Extra large hakimii
UTVIKLING: Det er vanvittig mye som har skjedd i Hakimis karriere siden dagene på Real Madrid Castilla.

Ønsker å beholde Achraf Hakimi

Borussia Dortmund ønsker å beholde Achraf Hakimi etter at utlånsavtalen går ut etter sesongen.

På bildet over ser man en ung Achraf Hakimi som stormet opp og ned langs flankene i de dagene han spilte for Real Madrid Castilla. Etter hvert ble han flyttet opp til A-stallen av Zinedine Zidane, der han står med 17 offisielle kamper for Los Blancos. Han ble ofte kritisert for å slå for dårlige innlegg og for å være en stor svakhet defensivt. Det var helt frem til han for to sesonger siden ble lånt ut.

I Borussia Dortmund har nemlig 21-åringen gjort det fantastisk bra. Han har spilt som høyreback, venstreback og til og med kantspiller. Han har taklet det med stort bravur, og den utviklingen han har hatt er faktisk helt vanvittig. Denne sesongen har han to mål og seks målgivende pasninger på 17 Bundesliga-kamper. I Champions League står han med fire mål på seks kamper.

Han har gjort det så bra at det er en bred enighet blant majoriteten som følger Real Madrid at han burde hentes hjem når låneavtalen går ut etter denne sesongen. Da er ideen å kvitte seg med Odriozola som aldri har prestert godt nok, for så å hente inn Hakimi. Han kan rotere med Carvajal, og i tillegg bekle flere posisjoner ved behov. Dortmund-ledelsen på sin side ønsker også å beholde han.

Vi har flere ganger ytret vårt ønske om å kunne beholde Hakimi ytterligere når avtalen går ut denne sommeren. Det er ikke nå det skal avgjøres, men når alt kommer til alt er det kun opp til Real Madrid. Vi kommer nok til å diskutere det når det nærmer seg slutten av sesongen, var ordene til sportsdirektøren i Dortmund, Michael Zorc.

Det gjenstår å se hvordan dette ender, men med veldig stor sannsynlighet så kommer ikke Real Madrid til å tillate dette. Hakimi er en vassekte Madrid-produkt som har uttalt flere ganger at hans drøm er å lykkes i den spanske hovedstaden. Nå presterer han også som en av de aller beste i sin posisjon i Europa, så dette kommer nok til å ende med at han blir å se i hvitt fra neste sesong.

Pmn6