over fire i odds er generøst. 

 • Sergio Ramos får gult kort til ca 2.80 

Ramos med friske bein og antageligvis kjempeklar for El Clásico i en potensiell heksegryte på Mestalla, det lukter krutt. 

Mulig lagoppstilling 

Real Madrid 4-3-3: Cortouis, Militão, Varane, Ramos, Carvajal, Valverde, Kroos, Modrić, Bale, Benzema, Isco 

Pmn6