Extra large eden hazard 11.8.2019 n2
EN MÅNED: Eden Hazard har allerede vært ute i en måned med ankelskaden han pådro seg mot Paris Saint-Germain.

Rekker neppe Supercopa de España

Eden Hazards ankel bruker lengre tid på å leges enn først antatt og vingen reiser neppe til Sauri-Arabia.

Det har nå gått nøyaktig én måned siden Eden Hazard gikk ned for telling i en duell mot landsmann Thomas Meunier i Champions League-oppgjøret mot Paris Saint-Germain på Santiago Bernabéu. Belgieren måtte byttes ut med en ankelskade, og det så ganske så ille ut for Real Madrids rekordkjøp. Den første medisinske oppdateringen var svært opplysende, og det ble meldt om at Hazard etter all sannsynlighet kom til å bli klar til El Clásico, som skulle spilles 18. desember. Men tiden gikk og nyhetene om belgierens progresjon uteble, og 5. desember kom en ny skadeoppdatering fra Real Madrid. 

I denne rapporten kunne Real Madrid bekrefte at belgieren likevel hadde pådratt seg en bruddskade i hans høyre ankel, men de omtalte dette som et "mikrobrudd". Som vanlig nevnte ikke klubben noe om hvor lenge 28-åringen kunne ventes å være ute av spill, men ryktene gikk om at klubbens og spillerens mål var at Hazard skulle være kampklar til Supercopa de España skal spilles. Real Madrid åpner den spanske supercupen, i nytt format, mot Valencia i Saudi-Arabia 8. januar. De siste dagene har det vært stille fra Los Blancos, men i dag kom MARCA med en lengre artikkel vedrørende belgierens skadesituasjon. Den Madrid-baserte avisen er kjent for å ha gode kilder innad i klubben, og som oftest stemmer mye av det avisen melder om Real Madrid.

Avisen kunne skrive om at Hazard stadig viser progresjon i sin vei tilbake til fotballbanen, men at det går sakte. De meldte også om at det i dag ser så godt som umulig ut at Eden Hazard skal rekke Supercopa de España. De kunne også komme med at skaden til Hazard skal dreie seg om et brudd på tre millimeter. Målsetningen til klubben og spilleren fra starten av, som har vært deltagelse i Supercopa de España, skal ha stridt mot det logiske fra dag én, og det ser mindre og mindre sannsynlig ut at belgieren skal rekke dette målet. Storavisen siterer også den spanske avisen ABC, som i sin vurdering av skaden ser på det som sannsynlig at være tilbake i kampform i slutten av januar eller i starten av februar. 

I tillegg skal Real Madrid ikke være villig til å risikere helsen til Eden Hazard på noen som helst måte. Det er full klarhet om at belgieren potensielt kan bli sesongavgjørende. I tillegg skal ikke Zinedine Zidane være noen tilhenger av å slenge Eden Hazard rett inn mot Valencia og i en eventuell Supercopa de España-finale uten kamprytme i kroppen, så om Hazard skulle ha vært med på flyet til Saudi-Arabia så er det ikke gitt at han hadde vært selvskreven i startelleveren. Det skal også være nevnt Supercopa de España ikke er et av mest prioriterte trofeene denne sesongen. Dermed jobbes det rolig med Hazard, slik at han virkelig skal komme seg i toppform før han er tilbake på banen. Det logiske er nok at Hazard, etter planen, skal kunne gå inn i februar-måned i optimal kampform. Da venter kamper mot Atlético Madrid, Manchester City og Barcelona på kun fire uker. Dermed er dette en sesong-avgjørende fase for Los Blancos - hvor de kommer til å trenge Eden Hazard i toppform.

Pmn6