Extra large skjermbilde 2015 04 05 kl. 19.23.36
SESONGENS HØYDEPUNKT: Real Madrid og Barcelona møtes idag. Her ser vi Carvajal og Alba i aksjon.

5 historier fra El Clásico

Ikveld er det duket for nok en klasj mellom Madrid og Barcelona. Disse kampene lever ofte sine egne liv og alt kan skje. I denne artikkelen ser vi nærmere på 5 historier fra kamper mellom gigantene.

1. Xavi og Casillas

Dette er ofte kjent som episoden som førte til Mourinho sin "utestengelse" av Casillas. Det skjedde i 2011, under Super Cupen, og er kjent som kampen der Mourinho pirket Vilanova i øyet. Etter kampen tok Casillas kontakt med landslagskameraten sin Xavi. Disse kampene endte ofte med stygge scener under Mourinho sin ledelse og Casillas så seg lei. Xavi og Casillas var enige om at ting måtte endres og at tonen mellom lagene måtte løsne opp litt. Dette fikk Mourinho til å kalle Casillas for en forræder og avgjorde skjebnen til keeperen under Mourinho sin ledelse.

2. Messi slår Di Stefano sin El Clásico rekord

Alfredo Di Stefano sine 18 mål i disse kampene var sett på som uslåelig og ingen var i nærheten på flere tiår. Dette var før Messi dukket opp. I mars 2014 passerte Messi rekorden med sin 19 scoring. Messi har foreløpig 26 scoringer mot Madrid. Om Madrid makter å stoppe Messi i kveldens kamp gjenstår å se, men argentineren er ofte spilleren som avgjører disse oppgjørene. La oss håpe det stopper opp idag!

3. Ramos mister pokalen

Real Madrid slo Barcelona i Copa Del Rey finalen i 2011. Finalen ble spilt bare noen måneder etter at Madrid ble knust 5-0 av Barcelona og det var naturligvis tilfredstillende å vinne den mest betydningsfulle kampen av de to. Under seiersparaden etterpå slipper Ramos pokalen rett foran bussen. Dette var mest sannsynlig et uhell, men Ramos forklarte det med at pokalen hoppet av glede siden den var i Madrids hender.

4. Michael Laudrup sin rekord for begge lag

Laudrup er en av de beste spillerne fra sin generasjon og blir ansett som en Messi før Messi. Det som også var interessant var at han spilte for begge lag. Rett før han skulle bytte fra Barcelona til Real Madrid, deltok han i en 5-0 seier over de hvite. Noen måneder senere, som Madrid spiller, tok han revansje for Real Madrid med en 5-0 seier over Barcelona. En annen "fun fact" er at Luis Enrique også noterte seg med scoring i denne kampen, for Madrid. 

5. Stående applaus for Ronaldinho

Ronaldinho var uten tvil den beste spilleren i 2005 og 2006. Han var, og er fortsatt, kanskje den mest kreative spilleren som noensinne har spilt fotball. I november i 2005 deltok Ronaldinho i en 3-0 seier over Madrid og han noterte seg med 2 scoringer. Ronaldino var på sitt aller beste i denne perioden og Real fansen kunne ikke annet enn å applaudere Ronaldinho, på Bernabeu, etter denne kampen. Messi vil nok aldri oppleve denne respekten, selvom han kanskje kunne fortjent det, men hvem hatet vel Ronaldinho?

Pmn6