Extra large totd yeye
TIÅRETS LAG: Marcelo Vieira, Sergio Ramos og Luka Modric var alle med på France Football sitt "Team of the decade".

France Football - Tiårets lag

Hele fem spillere er i den nåværende stallen eller hadde sin storhetstid i Real Madrid dette tiårets.

Et tiår er omme, og for et tiår det har vært for Real Madrid. En rekke spillere har skrevet seg ned i historiebøkene til klubben, og enkelte av de har også prestert så godt at de vil være synonymt med fotball fra dette tiåret. Mange av de var allerede i klubben før tiåret begynte, men store navn som Di María, Özil, Varane, Bale, Modric, Isco, Casemiro, Carvajal, Kroos, Navas, James, Courtois og Hazard har alle blitt kjøpt dette tiåret. Mot slutten av tiåret endret omsider Florentino Pérez noe på sin overgangs-politikk, hvor spillere som Asensio, Ceballos, Ødegaard, Odriozola, Lunin, Vinícius, Kubo, Brahim og Rodrygo har blitt hentet inn, samtidig som en rekke spillere har tatt steget opp fra Castilla slik at historie kan skapes for det kommende tiåret. 

Suksess og troféer er noe som går hånd i hånd, og dette er noe Los Blancos har sikret seg mangt av dette tiåret. For selv om det har vært varierende i den hjemlige ligaen, så har historie blitt skrevet i Champions League, hvor de har vunnet turneringen hele fire ganger, hvilket er mer enn noe annet lag dette tiåret. I tillegg til å vinne den gjeve turneringen hele fire ganger så ble de første lag noensinne til å vinne turneringen to år på rad i det nye formatet, og ikke nok med det, men de gikk like gjerne all-in og vant den tre år på rad. Totalt har klubben sikret seg 17 troféer i dette tiåret hvor fasiten viser til fire fra Champions League, fire fra FIFA Klubb-VM, tre fra Europeisk Supercup, to fra LaLiga, to fra Copa del Rey, og to fra Supercopa de España. 

Som vanlig når et tiår avsluttes så snakkes det om hvem som har vært best, ikke bare den inneværende sesongen, men sett tilbake på hele tiåret. France Football er et nyhetsbyrå som lovpriser seg på sin sportsredaksjon, og da spesielt med tanke på fotball, hvilket er ekstremt stort ikke bare nasjonalt, eller kontinentalt, men faktisk på verdensbasis. Magasinet sin redaksjon innenfor fotball har nå tatt et tilbakeblikk på tiåret som akkurat er konkludert, og de har kommet frem til hva de mener er kombinasjonen av spillere som utgjør tiårets lag. Hele fem spillere på laget er enten i den nåværende spillerstallen eller så har de vært den del av laget i tiåret som akkurat er avsluttet. 

France Football - Tiårets lag

Målvakt - Iker Casillas

Sisteskansen fra Spania tilbragte halvparten av tiåret i klubben hvor han vokste opp, og det er selvfølgelig Real Madrid det er snakk om. Ikke bare briljerte han i tiåret før det som akkurat er konkludert, men han var også en meget sentral brikke både for det spanske landslaget, og for sin klubb fra 1.januar 2010 til 31.desember 2019. For Los Blancos var han på banen i 232 kamper det foregående tiåret, og hele 99 ganger holdt han nullen, hvilket er solid med tanke på motstand i både LaLiga, og Champions League. Han var også sentral i de syv troféene klubben sikret seg i løpet av tidsperioden målvakten befant seg i klubben. 

I tillegg til det han gjorde for Real Madrid så spilte han 156 kamper for Porto, hvor han holdt nullen i nesten halvparten av kampene, nærmere bestemt 74 ganger. Han tok også to troféer med den portugisiske storklubben i denne perioden. To troféer tok han også med det spanske landslaget, hvor han holdt nullen 36 ganger fra 2010 til 2016. Han var da med på å vinne verdensmesterskapet for første gang i landets historie, samtidig som de forsvarte tittelen som europamester i 2010. Alt i alt så er Casillas en sann legende, og han har levert solide prestasjoner gjennom to tiår. 

