Extra large  2vc8660 0
UAVGJORT: Det endte i poengdeling da Real Madrid gjestet Camp Nou tidligere i kveld, til tross for Los Blancos' overtak.

Spillervurderinger: Barcelona (B)

Los Blancos styrte oppgjøret og hadde fortjent alle tre poengene, men det ble poengdeling i Barcelona.

Barcelona 0-0 Real Madrid
Camp Nou, Barcelona
La Liga Santander, Runde 10
Onsdag 18.desember, kl. 20:00

Onsdag kveld var det duket for et av sesongens høydepunkter, nemlig El Clásico. Kampen som etter planen skulle vært spilt i oktober fant endelig sted på Camp Nou, og lagene var à poeng før kampstart i Barcelona. Real Madrid startet førsteomgang meget godt og burde hatt både scoring og straffe før 25 minutter var spilt. Til tross for at Los Blancos hadde vært det førende laget så gikk lagene til pause på stillingen 0-0. I andreomgang fortsatte bortelaget i samme spor, og 20 minutter før slutt satt scoringen for Real Madrid. Dessverre var Ferland Mendy noen centimetere i offside, og scoringen ble annullert. Etter dette roet oppgjøret seg og det endte 0-0 for første gang siden 2002, og lagene deler fortsatt serietoppen i forkant av helgens seriekamp mot Athletic Club. 

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Ble ikke satt på mange store prøvelser i kveld, men har generelt god kontroll på det som kom. Han hadde stålkontroll i luftrommet og hadde spesielt en god redning i førsteomgangen. 

Dani Carvajal (7): Landslagsbacken jobbet bunnsolid opp og ned på sin høyreside, og spesielt defensivt var backen meget solid. Han var også meget aktiv offensivt men han hadde ikke stilt inn finsiktet på innleggsfoten. 

Raphaël Varane (8): Varane skulle uten tvil hatt straffespark i kveld og han var ellers usedvanlig farlig på dødballer, spesielt i førsteomgang. Ellers var franskmannen bunnsolid defensivt, han sikret meget godt bak Sergio Ramos og hadde stort sett god kontroll på Luis Suárez. 

Sergio Ramos (7): Kapteinen holdt ut kampen igjennom til tross for at han vrikket ankelen sin i den første omgangen. 33-åringen reddet Real Madrid i førsteomgang da han reddet en avlsutning fra Lionel Messi på streken. 

Ferland Mendy (7): Franskmannen spilte kanskje sin beste kamp for Real Madrid i kveld. Han var som vanlig meget god defensivt, og han bidro meget godt offensivt. Innleggene satt noe bedre og han kom stadig på lange løp på sin venstreside. Noen få centimetere hindret han i å slå sin første assist i Real Madrid-drakten, men det ville seg ikke..

Federico Valverde (7): Nok en meget god kamp av det uruguayanske midtbanetalentet. Valverde var mer skuddvillig enn vanlig og hadde to meget gode forsøk, men det ble ingen scoring. Han gjorde rett og slett en bunnsolid kamp på midtbanen før han ble byttet ut et kvarter før slutt. 

Casemiro (8 - BB): Etter å ha hvilt i oppgjøret mot Valencia var det en meget frisk brasilianer som inntok Camp Nou i dag. Han var forbausende leken i pasningsspillet og vartet opp med flere kreative løsnigner. Som alltid var han som et skjold foran Real Madrid-forsvaret og han gjorde rett og slett en meget god kamp i dag. 

Toni Kroos (7): Tyskeren styrte som vanlig rytmen i Real Madrid-midtbanen med jernhånd i dag, men hans prestasjon ble noe overskygget av midtbanekompanjongene hans. Som vanlig hadde han en enorm treffsikkerhet på pasningene sine, og han gjorde absolutt en god kamp.

Isco (7): Dagens overraskelse var at Isco fikk ta plass i startelleveren. Ballmagikeren gjorde spesielt en meget god førsteomgang og jobbet knallhardt igjennom de 80 minuttene han var på banen. Han var nære å ende opp med en målgivende pasning til Karim Benzema, men Marc André ter Stegen reddet forsøket. Alt i alt en god kamp av teknikeren. 

Gareth Bale (6): Waliserens kamp gikk litt i bølger, i enkelte perioder jobbet han enormt godt, samt en trussel offensivt, mens av og til ble han helt borte i perioder. Han scoret 20 minutter før slutt, men ettersom Ferland Mendy var i offside ble ikke scoringen stående.

Karim Benzema (6): Benzema ble litt alene i kveldens kamp, men viste av og til gode tendenser. Franskmannen søkte mye ut til kanten, noe som skapte et tomrom inne i feltet, men han gjorde totalt sett en godkjent kamp.

Innbyttere:

Rodrygo (N/A): Unggutten kom inn etter rundt 80 minutter og spilte ikke lenge nok til å få vurdering.

Luka Modric (N/A): Veteranen kom inn etter rundt 80 minutter og spilte ikke lenge nok til å få vurdering.

Er du enig i vurderingene?

Pmn6