Extra large  jtq9631
KAMPDAG: Real Madrid sin franske stjerne-duo er klare for kveldens kamp mot Athletic Club.

Før kampen: Athletic Club (H)

Kalenderåret 2019 skal settes en strek over når Athletic Club kommer på besøk.

Real Madrid - Athletic Club
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 18
Søndag 22.desember, kl:21.00
Vises på Strive og Tv2 Sport Premium

Søndag kveld er det duket for Real Madrid sitt siste oppgjør i kalenderåret 2019, da Athletic Club de Bilbao kommer på besøk til mektige Santiago Bernabéu. Dette føyer seg inn i rekken av store oppgjør som har ventet Los Blancos mot slutten av det inneværende kalenderåret, hvor de to foregående motstanderne i LaLiga har vært Valencia og Barcelona. Begge de to oppgjørene endte med poengdeling, og laget fra hovedstaden lå derfor likt med erkerivalen fra Catalonia i forkant av denne serierunden. Barcelona vant dog sitt oppgjør i oppgjør i går, og Los Merengues trenger derfor tre poeng for å holde følge i ligaen, og kan med seier på seks mål margin ta over tabelltoppen. 

Gjerrige defensivt

Når kampen sparkes i gang søndag kveld så er det ligaens to gjerrigste lag som møtes til dyst, og i det legger jeg de to lagene som har sluppet inn færrest mål. I skrivende stund står begge lag med tolv mål innsluppet denne sesongen i den hjemlige ligaen, hvilket viser til god kontinuitet bakover i banen, både av forsvaret og av målvaktene. Det er dog verdt å nevne at 75% av målene Athletic har sluppet inn kommer fra oppgjør på bortebane, hvilket vil si ni mål. Dette burde muligens motivere morgendagens verter, men de skal også passe seg ettersom de statistisk slipper inn like mange mål på hjemme- og bortebane. 

Athletic Club har fått på plass et solid forsvar, hvor spesielt Iñigo Martínez, Yeray og Berchiche har stått frem. Dette sammen med storspill fra keepertalentet Unai Simon har ført til at de bakre rekker hos klubben fra Bilbao har blitt meget solide. De får omsider en stor utfordring søndag kveld da et av ligaen mestscorende lag venter på motsatt banehalvdel, og med scoring fra Messi i går er Karim Benzema nødt til å score for å holde følge i kampen om Pichichi. 

Stor forskjell offensivt

Selv om lagene følger hverandre tett defensivt, sett med statistiske øyne, så skille det noe mer fremover i banen. Så langt denne sesongen har Real Madrid scoret hele fjorten mål mer enn morgendagens motstander, og denne differansen er nesten like stor som antall mål Athletic Club har scoret denne sesongen med sine nitten. Utrolig nok er det veteranen Raúl García som har nettet flest ganger med sine fem, mens Iñaki Williams og Muniain følger like bak med deres fire mål. 

Hos Real Madrid så er det som nevnt tidligere Karim Benzema som er laget store ener fremover i banen med sine tolv mål. Bak han er det hele fjorten målscorer som har notert seg for et sted mellom en og tre scoringer, og utrolig nok er det er midtstopper Sergio Ramos som er nærmest franskmannen med sine tre. Deretter følger Rodrygo, Valverde, Modric og Kroos med to mål hver, hvilket viser til en særdeles bidragsytende midtbane denne sesongen. 

Historie

Vanligvis bruker Real Madrid å ha relativt god kontroll på klubben fra Bilbao da de kommer på besøk til Santiago Bernabéu. Faktisk har de vunnet hele fire av de siste fem oppgjørene på det mektige stadionet, hvor Los Blancos har positiv målforskjell på 15 mål scoret og fire mål imot. Faktisk har Los Merengues vunnet seks av de siste ti oppgjørene mellom klubbene, hvor kun en kamp har endt med tap, og det er på bortebane for de hvitkledde. 

Skal man gå enda dypere inn i historien mellom klubbene så har det møttes til dyst hele 176 ganger opp gjennom historien i den spanske ligaen, hvor Los Blancos har gått seirende ut av oppgjørene hele 90 ganger. Athletic Club har vunnet 51 ganger og 35 ganger har det endt med poengdeling mellom klubbene. Det er også stor forskjell i antall mål scoret, hvor Real Madrid har nettet hele 353 mål, mens Athletic Club kun har scoret 240 ganger. 

Forventet startellever: 

Ettersom dette er årets siste oppgjør er det forventet at Zidane setter alle kluter til verks, og velger sin antatt sterkeste startellever til kveldens kamp. Muligens blir det en liten endring eller to fra onsdagens oppgjør mot Barcelona, hvor blant annet Casemiro må stå over med karantene da han pådro seg sitt femte gule kort mot erkerivalen. I tillegg ligger det i lufta at Isco trer tilbake på benken, hvor enten Vinícius eller Rodrygo går inn i startelleveren. Med dette i bakhodet kommer et forslag til hvordan kveldens ellever kommer til å se ut: 

                                     Courtois
       Carvajal, Varane, Ramos, Mendy
               Modric, Valverde, Kroos
             Bale, Benzema, Vinícius Jr

Hvem håper du å se fra start i kveld? 

Pmn6