Forsvarsspillere - Phillip Lahm, Virgil van Dijk, Sergio Ramos, Marcelo

I dette leddet finner vi to nåværende Real Madrid-spillere, hvor begge har vært klipper på hver sin måte det siste tiåret. De har begge vært med på de 17 troféene klubben har sikret seg i denne perioden, og de har begge vært startere mer eller mindre hele tiåret. Ved siden av seg får de den tyske backen Phillip Lahm som var bunnsolid både for Bayern München og Tyskland før han la opp, og Virgil van Dijk som må sies å være en stor overraskelse. Midtstopperen har levert på høyt nivå i to sesonger, og det må sies at spillere som Pique, Varane, Pepe, og Godin blir oversett fullstendig. 

Sergio Ramos har vært klubbens kaptein siden Iker Casillas forlot klubben, og i det foregående tiåret spilte han hele 436 kamper, hvor han var med å holde nullen 158 kamper. I tillegg til dette noterte han seg for 64 scoringer og 26 målgivende pasninger, hvilket er helt ellevilt for en midtstopper. Han har vært helt avgjørende både for å sikre troféer og i enkeltkamper, og fortjener helt klart en plass på tiårets lag. I tillegg til dette har han vunnet et verdensmesterskap og europamesterskap for Spania, hvor han i tiåret noterte seg for 17 scoringer og fem målgivende pasninger. 

Marcelo er en annen spiller som har befestet sin plass i startellever, og han har med tiden blitt klubbens vise-kaptein. Han har spilte 403 kamper for Los Blancos det foregående tiåret, hvor han var med å holde nullen 143 ganger. I tillegg til dette scoret han 30 mål, og spilte 80 målgivende pasninger for de helhvite. Han har i tillegg til klubbfotballen vært med å vinne Copa America en gang med Brasil, og han noterte seg for fem scoringer og elleve målgivende pasninger det siste tiåret. Det er absolutt på sin plass at spilleren får en plass på tiårets lag, da nærmeste utfordrer er noen steg bak. 

Midtbanespillere: Andrés Iniesta - Xavi Hernández - Luka Modric

Det finnes spillere fra Real Madrid også i dette leddet, og de to andre spillerne fra ingen andre enn erkerival Barcelona. Andrés Iniesta og Xavi Hernández er begge to spillere som fortjener en plass på tiårets lag med sine fantastiske prestasjoner for både klubb- og landslag. Xavi har byttet ut fotballskoene med pensko, og er for øyeblikket fotballtrener, mens Iniesta avslutter karrieren sin i japanske Vissel Kobe. 

Luka Modric begynte tiåret i den engelske hovedstaden London, og klubben Tottenham. Der spilte han 109 kamper, og noterte seg for elleve mål og seksten målgivende pasninger før overgangen til Real Madrid. Fra en hovedstad til den andre, så var han på banen i hele 317 kamper for Los Blancos i det foregående tiåret. Han har notert seg for 20 mål og 42 målgivende pasninger, samtidig som han har vunnet en rekke troféer og blant annet et individuelt trofe i form av Balon d'Or. I tillegg har midtbanespilleren tatt seg hele veien til finale i VM med Kroatia, og notert seg for ni mål samt seksten målgivende pasninger i tiåret. Et solid valg på midten. 

Angrepsspillere: Lionel Messi - Cristiano Ronaldo - Neymar Júnior

To av disse spillerne er selvskrevne på laget, da de har vært et par unikum i det avsluttede tiåret, og det er heller den tredje plassen som er oppe for diskusjon. Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har herjet med motstanderne, mens Neymar har vist seg som en solid utfordrer, så er det en rekke andre navn som også kan være kandidater for plassen i form av Suárez , Lewandowski, og muligens spillere som Ribery, Robben og Benzema? 

Cristiano Ronaldo tilbragte mesteparten av tiåret i den spanske hovedstaden som spiller for Real Madrid, og skapte historie med klubben. Han var med på 16 av de 17 troféene klubben vant i det foregående tiåret, og var på banen i hele 425 kamper for Los Blancos i perioden. Ikke bare spilte han mange kamper, men han noterte seg også for en haug med målpoeng, hvor fasiten viser til 437 mål scoret og 125 målgivende pasninger. Dette er helt elleville tall, og i tillegg avsluttet han tiåret i Juventus hvor han har spilt 64 kamper, scoret 40 mål og spilt tolv målgivende pasninger. Portugiseren markerte seg også med landslaget hvor han var med å vinne gull i europamesterskapet 2016, samtidig som han noterte seg for 77 mål og 21 målgivende pasninger for landslaget i tiåret. 

Hva tenker du om France Football sitt "Team of the decade"? 

Pmn6