Extra large  av18297
BANENS BESTE: Thibaut Courtois var bunnsolid bakover, og var sentral i den viktige utlikningen på overtid.

Spillervurderinger: Valencia (B)

Thibaut Courtois var kveldens store spiller da han involverte seg i begge ender av spillet.

Valencia 1-1 Real Madrid
Estadio de Mestalla, Valencia
LaLiga Santander, runde 17
Søndag 15.desember, kl:21.00

1-0 Carlos Soler (78') - Assist: Daniel Wass
1-1 Karim Benzema (90+4') 

Det var en jevnspilt førsteomgang hvor begge lag hadde sine sjanser. Både Benzema og Rodrygo hadde noen gode sjanser med headinger, men de ble enten reddet eller endte like utenfor mål. På vertene sin side så var det Ferran Torres som kom til sjansene, først med beina som Courtois reddet, og deretter med hodet hvor forsøket endte over mål. Dermed gikk de inn i hvilen på 0-0. 

Den andre omgangen startet med en stor sjanse til Torres hvor Courtois gjorde en mesterlig redning og hindret scoring. Etter dette holdt Rodrigo på å få kjempestor sjanse, men igjen var Courtois god og snappet ballen rett foran føttene på angriperen. Tolv minutter før full tid vant Wass en duell med Nacho før han fikk ballen på siden, og fant Soler i feltet som scoret. 

På overtid jaktet gjestene scoring, men vertene var nærmest to minutter på overtid med Vallejo, hvor Courtois reddet igjen. Et minutt senere scoret Luka Jovic etter at Ramos stusset ballen videre til han i feltet, men scoringen ble annullert for offside. Fire minutter på overtid steg omsider Courtois til værs på et hjørnespark, hvor Domenech måtte gi en retur som Benzema satte i mål til 1-1. Dette ble også sluttresultatet i storkampen på Mestalla. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (8 BB): Belgieren er enorm i kveld, faktisk i begge ender! Har noen særdeles viktige redning, og virker veldig på denne kampen. Først redder han en skudd fra Torres i feltet, deretter rett etter hvilen da Torres kommer alene med sisteskansen hvor han gjør en flott redning, før han snappet en veldig god pasning rett foran føttene til Rodrigo. På overtid redder han et skudd fra kloss hold mot Vallejo, før han stiger til værs og header på mål fire minutter på overtid som leder til utlikningen. Banens beste i kveld!  

Dani Carvajal (5): Backen spiller ingen stor kamp i kveld hvor han er litt middelmådig begge veier. Treffer ikke med pasninger og innlegg i angrep, og blir hengende litt etter ved enkelte anledninger defensivt. Spiller en kamp helt på det jevne, og må opp noen hakk til onsdag, hvor det behov for bidrag begge veier. 

Raphaël Varane (6): Tillater seg selv å gi motstanderne noen meter ettersom han løper de opp igjen. Sikrer også sin makker de gangene han blir med fremover. Presser Torres ved to anledninger i første omgang som gjør at han ikke får avsluttet ordentlig. Blir litt passiv på scoringen, og burde muligens fått en fot på ballen. Godkjent kamp av franskmannen. 

Sergio Ramos (6): Har egentlig god kontroll gjennom store deler av oppgjøret sammen med sin makker, og de gangene de blir spilt forbi er Courtois der. Holder på å få en målgivende pasning på overtid, men Jovic er i offside. Blir litt passiv på scoringen, hvor han kan presse Wass hardere og muligens blokkere pasningen inn i feltet. 

Nacho Fernández (3): Ingen god kamp av den anvendelige forsvareren, og virker veldig rusten etter sitt skadeavbrekk. Sliter defensivt mot Wass, og taper duellen mot dansken i forkant av scoringen. Er i tillegg nær å servere Vallejo en scoring på overtid med en svak pasning. Må opp mange hakk for å få mer spilletid. 

Luka Modric (7): Den eneste av de på midtbanen som prøver å skape noe i den første omgangen, hvor han er omtrent overalt på banen. Har noen gode løp og noen gode kombinasjoner, men det leder dog til lite. Virker sliten mot slutten av kampen og blir byttet ut med Jovic. 

Federico Valverde (6): Tilbake i rollen han spilte i sin ungdom, og han løser egentlig oppgaven relativt greit. Bryter baller og fordeler baller fra en dypere posisjon enn vi er vandt med. Blir i tillegg med på noen offensive løp, og har en avslutning på mål. Regner med at han er tilbake som indreløper på onsdag for å balansere midtbanen. 

Toni Kroos (6): Blir tidvis litt vell dyp, og får ikke påvirket spillet slik han kan. Pasningene går ofte sidelengs eller bakover, og han får ikke tredd gjennom angriperne, men det er heller ikke mange gode løp offensivt. Våkner litt mer til liv utover i kampen, og har en flott dødball som Courtois nesten scorer på, men til slutt ender med scoring fra Benzema. 

Rodrygo Goes (4): Inne i en litt svakere periode nå, og blir veldig passiv i dette oppgjøret hvor han skaper utrolig lite fremover i banen. Virker nesten som om han er litt usikker på seg selv, og angriper ikke motstander slik vi har sett han gjøre tidligere. Skuddene sitter ikke, og kombinasjonene uteblir. Nærmest er han med en heading i første omgang. 

Karim Benzema (6): Franskmannen forsøker å komme seg til noen gode muligheter, og får en heading uten mye press i første omgang. Får en sjanse med hodet i andre omgang også, men ballen ender ikke mål før fire minutter på overtid hvor han setter returen fra en Courtois-heading i mål. Meget viktig scoring av franskmannen i en ellers middelmådig kamp.  

Isco Alarcón (4): Tilfører veldig lite denne kvelden, og blir løpende veldig mye mellom når han forsøker å involvere seg i spillet. Litt for treg i avtrekkeren ved enkelte anledninger, og får ikke spilt fra seg ballen hurtig nok. Tilfører for lite fremover i banen sammen med Rodrygo, og dette gjør at gjestene skaper særdeles lite. 

Innbytterne: 

Gareth Bale (4): Kommer inn samtidig med Vinícius og skaper omtrent like lite som brassen. Kommer ikke til noen skuddforsøk med unntak av et frispark, og sliter med å involvere seg. Svakt innhopp. 

Vinícius Júnior (4): Tilfører lite den tiden han er på banen, og får ikke frem x-faktoren sin. Skaper nærmest ingenting, og uroer ikke motstanderne nok til at sjanser blir skapt. Svakt innhopp. 

Luka Jovic (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Scoret et mål, men det blir korrekt annullert for offside. 

Hvem syns du var kampens store spiller? 

Pmn6