Extra large midtbanetrioen
LOVPRISET: Kroos sine lagkamerater på midtbanen hadde kun positivt å si om tyskeren.

Lovord om Toni Kroos

Store navn fra fotballverden har kommet med sine lovord om Toni Kroos.

Da Toni Kroos ankom Real Madrid sommeren 2014 fra Bayern München var det få som kunne forestille seg hva som ventet tyskeren i klubben. Han hadde over en lengre periode vært en viktig brikke i det tyske storlaget Bayern München, men spilleren ønsket nye utfordringer og tok derfor turen videre til den spanske hovedstaden. Overgangssummen var heller ikke av verste sort, da han sluttet seg til Los Blancos for €25 millioner, hvilket i ettertid har vist seg å være et kupp av sjeldneste sort. 

Drøyt fem år senere så har tyskeren blitt en sentral brikke, og muligens den viktigste brikken i den spanske storklubben. Hele 254 ganger han har vært på banen i den konge-hvite drakten, hvor fasiten viser til 16 mål scoret og hele 63 målgivende pasninger spilt. Ikke bare har han notert seg for mange målpoeng, men han har også vunnet stort sett det som er å vinne med klubben. Han var sentral i alle tre Champions League-triumfer, i alle de tre Klubb-VM-titlene og i sesongen hvor de vant LaLiga. 

Tyskeren har storspilt omtrent hele sin tid i Real Madrid, med unntak av forrige sesong hvor han virket tung og det var nesten som om han var over toppen som fotballspiller. Det har han omsider motbevist til gangs denne sesongen, hvor han igjen har funnet tilbake til sitt gamle jeg, og har storspilt gjennom samtlige kamper denne sesongen. Ikke bare er han trygg i pasningsspillet som vanlig, men han er også mer skudd-villig enn tidligere sesonger, og han påvirker spillet på så mange måter han kan finne mulig. 

Storspillet til Kroos over flere sesonger, ikke bare i Real Madrid, men også for Bayern München og for det tyske landslaget har ikke gått upåaktet hen blant store navn i fotballverden. Medspillere i midtbane-trioen som over flere sesonger har vært verdens beste, tidligere trener Pep Guardiola, nåværende trener Zinedine Zidane og klubbpresident Florentino Pérez hadde alle lovord å komme med om den tyske midtbanegeneralen. Dette er gjengitt av MARCA, og kommer i oversatt versjon under: 

Pep Guardiola: 

Toni er veldig intelligent, veldig smart og en veldig rolig spiller. Mange ganger når ting går galt så klandrer vi de spillerne som ser mer rolige ut eller de som er bedre teknisk enn de andre, men det er disse spillerne som er de modige og de spillerne som har mest mot. De spillerne som roper mest er de som gjemmer seg når ting går galt. Toni er helt motsatt, han er den modigste av de alle i vanskelige stunder. 

Zinedine Zidane: 

Jeg elsker å se Toni trene. Jeg elsker å være der på hans treningsøkter, og det er eksepsjonelle treningsøkter. Jeg sier ikke dette bare for å si det, det er helt sant. Jeg har aldri sett han miste ballen, eller kanskje en gang. Han spiller alltid elegant og effektivt. Han har aldri en dårlig dag. Han elsker fotball, og han ønsker alltid å spille. Jeg tror dette er noe av det som forener oss. Han elsker fotball. For meg så betyr det å spille fotball mest. Det å vinne er bra, men det å spille er det viktigste og slik er det for oss begge to. 

Carlos Casemiro: 

Real Madrid sine kamper opererer alltid i rytmen til Kroos. Han er en av de viktigste spillerne i klubben, fordi han kontrollerer ballen veldig bra, hvilket han også gjør med rytmen i spillet vårt. Om Toni ønsker å spille rolig, så spiller vi rolig. Om han ønsker at vi spiller hurtig, så spiller vi hurtig. Vi spiller på Kroos sin måte. 

Luka Modric: 

I Real Madrid så får du ikke lov til å være noe mindre enn god, og Kroos er en eksepsjonell spiller. Det ser ut som han spiller i sakte film. 

Florentino Pérez: 

Santiago Bernabéu fortalte oss at de beste spillerne i verden var nødt til å spille her. Det er grunnen til at jeg signerte Zidane, Ronaldo, David Beckham, Cristiano Ronaldo, og Kroos.. Det å signere de beste spillerne advarer våre motstandere om at de beste spillerne i hver posisjon alltid kommer til å spille her. Kroos har en spillestil som gjør at folk ønsker å reise til stadionet for å se han spille. For meg så er han en av de spillerne som var født for å spille i Real Madrid. 

Har du noen lovord å komme med om Toni Kroos? 

Pmn6