Extra large varane baws yeye
KORTA PÅ BORDET: Raphaël Varane snakket med Once Mundial før helgens oppgjør mot Getafe.

Varane: - Det er et arr

Den franske midtstopperen tok seg tid til å snakke med mediene før helgens kamp.

Det har vært pause i klubbfotballen i Spania, hvor samtlige lag i LaLiga Santander har hatt jule- og nyttårsferie. Det vil derfor si at spillerne har fått noen etterlengtede dager med hvile før sesongen bryter løs igjen, med LaLiga, Supercopa de España, Copa del Rey og Champions League. Real Madrid er med i alle turneringer, og Raphaël Varane blir en viktig brikke om troféer skal bli et faktum denne sesongen. Spilleren som ankom Los Blancos fra RC Lens i en alder kun av 18 år har allerede spilt tjue kamper denne sesongen, hvor han har vært med å holde nullen halvparten av kampene. Han har dannet et bunnsolid forsvar sammen med Sergio Ramos denne sesongen, og med en Thibaut Courtois helt bakerst som har levert varene så har det blitt få mål imot. 

Franskmannen snakket med Once Mundial (gjengitt av MARCA), hvor intervjuet begynte med en episode fra en trening hvor Cristiano Ronaldo spurte etter "Varane i midten", og da svarte Varane følgende: 

Jeg er ikke Varane, jeg er Rafa. Jeg følte ikke at det var uhøflig. Jeg er veldig høflig, til og med morsom i garderoben, men jeg er også litt sjenert. Uansett, om det kommer tøffe perioder eller du er nødt til å vise personlighet så kan du stole på meg. Spillerne som har kjent meg over lengre tid nå, de vet det. Det er nok ikke det aspektet av min karakter som er mest synlig eller fremtredende, men det var ikke en gang jeg skulle være stille. Det var ikke et spørsmål om uhøflighet, men heller en måte å vise meg selv frem på, og fortelle at jeg har et navn, ettersom jeg ikke ble sett så mye, og ikke var ansett av trenerene. 
Jeg er ikke Varane, jeg er Rafa. Jeg følte ikke at det var uhøflig. Jeg er veldig høflig, til og med morsom i garderoben, men jeg er også litt sjenert. Uansett, om det kommer tøffe perioder eller du er nødt til å vise personlighet så kan du stole på meg. Spillerne som har kjent meg over lengre tid nå, de vet det. Det er nok ikke det aspektet av min karakter som er mest synlig eller fremtredende, men det var ikke en gang jeg skulle være stille. Det var ikke et spørsmål om uhøflighet, men heller en måte å vise meg selv frem på, og fortelle at jeg har et navn, ettersom jeg ikke ble sett så mye, og ikke var ansett av treneren. 

Cristiano Ronaldo

Fantastisk, fantastisk. Både som menneske og som fotballspiller. Jeg har ikke en gang ord lenger. Han utrettet noe ekstraordinært, og det virket nesten som om det var normalt det han gjorde, hvilket er banalt. Det å gjøre det han gjorde, det klarer jeg ikke en gang å finne ord til å beskrive. Det er stort, det er ekstraordinært! Han lærte meg mye, og han overrasket meg stadig. Jeg har ikke kontroll over hvor mange ganger jeg sa til meg selv "wow, han er så sterk!". 

Foreldre 

Det er noen barn som du vet at kommer til å bli suksessrike når du ser de, men det var ikke tilfellet for meg. Da jeg var liten så ble jeg fortalt at jeg ikke hadde den riktige mentaliteten til å bli suksessfull fordi at jeg var for snill. Jeg var rett og slett ikke slem nok. Andre barn på skolen min sloss, men jeg var for snill og for godt oppdratt.
Min far var en veldig kravstor trener. Han innførte regler og struktur. Min mor var den som holdt kontroll over studiene. Hun er lærer, så hun var alltid veldig seriøs med tanke på skolegang

Det tøffeste i hans karriere

Det å gå glipp av Champions League-finalen i 2016, og europamesterskapet i 2016 grunnet en skade var det tøffeste. Jeg hadde forberedt meg for europamesterskapet i to år. Det ble en besettelse fordi er europamesterskap i ditt hjemland skjer ikke mer enn en gang. Det er et arr. 

Intervju gjengitt av AS

Barndom

Ettersom jeg var lillebror så var jeg nødt til å ta ballen tilbake, og han irriterte meg litt. Vi stoppet mer enn en gang av at jeg gråt, men ettersom jeg elsket å konkurrere siden jeg var ung så utfordret jeg han, på tross av at jeg var fysisk underlegen. Han trente meg mentalt, og med tanke på hvordan jeg spiller fotball. Jeg var ganske høy, og jeg lærte alle de grunnleggende teknikkene ved å jobbe på de med min far. På grunnlag av dette så var jeg i stand til å spille på samme lag som min bror i noen måneder. Jeg var heldig som hadde broren min i laget, og han var kapteinen. 

Tenårene 

Jeg har spilt mange kamper med smerte, men du er nødt til å lære deg og håndtere det. Noen spillere vet ikke hvordan de skal gjøre det, og er ikke i stand til å klare det. Jeg har denne egenskapen, jeg kjenner min egen kropp godt. Jeg snakker ofte med det medisinske apparatet, og legene vet at når jeg forteller de at noe er galt så tar jeg ikke feil. Dette har vært til hjelp for min karriere så langt. 

Avgjørelsen om Real Madrid

Jeg snakket med Gervais Martel, presidenten til Lens, om interessen fra Real Madrid. Jeg var nødt til å akseptere at dette var en eksepsjonell mulighet for meg. Jeg snakket også med min daværende agent, så med familien. Det var et valg. Vi sa til oss selv at om det ikke ville fungere, så kunne jeg alltids returnere til Lens. 

De avgjørende personene for overgangen

Mourinho og Zidane fortjener æren, de var trenerne som så noe i meg. De valgte å gamble på meg, og ingen andre i klubben enn de to visste hvem jeg var. I mediene, og i byen så var det ingen som visste hvem jeg var, ikke spillerne en gang. Det var nesten som om de gamblet på en ung spiller, og ventet for å se om det betalte seg eller ikke. 

Benzema

Han er uten tvil i sitt livs beste form. Han er så trygg og rolig, fokusert på fotball, og akkurat nå er han veldig sterk fysisk. Han har omfavnet sin rolle som leder i angrepet, og han leverer virkelig. Han overrasker meg ikke lenger, han er så stabil og det er ikke kun statistisk, altså målene, det er også hva han tilfører for å hjelpe laget, og det gjør han hver tredje dag. 

Presset i Real Madrid

Det er et helt annerledes form for press. Hver dag så er det rykter i avisene, på tv og på ulike radioprogrammer osv. og det som skjer i Madrid har ofte konsekvenser rundt hele verden. De er globale. Presset på innsiden av klubben er også stort. Fansen er utrolig krevende, hvor det å vinne er bra, men aldri nok. Du er nødt til å forbedre spillet ditt, fordi uavgjort er katastrofalt. Standarden i denne klubben er høyere enn i noen annen. Vi føler dette, og vi lever med det. Det er ikke alle fotballspillere som kan leve med dette, jeg har sett spillere som ikke klarer det. 

Hva tenker du om intervjuene til Varane? 

Pmn6