Extra large  he26617 ultrathumb
UBESTRIDT: Real Madrid har denne sesongen vært avhengig av at Karim Benzema finner veien til nettmaskene.

Før kampen: Getafe (B)

Etter ett ubeleilig poengtap og en noe lengre ferie skal Real Madrid omsider få muligheten til å reise kjerringa, men det blir langt fra enkelt i det som kommer til å bli ett intenst mini-byderby.

  • Getafe - Real Madrid 
  • Coliseum Alfonso Pérez
  • La Liga Santander, serierunde 19 
  • 04.01 kl. 16:00
  • Strivesport 

De to gigantene i La Liga har fotfulgt hverandre så langt denne sesongen, men i serierunde 18 skulle det første skikkelige stikket for alvor tas. Real Madrid overhøvlet delegasjonen som var sendt fra Baskerland for å røve med seg poeng fra hovedstaden. Det ble ikke tre poeng, men tre i treverket. I likhet med sin bitre fiende trillet også Barcelona ball i hatt med sin baskiske motstander, om enn med litt bedre hell. For om Real Madrid muligens har vært det beste laget helhetsmessig denne sesongen, så har Barcelona vært dødelig effektive foran mål. Noe deres fjorten flere scoringer er ett synlig bevis på. 

Reisen til Coliseum Alfonso Pérez er blant årets korteste borteturer, hjemmepublikummet langt fra det mest skremmende og etter all sannsynlighet vil det være en form for likevekt av støtte på tribunen. Kampen på banen derimot, den kommer til å bli av det harde slaget. Getafe var kanskje den største overraskelsen gjennom fjorårets sesong, noe som resulterte i kamp om Champions League kvalifisering, en kamp laget stod i hang med i helt til siste serierunde. På forhånd ble det spådd en vanskelig sesong for det blå laget fra utkanten av Madrid, men nok en gang har de gjort bookmakerne til skamme. 

Scoringene uteblir

Zinedine Zidane og Real Madrid har gjort veldig mye riktig denne sesongen. Dessverre for Zidane, så har den manglende effektiviteten foran mål vedvart fra den heller traumatiske foregående sesongen. Det er flere grunner til at bedringen har uteblitt, men det er likevel en som peker seg veldig ut. Karim Benzema virker for øyeblikket å være den eneste spilleren i troppen som evner å gjøre mål på bestilling, men selv han er tidvis inneffektiv og på langt nær noen Cristiano Ronaldo. Det at en straffeskytende midstopper er nummer to på den interne scoringslisten i serien denne sesongen illustrerer på mange måter hvor skoen har trykket denne sesongen. 

Det var ventet at Eden Hazard skulle komme inn å bidra med en del mål, men på tross av at belgieren tidvis har vært helt forbilledlig for Real Madrid, så har han knapt bidratt ved å lage mål selv. På toppen av det hele har Real Madrids nummer syv vært overraskende ofte vært plaget med skader, noe han på langt nær har vært alene om. De to neste hovedmistenkte før sesongen, i alle fall hva angår mål, nemlig James Rodríguez og Gareth Bale har i likhet med Hazard slitt med skader. For i utgangspunktet skulle en trio bestående av Hazard, Benzema og Bale eller James være god for en del mål seg i mellom. Dessverre har kontinuiteten uteblitt, og ofte så har den usedvanlig tilpasningsdyktige Benzema vært nødt å spille med flere forskjellige konstellasjoner vårsesongen i gjennom. 

Den brasilianske sambaduoen Vinícius Júnior og Rodrygo har så langt denne sesongen fått mye tillit, men i utgangspunktet er det nok alt for tidlig å stole på at to tenåringer skal bidra med ett tosifret antall mål. Selv om det en liten stund kunne se ut til at Rodrygo kunne være en notorisk målgjører fra dag én, men virkeligheten har innhentet 18-åringen etter drømmedebutene. I utgangspunktet bør det ikke være noe problem at to av verdens største talenter får regelmessig spilletid for Real Madrid i så ung alder, men det blir en svakhet når Zidane ser seg nødt til å starte med to tenåringer på hver sin ving i en viktig ligakamp mot Athletic Bilbao. I det hele og det store, så burde nok ikke en klubb av Real Madrids-kaliber være avhengige av at så unge spillere skal være utslagsgivende foran mål. 

Skal Zidane ha nubbesjans til å holde følge helt inn i kampen om ligagullet, så er han pent nødt til å finne i alle fall en spiller til som kan hjelpe Benzema med å score noen av målene som trengs. Kanskje ligger løsningen i James, som tidligere i sesongen virkelig var på gang før alle skadene innhentet han. Colombianeren har tidligere sesonger også vist at han kan bidra med over tosifret antall mål. Bale er ett annet alternativ, men det virker for øyeblikket som Zidane ønsker å integrere waliseren stille tilbake i laget, etter all oppstøyet rundt EM-kvalifiseringen. Ett tredje alternativ vil være å finne en måte hvor Luka Jović og Benzema fungerer sammen på topp. 

Azulones, lettvekteren som kjemper i tungvektsklassen 

De blå-laget fra utkanten av Madrid er i utgangspunktet ett kjedelig lag, men så glimter det med jevne mellomrom til. Egentlig burde ikke klubben ha resurser til å gjøre det de for øyeblikket holder på med, og det at de kvalifiserer seg videre i Europa, samtidig som de henger med i toppen av ligaen er på alle måter naturstridig. I alle fall etter overraskelse-sesongen den foregående sesongen, men pragmatikeren Pepe Bordalás virker å ha klart det igjen. 

Det er ikke pent å se på, men det fungerer. En beskrivelse som beskriver Getafe som klubb på en enkel og grei måte. Konseptet er på mange måter enkelt ingen enkeltspillere utmerker seg i særlig stor grad, hverken ved positivt eller negativt fortegn. Taktikken er enkel, men samtidig beinhard. Knapt ett bein kan bli tråkket feil, og brorparten av duellene må vinnes. Getafe er med andre ord ett lag som ikke liker å ha ballen, noe ett snitt balleinnehav på langt under 50% indikerer. En annen indikasjon på hvilken fotball som spilles er faktumet at laget i snitt vinner over 23 luftdueller i snitt hver kamp. 

Lagets mest fremtredende spillere denne sesongen har vært midtbanespilleren Jason, som bidrar med både gule kort, mål og målgivende. Barcelona eiendom Marc Cucurella har også vært solid så langt denne sesongen etter overgangen fra Eibar. Foran mål er det den erfarne spissduoen Ángel Rodríguez og Jaime Mata som sørger for målene. I forkant av morgendagens kamp har Getafe stort sett alle sine spillere tilgjengelig, bortsett fra Djene Dakonam som soner suspensjon. 

Potensiell startoppstilling 

4-3-3: Courtois, Carvajal, Milhão, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos, Valverde, Bale, Benzema, Isco 

Pmn6