Extra large  1vc2743
UAVGJORT: Real Madrid og Barcelona delte poengene på Camp Nou i en kamp der Real Madrid var nærmest de tre poengene.

Barcelona 0-0 Real Madrid

For første gang siden 2002 endte El Clásico 0-0, men Real Madrid hadde fortjent mye mer på Camp Nou.

Barcelona 0-0 Real Madrid
Camp Nou, Barcelona
La Liga Santander, Runde 10
Onsdag 18.desember, kl. 20:00

55 dager etter at El Clásico egentlig skulle vært spilt var det onsdag kveld endelig duket for verdens største klubboppgjør. Barcelona tok imot de kongehvite fra hovedstaden til sesongens desidert største kamp: El Clásico. Til tross for bekymringer rundt de mulige politiske opptøyene som var fryktet så kom både begge lag og kampens dommere seg trygt og rolig til kamparenaen, og sesongens store klassiker kunne dermed gå av stabelen som planlagt. Begge lag sto med 35 poeng for avspark på Camp Nou, og dermed lå forholdene til rette for en thriller av en fotballkamp denne onsdagskvelden.

Real Madrid XI: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Valverde, Casemiro, Kroos - Isco - Bale, Benzema

Straffespark?

Real Madrid åpnet opgjøret på Camp Nou svært godt og tok initiativet i oppgjøret fra første spark på ballen. Etter ti minutter sendte Karim Benzema av gårde kampens første skudd på mål etter at Isco på lekkert vis hæl-flikket ballen videre til franskmannen, mellom beina på Piqué. Dessverre for gjestenes del så gikk franskmannens avslutning rett på Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen. Drøyt fem minutter senere kom Casemiro til en gigantsjanse på corner. Brasilianeren ruvet høyest inni feltet og fikk hodet på ballen, men nevnte Piqué sto på strek og fikk klarert i siste millisekund. 

Deretter skulle dommer Alejandro José Hernández Hernández havne i rampelyset. Etter rundt 20 minutter fikk Real Madrid to cornere, og disse kom ikke uten kontroverser. I etterspillet av den første corneren, i kamp om ballen, evnet Barcelona-midtstopper å plassere skruknottene sine i låret på sin landsmann Raphaël Varane, til tross for at ballen var et stykke unna. Etterhvert ble det klarert til ny corner og til tross for at Hernández Hernández konfererte med Ricardo de Burgos Bengoetxea i VAR-rommet så ble det vinket videre. På den påfølgende corneren gikk Raphaël Varane nok en gang ned i bakken, og reprisene viste klart og tydelig at Ivan Rakitic holdt i franskmannens drakt slik at det liknet med på et flagg, men heller ikke denne gangen ble det pekt på ellevemetersmerket.

Ny redning på strek

Rundt ti minutter etter straffesituasjonene skulle vertene spille seg til sin største sjanse så langt i kampen. Jordi Alba kom på et av sine utrettelige løp nedover sin venstreside og han prøvde å slå inn tidlig mot Sergi Roberto. Thibaut Courtois var ute og fikk bokset bort ballen, som istedenfor havnet hos Lionel Messi på rundt 16 meter. Argentineren prøvde seg på hel volley og ballen hadde stød kurs mot det tomme målet, men Sergio Ramos fikk kastet seg rundt og reddet forsøket på streken. Ti minutter senere var det nok en gang Alba og Messi som sto bak en god Barcelona-mulighet. Vertenes nummer ti lobbet ballen igjennom til Alba, som nok en gang kom på løp, men heldigvis for Real Madrid var den spanske landslagsbackens avslutning svak og gikk en meter utenfor målet til Thibaut Courtois.

Fem minutter senere skulle Federico Valverde virkelig teste Marc-André ter Stegen. Uruguayaneren hadde allerede vist frem skuddfoten sin en gang tidligere i kampen med et godt forsøk på volley som gikk like utenfor Barcelona-målet. Denne gangen var det i etterspillet etter en corner at ballen nok en gang havnet hos den unge midtbanespilleren. Nok en gang prøvde 21-åringen seg på en volley-avslutning, og denne gangen gikk den mot mål. Skuddet var knallhardt, men gikk rett på vertenes keeper og ble avverget. Stort mer skjedde ikke i den første omgangen, og etter en jevn og intens omgang der gjestene fra hovedstaden hadde vært det førende laget kunne lagene gå inn til pause på stillingen 0-0.

Sjanser i begge ender

Etter en fantastisk førsteomgang hadde man kanskje fryktet at det var vertene som skulle gå ut i hundre i den andre omgangen, men den gang ei. Los Blancos fortsatte i det samme sporet som førsteomgangen og styrte oppgjøret på Camp Nou. Det tok allikevel litt tid før det kom en ny god mulighet i den andre omgangen, men den kom til gjengjeld til vertene fra Catalonia. Etter en knapp time var spilt var det et under at vertene ikke hadde tatt ledelsen hjemme på eget gress. Ballen ble spilt mot Antoine Griezmann, men Dani Carvajal kastet seg ned for å klarere ballen. Landslagsbacken bommet med taklingen sin og plutselig var den franske landslagsstjernen alene rundt 15 meter fra målet til Thibaut Courtois.

Istedenfor å skyte så valgte Griezmann å spille ballen til Lionel Messi, som plutselig endte opp alene på rundt elleve meter. Utrolig nok så bommet argentineren på ballen, og Sergio Ramos fikk avviklet den umiddelbare faren. Ballen ble dog sendt rett inn igjen i feltet til Luis Suárez, som fikk et veldig dårlig treff på ballen. Urugyananeren ble taklet av Sergio Ramos og smalt i bakken, men dommer Hernández Hernández vinket spillet videre. Snaut ti minutter senere kom Real Madrid til en god mulighet da Federico Valverde hadde ballen og Los Blancos kom tre mot to. Midtbanetalentet spilte ballen til Gareth Bale ute til venstre som hamret til, men ballen smalt inn i nettveggen bak Marc-André ter Stegen.

Annullert scoring

Noen minutter etter den gode muligheten til Federico Valverde var det vertene som kom seg til en sjanse. Frenkie De Jong spilte vegg med Luis Suárez og kom seg til en skuddmulighet fra rundt 20 meter, men avslutningen satte ikke Thibaut Courtois på store problemer. Minuttet senere skulle dog ballen havne i nettet på Camp Nou. Real Madrid rullet opp et angrep og ballen havnet hos Casemiro. Brasilianeren så Ferland Mendy som tok et strålende bue-løp inn bak Barcelona-forsvaret. Franskmannen slo inn til Gareth Bale som ekspederte ballen i mål, men reprisene viste at Ferland Mendy var noen få centimetere i offside og scoringen ble derfor annullert.

De siste 20 minuttene roet kampen seg noe, og til tross for at Real Madrid var laget som presset mest så kom ingen av lagene til noen store muligheter. Luka Modric og Rodrygo erstattet Isco og Federico Valverde, men dette ga ingen umiddelbar effekt for Los Blancos. Det virket som begge lagene var mer redde for å tape enn de hadde lyst til å vinne, og til syvende og sist så begge lag forholdsvis fornøyde ut med det ene poenget. Dermed endte kampen 0-0 for første gang siden 2002 og lagene er dermed à poeng også etter El Clásico.

Pmn6