Extra large  1vc4279thumb
POENGDELING: Det endte 0-0 mellom Real Madrid og Athletic Club i årets siste LaLiga-kamp.

Real Madrid 0-0 Athletic Club

Det endte med poengdeling i Real Madrids aller siste kamp i 2019.

Real Madrid 0-0 Athletic Club
Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, Runde 18
Søndag 22.desember, kl. 21:00

Søndag kveld var det duket for årets siste kamp da Real Madrid tok imot Athletic Club på Santiago Bernabéu. Real Madrid spilte i kveld sin tredje kamp på én uke, og de helhvite fra Madrid har fått med seg ett strekt poeng fra hver av bortekampene mot Valencia og Barcelona. Mot Athletic Club fortsatte Real Madrid trenden med å spille uavgjort mot topplag. Som i kampen mot Barcelona på onsdag, endte også årets siste kamp målløst for Real Madrid. 

Real Madrid XI: Courtois, Carvajal, Militão, Varane, Mendy – Modric, Valverde, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinícius Jr.

Sjansesløseri og to gode keepere

Kampen startet ganske rolig, og det var svært lite nevneverdig som skjedde i løpet av de første ti minuttene. Nærmest var Real Madrid, men en upresis pasning fra Luka Modric gjorde at Vinícius akkurat ikke nådde frem til ballen i en god posisjon. Vi fikk likevel er godt inntrykk av kampbildet allerede før ti minutter var spilt. Real Madrid var som vanlig svært interessert i ha mye ball i laget, mens Athletic Club var vel så opptatt av å forsvare seg kompakt og med mange spillere bak ballen. Etter elleve minutter fikk vi se kampens første sjanse, og den var det Real Madrid som skulle få. Vinícius Jr. vant ballen høyt i banen og satte fart. Brasilianeren klarte likevel ikke å overliste Atletic-keeperen. Noen minutter senere var det Toni Kroos sin tur til å vise sine ferdigheter. Tyskeren satte fart og utfordret Athletics backrekke. Plutselig åpnet det seg opp et stort rom, og Kroos befant seg helt alene med Unai Simón. Nok en gang stod den spanske keeperen i veien for Real Madrid-ledelse da han fikk klarert ballen i tverrliggeren og til hjørnespark. 

Også Athletic skulle få sin sjanse før tjue minutter var spilt da Iñaki Williams ble spilt gjennom og kom til avslutning. Nok en god keeperprestasjon, denne gangen av Thibaut Courtois, som sørget for at det fortsatt sto målløst. Noen minutter senere fikk Iñaki Williams nok en mulighet, men også denne gangen sto Courtois i veien. Etter en drøy halvtime var det Benzema som skulle få to sjanser i løpet av få minutter. Først var det Rodrygo som vant franskmannen i boksen med et godt innlegg, men heading gikk rett på Simón i Athletic-buret. Sekunder senere kjempet Benzema til seg ballen og befant seg plutselig alene med keeper. Spissen tuppet ballen forbi keeperen, men en spiss vinkel og oppofrende forsvarssarbeid hindret Benzemas 13. scoring for sesongen. Kort tid senere var det nok mange som trodde at producer viste reprise av Benzemas første sjanse, men det viste seg at franskmannen fikk sin andre mulighet med hodet etter et Rodrygo-innlegg. Også denne gangen var resultatet det samme. 

Real Madrid fortsatte å presse på og skape sjanser, men det ville seg ikke helt for hjemmelaget før pause. Karim Benzema fikk nok en skuddmulighet fra innenfor sekstenmeteren, men heller ikke denne gangen klarte spissen å finne nettmaskene. Minutter senere var det likevel Athletic Club som skulle feire scoring, men gleden ble kortvarig. Det viste seg nemlig at Kedan Kodro var i offside da han ble spilt fri foran Real Madrids sekstenmeter. Dermed var fortsatt balanse i regnskapet, hvilket også var tilfellet da pausesignalet gikk få minutter senere. 

Bom, bom og atter bom

Andre omgang fortsatte i stor grad på samme vis som førsteomgangen. Real Madrid kontrollerte mye ball, men de store sjansene uteble i innledningen av omgangen. Athletic lagde mye frispark, men dommeren beholdet kortene i lommen i lang tid. Dette til tross for at Militão måtte gi seg etter å ha å fått en finger i øye fra Kodro. Real Madrid skulle likevel få en stor sjanse før timen var spilt, og den var det innbytter Nacho som skulle få. Den spanske midtstopperen stanget en Kroos-corner mot mål, men nok en gang var det treverket som hindret scoring. Benzema fikk en ny mulighet noen minutter senere, men også denne gangen var det Simón som stod i veien for Real Madrid-scoring. Athletic var også farlig frampå ved et par anledninger, og en lang Carvajal-tå var alt sto i mellom Iñaki Willams og scoring. 

Sjansesløseriet fortsatte også utover i omgangen, men de virkelig store sjansene uteble i lengre periode midt i omgangen. Athletic brukte tid hver gang de fikk muligheten, og Real Madrid slet med å etablere et solid press på det baskiske laget. Bale hadde et par forsøk fra utenfor sekstenmeteren, men Simón hadde god kontroll på begge avslutningene. Real Madrid fortsatte å trykke på, og sjansen skulle også komme. Et godt innlegg inn i boksen landet på panna til Luka Jovic, som stanget ballen i stolpen. Dermed var Real Madrids tredje skudd i treverket et faktum. Nærmere kom ikke Real Madrid, og dermed står Los Blancos med tre uavgjortkamper på rad i LaLiga. Dette betyr også at Real Madrid avslutter året på andreplass i den spanske ligaen, to poeng bak serieleder Barcelona. 

Hva synes du om kampen?

Pmn6