Extra large gettyimages 1188982007 ultrathumb  1
VINNERSKALLER: Benzema står for de fleste av Real Madrids mål denne sesongen, her i feiring sammen med sin nye spisspartner

Alt i alt en god trekning

Det kunne vært bedre og det kunne vært verre, men ut ifra forutsetningene kan Real Madrid si seg fornøyd med trekningen til neste års sluttspill.

Denne sesongens åttedelsfinaler er klare, og første kamp går av stabelen 18. februar. Real Madrid på sin side kunne trekke Manchester City, Liverpool FC, Juventus, Bayern München eller RB Leipzig. Hvor det unge og fremmadstormende Leipzig-laget ledet av 32-år gamle Julian Nagelsmann på forhånd var sett ut som den enkleste kampen, slik ble det altså ikke. Mye på grunn av et dårlig gruppespill til Real Madrid å være, og det faktum at de tre andre spanske lagene vant sine respektive grupper ble alternativene på potensielle motstandere få. 

I utgangspunktet er det en svært vanskelig øvelse å sette Manchester City, Liverpool, Juventus og Bayern München opp mot hverandre rent styrkemessig . I så måte kan det argumenteres opp og ned i mente om hvem som er sterkest av eksempelvis Juventus og City, som Real Madrid til slutt trakk opp av hatten. Juventus er historisk sett en vanskelig nøtt å knekke for Real Madrid, og det er allment kjent at en viss portugiser lever og ånder for slike kamper.  Bernabéu-returen til Cristiano Ronaldo blir i alle fall utsatt enda en stund, og det kan absolutt argumenteres for at det er like greit. Spesielt med tanke på hvordan våre tidligere spillere pleier å levere når de har Real Madrid på motsatt banehalvdel. Det samme kan sies om Bayern München, som muligens ikke har vært helt seg selv - men som likevel har levert tidenes beste gruppespill rent statistisk. Regjerende mester og den nåværende suverene ligalederen i England Liverpool er nok per dags dato det beste laget i Europa, sånn sett skal man være lykkelig for at man slipper å møte de over to høy-oktan kamper i februar. 

I kampen mot Manchester City så slipper man mest sannsynlig unna et favorittstempelet i den grad det er mulig, noe som i utgangspunktet kler Real Madrid særdeles godt. Det hadde man ikke gjort mot de to tyske lagene, og spesielt Leipzig kunne blitt et potensielt Ajax-Déjà vu. Pep Guardiola er blant mediene ansett som en av tidenes beste trenere om ikke tidenes, og fjorårets utgave av Manchester City har på folkemunne blitt kalt et av nyere histories beste lag. Akkurat de superlativene er ikke jeg spesielt enig i, og i mine øyne er fanatiske Guardiola langt bedre egnet til å lede et lag over 38 kamper enn over to.  Det er i alle fall nyere historie ett bevis på. 

Du må helt tilbake til tidenes beste Barcelona-lag for å finne sist gang Guardiola vant Champions League, og akkurat den bragden skal han ha mye av æren for. I de siste jobbene etter tiden i Barcelona, så har derimot den katalanske strategen etter forutsetningene slitt ute i Europa. Mye av årsaken etter min mening er hans ekstreme tilnærming til fotballen, for her det viktig å huske på at hans taktikk er ufravikelig. Det skal trilles ball, og motstanderen skal males i hel uansett hva. Noe både Jürgen Klopp, Carlo Ancelotti, Zinedine Zidane, Mauricio Pochettino og José Mourinho til gangs har utnyttet de åtte-ni siste sesongene. 

Guardiola er for øyeblikket inne i sin fjerde sesong som hovedtrener for Manchester City, noe som gjør det til hans desidert lengste manager-gjerning. Ut i fra rapportene som kommer fra England, så er det mye som tyder på at "prosjektet"begynner å nærme seg slutten. Etter det utrolige ligagullet i fjor, så har man tidvis sett tegn til at noe av luften er begynt å gå ut av City-ballongen. Ser man på dagens City-tropp, så ser man konturene av at flere av de viktigste spillerne er begynt å dra på årene. Samtidig har laget en rekke svakheter bakover i banen, og på toppen av det hele er bredden noe redusert i forsvarsleddet. På feil side av 30-tallet finner man også tre av lagets aller viktigste spillere det siste tiåret i Sergio Agüero, David Silva og Fernandinho. Samtidig er Aymeric Laporte og Leroy Sané langtidsskadet. Det er kanskje ikke et kronargument all den tid flere av Real Madrids-bærebjelker også er godt over 30år og de helhvites ferske skadehistorikk friskt i minne- men på mange måter virker likevel Real Madrid å ha kommet lengre i sin ungdommelige revolusjon og for øyeblikket ha en langt mer balansert tropp. 

Det er likevel mye som kan skje frem til februar, og det er ikke utenkelig at sjeikene har planer om å spytte inn ytterligere kapital i laget i vinter. Real Madrid kan også stagnere i tiden som kommer, selv om de for øyeblikket virker å være inne i en positiv progresjon. Uansett vil dette bli ett høy interessant oppgjør, hvor Zidane vil få muligheten til å ta nok en stor skalp. For enn så lenge er det få trenere eller lag for den saks skyld som har slått ett Real Madrid-lag ledet av Zidane i ett sluttspill ute i Europa. Pragmatiske og svært tilpasningsdyktige Zidane skal møte standhaftige og prinsippfaste Guardiola, i det som blir en kamp full av kontraster. På midtbanen skal Kevin de Bruyne, Bernardo Silva og David Silva få prøve seg mot Casemiro og Valverde. Så får tiden vise om det blir lettvekternes eller tungvekternes dag. La det i alle fall ikke være tvil, Manchester City er et utrolig godt fotballlag og det er på langt nær noen garantier for at Real Madrid går videre. 

Likevel, så er jeg av den oppfatning av at dette er en god trekning for Real Madrid. Ja det kunne vært bedre om vi hadde fått blodferske RB Leipzig, men vi slipper Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski og Jürgen Klopp som i seg selv må være positivt. 

Hvem mener du hadde vært den beste trekningen, sett bort fra den opplagte dumpekandidaten RB Leipzig? 

Pmn6