Extra large   av7244
POENGDELING: To meget formsterke lag delte poengene etter et jevnspilt oppgjør på Mestalla søndag kveld.

Valencia 1-1 Real Madrid

Vertene scoret først, men fire minutter på overtid så dukket Benzema opp og utliknet.

Valencia 1-1 Real Madrid
Estadio de Mestalla, Valencia
LaLiga Santander, runde 17
Søndag 15.desember, kl:21.00

1-0 Carlos Soler (78') - Assist: Daniel Wass
1-1 Karim Benzema (90+4')

Søndag kveld var det igjen duket for fotballkamp for Real Madrid, og denne gang var det LaLiga som stod for tur. Det var heller ingen liten motstander som ventet da Los Blancos reiste til østkysten for å spille mot Valencia på Estadio de Mestalla. Begge lagene gikk inn i oppgjøret i god form, med seiere både fra hjemlig liga og Champions League, hvilket gjorde at scenen var dekket for et flott oppgjør. Grunnet at Real Madrid møter Barcelona på onsdag ble en spiller som Casemiro hvilt, samtidig som Mendy måtte stå over med karantene. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Nacho - Modric (Jovic 81'), Valverde, Kroos - Rodrygo (Vinícius 69'), Benzema, Isco (Bale 69')

Valencia: Domenech - Costa (Vallejo 60'), Garay, Paulista, Gaya - Wass, Parejo, Coquelin (Kondogbia 82'), Soler - Rodrigo, Torres (Diakhaby 90')

Jevnspilt omgang

Det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang søndag kveld på Estadio de Mestalla, da Rodrygo tok med seg ballen inn i feltet og gikk ned etter tre minutter. Coquelin var i beinet på unggutten, men dommeren vinket spillet videre. Et par minutter senere kombinerte gjestene på ny, hvor Valverde klemte til fra 20 meter, men Domenech reddet. Fem minutter etter dette var det Toni Kroos sin tur til å lade skuddfoten, og selv om det var langt hold så var Valencia sin sisteskanse nødt til å gi en retur. Et lite minutt senere så sendte Nacho et flott innlegg inn i boksen mot Benzema, og franskmannen satte hodet til ballen relativt upresset, men han klarte ikke å styre ballen innenfor stengene. 

Snaut fem minutter senere fikk vertene deres første sjanse da Torres fikk ballen i feltet, og vendte rundt før han sendte kula rett på Courtois. Et par minutter senere så testet Modric skuddfoten fra like utenfor 16-meteren, men forsøket endte utenfor stolpen. Ved halvspilt omgang sendte Carvajal et flott innlegg inn i feltet mot Rodrygo på bakerste stolpe, og unggutten satte hodet til ballen, men Domenech reddet igjen. Like før halvtimen skulle tidligere Real Madrid-spiller Ezequiel Garay få gå opp relativt upresset i feltet og heade, men Courtois hadde full kontroll og reddet. Ti minutter før hvilen sendte Gaya et flott innlegg inn i feltet mot Ferran Torres og angriperen fikk heade uten press, men forsøket endte over. Flere sjanser ble det ikke, og de gikk inn i hvilen på 0-0. 

Utlikning på overtid

Det skulle ikke gå lang tid av den andre omgangen før vertene kom til en stor sjanse. Kun et minutt ut i omgangen ble Ferran Torres spilt helt alene gjennom, og Courtois kom stormende ut hvor han reddet forsøket til spanjolen på mesterlig vis. Deretter fulgte en periode på femten minutter uten noen nevneverdige sjanser, hvor Isco var nærmest en time ut i oppgjøret med heading til side for mål. Noen minutter senere fikk Karim Benzema muligheten med hodet, men også han bommet på målet. Kun sekunder etter dette stormet vertene fremover, og en pasning ble spilt mot Rodrigo i feltet, men igjen var Courtois god og belgieren snappet ballen rett foran angriperen. Snaut tjue minutter før full tid sendte Benzema ballen til Kroos og tyskeren klemte til på halv volley fra tjue meter, men forsøket endte et par meter over. 

Tolv minutter før full tid så var det omsider vertene som skulle gå opp i føringen. Nacho tapte en duell med Wass på siden, og dansken fikk til slutt ballen på siden av 16-meteren hvor han sendte kula tilbake inn i boksen, og der kom Soler stormende og klemte kula i mål til 1-0. Svakt forsvarsspill fra gjestene. Tross dette var ikke kampen ferdig, og det skulle omsider bli noen særdeles hektiske sluttminutter. Første frempå var vertene hvor Nacho spilte en svak pasning tilbake mot Courtois som Vallejo snappet opp og sendte mot mål, men igjen reddet Courtois. Et lite minutt senere lå ballen i mål på motsatt side da Ramos stusset et innlegg videre til Jovic som scoret, men dommeren annullerte korrekt målet for offside. 

På overtid av overtiden ble gjestene fra Madrid tildelt hjørnespark, hvor Courtois ble med opp på corneren. Kroos fant den høyreiste belgieren i feltet som headet mot mål, hvor Domenech måtte gi en retur som til slutt endte hos Benzema som utliknet til 1-1. Meget viktig inngripen av sisteskansen, som var nære å score selv. Flere sjanser ble det ikke, og det endte derfor med poengdeling etter en veldig jevnspilt kamp på Estadio de Mestalla. Nok en gang klarer dermed ikke Real Madrid å utnytte et poengtap fra erkerival Barcelona, men takket være Courtois og Benzema holder de i alle fall følge med rivalen. 

Hva er dine tanker etter oppgjøret mot Valencia? 

2.omgang

Pmn6