Extra large marce
EL CLASICO: Det er duket for El Clasico på Camp Nou!

Tobias Storruste Dahle: - Jevnere enn lenge

Vi har tatt en prat med Barcelona-supporter, Tobias Storruste Dahle, i forkant av onsdagens kamp.

Onsdag kveld er det duket for et vanvittig storoppgjør i spansk fotball når to giganter møtes til dyst. Barcelona og Real Madrid, to arge rivaler som hater å tape mot hverandre, møtes på Camp Nou for å knive om tre viktige poeng. I forkant av denne kampen har vi tatt en prat med en som følger Barcelona tettere enn de aller, aller fleste. Tobias Storruste Dahle bidrar for Blaugrana, og kan også følges på Twitter der han deler mye av sin vanvittige kunnskap med andre fotballfanatikere. Her er det han hadde å si før kampen.

Hva tenker du om sesongen Barcelona har hatt i LaLiga til nå?

Barcelonas sesong til nå har vært en forlengelse av det man har sett med Valverde tidligere. Mot etablert forsvar har det tidvis vært vanskelig å se et tydelig angrepsmønster. Samhandlingen og kommunikasjonen spillerne imellom har vært i overkant varierende. Dette, i kombinasjon med at forsvaret med jevne mellomrom har slått alvorlige sprekker, har ført til at Barcelona har fått et utpreget bortekompleks denne sesongen - også i LaLiga. Man har på sedvanlig vis vært bunnsolide på Camp Nou, og toppnivået til laget er fortsatt skyhøyt. Jevnt over mener jeg at Barcelona har fått et lite oppsving i prestasjonene den siste måneden. Det at Ivan Rakitic har fått plassen i laget tilbake har hjulpet veldig. Dessuten synes jeg at Antoine Griezmann har sett mer komfortabel ut de siste kampene. Det er også veldig spennende at Ansu Fati har fått sjansen til å skinne. Likevel er det ikke til å stikke under en stol at mange Barcelona-supportere ser frem til å "begynne på nytt" med en ny manager fra og med neste sommer.

Hva tenker du om deres rivaler i Real Madrid, og hva Zinedine Zidanes mannskap har fått til frem til nå?

Som lag synes jeg Real Madrid under Zidane fortsatt kan være litt grå og kjedelige, slik jeg også synes de kunne være da han ledet dem sist. Det jeg imidlertid bemerker meg er at Zidane har en fantastisk evne til å få det beste ut av spillerne sine individuelt sett. Med unntak av Casemiro så midtbanen til Real Madrid helt ferdige ut forrige sesong. Raphaël Varane klarte ikke å følge opp prestasjonene han leverte under VM. Den eneste som leverte over forventet var Karim Benzema. Denne sesongen har blant annet Varane spilt på sitt vante nivå og Benzema har fortsatt i samme spor. Ettersom han er en utrolig bra spiller mestrer han sin nye rolle (post-Cristiano) på mesterlig vis. Det kler ham å spille med friere tøyler. Det gjør at han scorer mer, uten at han tilrettelegger mindre i nevneverdig grad. Dessuten, og kanskje viktigst av alt, synes jeg midtbanen har blitt veldig god; Federico Valverde har vært en åpenbaring. Han tror jeg kan være en viktig spiller for Real Madrid i mange år fremover. 

Hvordan tror du kampen blir, og hvem frykter du hos Real Madrid?

Å angripe Barcelona mens de er i ubalanse, for eksempel etter balltap høyt opp på motstanders banehalvdel, tror jeg kan bli et nøkkelelement for Real Madrid. Som jeg har vært inne på er et Barcelona-forsvar i full oppløsning mot en målkåt Benzema et sannsynlig scenario begge skal ta innover seg på forhånd. For å stenge av Barcelona er åpenbart nøkkelen å stoppe Lionel Messi. Det gjør man aller best ved å bryte "pasningslinjene" til ham, altså da må han stoppes indirekte ved å ta ut de spillerne han kombinerer mest med. Som alltid i disse oppgjørene tror jeg at vi får se to lag som ønsker å vinne. Jeg kan godt se for meg at det laget som er mest disiplinert og konsentrert vinner kampen.

Hvem vinner kampen, og til slutt: Hvem tror du vinner LaLiga slik lagene ser ut per dags dato?

Barcelona har det høyeste toppnivået av de to, men også det laveste bunnivået. Vanligvis sies det at gode angrep vinner kamper, mens gode forsvar vinner titler. Jeg tror kampen blir jevn, men jeg holder en knapp på at Barcelona vinner 2-1. Debbe sesongens duell mellom Barcelona og Real Madrid tror jeg blir jevnere enn på lenge. Når lagene møtes på Santiago Bernabéu til våren har jeg en følelse av at det kommer til å bli svært få poeng som skiller dem. Før sesongen tippet jeg Barcelona som seriemestre, med Real Madrid på 2.plass, og det står jeg ved fortsatt.

Vi takker Tobias Storruste Dahle for intervjuet, og ønsker han lykke til med kampen og arbeidet hans videre!

Pmn6