Extra large courtoii

Courtois: - Du må gjøre noe ekstremt

I et nylig intervju har Thibaut Courtois blant annet gått i strupen på rasisme på fotballkamper.

Thibaut Courtois fikk mye kritikk forrige sesong, men han har nå for alvor brettet opp ermene og varter opp med flere store redninger i hver eneste kamp. Han har nå holdt nullen åtte ganger denne sesongen, og det er kun Oblak og Unai Simon med ni som har flere. Belgieren er det ubestridte førstevalget i mål, og har nylig tatt en prat med MARCA. 

Du hadde en tøff start på Real Madrid-karrieren, men ting går bedre nå ser det ut som?

I starten av sesongen, som i kampen mot Celta Vigo fikk vi en god start. Vi måtte spille med en mann mindre, og da hadde jeg blant annet to viktige redninger som holdt oss inne i kampen. Så kom kampen mot PSG, der vi mislyktes, noe som skapte mye bråk i Madrid. I disse situasjoner holder jeg meg rolig, fordi jeg vet hvor hardt jeg trener og at det kommer til å ordne seg. Jeg visste ting ville bli bedre, og nå er vi i god form. Jeg håper vi kan vinne serien, Champions League og Copa del Rey.

Du setter alltid laget foran deg selv...

Selvsagt. Vi er et lag og vi kjemper sammen. Alle må bidra med sin del. Jeg kan ikke gjøre alt alene, akkurat som at Benzema og Ramos heller ikke kan gjøre det. Vi er alle 100% motiverte. Jeg leste noe om at vi fikk kritikk for å feire den sene scoringen mot Valencia som om vi hadde vunnet seriegull, men det viser bare hvor mye det betyr for oss og at vi tar alle kamper på alvor.

Du har tidligere sagt at kritikk er en stor del av det å være Real Madrid-spiller...

Det er sant, men når ting går veien får man selvtillit. Jeg prøver å ikke bry meg så mye om hva som blir sagt, for når alt kommer til alt jobber jeg knallhardt hver eneste dag for å kunne yte maksimalt.

Hvordan har det blitt for deg etter at Keylor Navas forlot klubben?

I livet er det alltid sånn at man er nærmere enkelte mennesker enn andre. Han var en lagkamerat og det var alltid et godt forhold mellom oss. Det er ikke sånn at det har hjulpet meg at han ikke er her lengre. På innsiden var vi to målvakter som konkurrerte bra på feltet, men på utsiden var det alltid en debatt om hvem som skulle være i mål. Den debatten er ikke der i like stor grad lengre. 

Hvem er dine beste kamerater i klubben?

Jeg kommer best overens med de yngre spillerne. Fede Valverde og Brahim er jeg mye sammen med, og før det var jeg en del med Sergio Reguilón. I tillegg har jeg Casemiro ved siden av meg, og Hazard og Isco. Jeg er en enkel person å være sammen med, siden jeg snakker så mange språk. 

Hva tenker du om Zinedine Zidane?

Han er en trener som klarer å motivere hele laget. Han er veldig viktig. Han involverer hele laget og klarer å få det beste ut av alle spillerne. Vi respekterer han stort for alt han har oppnådd i Real Madrid, og håper vi kan vinne ting sammen med han denne sesongen også.

Hvilket lag er sterkest i Champions League akkurat nå?

Vel, du ser for eksempel Liverpool som gjør det veldig bra i Premier League, men som slet med å ta seg videre fra gruppen sin. Vi møter Manchester City som er i en dårlig periode nå, men mye kan endre seg når datoen viser februar. Det er vanskelig å spå noe nå, det er mange gode lag. Liverpool, Manchester City, Barcelona, Atlético ...

Du vet vel hvor mye denne kampen betyr? Pep Guardiola tilbake på Bernabéu...

Ja, selv om slike rivaliseringer betyr mest for supporterne. For oss spillerne ligger fokuset på kampen, og hva vi må gjøre for å oppnå det resultatet vi ønsker. Guardiola er en god trener, og hans fortid er nok husket i Madrid. 

Hvordan går det med Eden Hazard?

Han er litt bedre nå. Han var ganske langt nede etter skaden... samspillet med Karim var veldig bra og han hadde nettopp kommet i form. Vi skapte mange sjanser i hver eneste kamp, men uten han sliter vi nå med å score mål. Han ser virkelig frem til å returnere i spill, og jobber hardt med rehabiliteringsprosessen. 

Du er i en perfekt alder som målvakt, ønsker du å være her i mange sesonger til?

Ja. Jeg elsket Iker Casillas når jeg var yngre. Vi hadde en familievenn som dro til Bernabéu, og da kom han tilbake med en drakt. Jeg vil være her i mange år og skape historie. Jeg er en madridista. 

Ønsker du å bli kaptein en dag?

Det ville vært flott hvis jeg kunne blitt kaptein en dag, men jeg er ikke den typen som snakker så mye i garderoben. Jeg forventer mye, og jeg er en av kapteinene på landslaget. Det er en ære, og selv om det ikke er en av mine mål, så hadde det vært fantastisk.

Hvis det oppstår rasistiske hendelser på en fotballkamp som du er involvert i, hva kommer du til å gjøre?

Jeg ville uten tvil gått av banen med en gang. Det er veien man må gå. Du må gjøre noe ekstremt for å få en slutt på det. Vi går gjennom mye nå for tiden, man må vise med handlinger at det ikke er greit. 
Pmn6