Extra large gettyimages 1188981844
GOD I LUFTROMMET: Det er ikke bare defensivt Thibaut herjer i luftrommet, også offensivt som mot Valencia.

Courtois: - Det har ikke hjulpet meg

Selv om sisteskansen er på ferie lot han seg intervjue av den spanske avisen MARCA.

Thibaut Courtois ankom Real Madrid fra Chelsea sommeren 2018 for en sum i området rundt €35 millioner. Han var av mange ansett som en av verdens beste målvakter, og mottok en form for bevis for dette da han mottok gull-hansken etter et flott verdensmesterskap hvor Belgia tok bronsemedalje. Overgangen skapte omsider blandede reaksjoner fra Los Blancos sine supportere, hvor enkelte mente at Keylor Navas var mer enn god nok, mens andre mente at behovet for belgieren var til stede. Summen for sisteskansen var omsider noe som betrygget enkelte da den var et stykke under markedsverdien til spilleren. 

I sin første sesong for den kongelige klubben fra hovedstaden i Spania så var prestasjonene relativt stabile, hvor nivået var godkjent stort sett gjennom hele sesongen. De stabile prestasjonene betrygget omsider ikke kritikerne, og mange mente at belgieren leverte for svakt for Los Blancos da det var lenge mellom de virkelig gode prestasjonene. Totalt var han på banen 35 ganger forrige sesong, hvor han ble foretrukket fremfor Keylor Navas av Julen Lopetegui, Santiago Solari og Zinedine Zidane, hvilket resulterte i ti rene bur. 

Denne sommeren ble hans kandidatur for plassen som førstekeeper styrket da Keylor Navas pakket sine saker, og reiste videre til Paris Saint-Germain. En legende forlot klubben, men Thibaut har virkelig fått fart på sakene i den spanske hovedstaden inneværende sesong, hvor han har levert en rekke prestasjoner på øverste nivå. Faktisk har han spilt så bra den siste tiden at kritikken nesten er helt forsvunnet, samtidig som at han har tangert antall rene bur fra forrige sesong ved å ha spilte femten kamper færre. Målvakten leverer nesten aldri en dårlig kamp, og i tillegg har det blitt oftere at han storspiller. Muligens er vi vitne til en legende "in the making"? 

For øyeblikket har spillerne juleferie, og den høyreiste belgieren har tatt turen over dammen til Miami hvor han ferierer før alvoret bryter løs igjen. Selv om Courtois er på ferie så tok han seg tid til å bli intervjuet av den spanske avisen MARCA, hvor han blant annet snakket om de kommende turneringene, forholdet til Keylor Navas og kjærligheten til Real Madrid som barn. 

Kommende turneringer

Dette er Real Madrid, vi skal nå delta i Supercopa, etter det Copa del Rey, etter det LaLiga og til slutt Champions League. Vi er med i alle turneringer. Vi ønsker å vinne troféer, og jeg ser virkelig frem til å skape historie med Real Madrid. Nå skal vi ut i dyst i Supercopa, og vi beviste tidligere mot Barcelona at vi kan slå ethvert lag og at vi kan spille bra. 

Forholdet med Keylor Navas

Til syvende og sist så er det slik livet er. Man er nærmere enkelte mennesker enn andre. Han var en lagkamerat, og det var alltid et godt forhold mellom oss to. Det har ikke hjulpet meg i det hele tatt at han ikke er her lenger. Jeg tenker at det som er annerledes er at det ikke lenger er en debatten fra utsiden (mediene), fordi på innsiden så var vi to målvakter som konkurrerte bra på treningsfeltet, hvilket det også er nå med Alphonse Areola som er en fantastisk målvakt. Kravene fra dag til dag har ikke endret seg, men det er mindre debatt fra utsiden. 

Kjærlighet til Casilla og Santiago Bernabéu

Jeg elsket Iker Casillas som barn. Jeg hadde en familievenn som var på Santiago Bernabéu ved jevne mellomrom, og han tok med en drakt tilbake. Jeg hadde også et banner av Santiago Bernabéu på veggen på barnerommet. 

Hva tenker du om Courtois sine prestasjoner så langt denne sesongen? 

Pmn6