Extra large varaniboy
HERJET: Raphaël Varane storspilte lørdag ettermiddag mot Getafe.

Spillervurderinger: Getafe (B)

Raphaël Varane var spilleren som virkelig stod frem mot byrivalen fra sør-Madrid.

Getafe 0-3 Real Madrid
Coliseum Alfonso Pérez, Madrid
LaLiga Santander, runde 18
Lørdag 4.januar, kl:16.00

0-1 David Soria (34´) - [Selvmål]
0-2 Raphaël Varane (52') - Assist: Toni Kroos
0-3 Luka Modric (90+5') - Assist: Federico Valverde

Juleferien er over, og lørdag ettermiddag var det duket for årets første kamp i LaLiga for Real Madrid. Det var vertene Getafe som begynte best på Coliseum Alfonso Pérez, til tross for at ingen av lagene skapte noe den første halvdelen av omgangen. Ti minutter før hvilen skulle omsider gjestene gå opp i ledelsen da Soria bommet i en duell med Varane, og ballen gikk via armen til sisteskansen og i mål til 0-1. Syv minutter etter hvilen var Varane frempå igjen, da han stanget et frispark sendt inn av Kroos i mål til 0-2. Nesten seks minutter på overtid fastsatte Modric resultatet til 0-3 da Valverde gjorde et fantastisk forarbeid, og uselvisk spilte frem kroaten. Under følger redaksjonen sine vurderinger på spillerne sin innsats i oppgjøret mot Getafe: 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (8): Er helt enorm i den første omgangen hvor han redder alle sjanser, uansett hvor gode de er. Ikke bare redder han forsøkene trygt, men han får også sendt ballene vekk fra farlige områder. Har fem solider redninger i kampen, og gjør det meste rett, men unntak av utspillene som er noe svake. Alt i alt en veldig solid kamp av sisteskansen. 

Dani Carvajal (7): Spiller en god kamp hvor han har en rekke dueller med kantspiller, og katalaner Cucurella. Vinner de fleste duellene, og er trygg både når han blir utfordret på styrke og mot spillere med ball i beina. Blir med fremover ved enkelte anledninger, men kunne kanskje vært enda mer aktiv fremover i banen. 

Raphaël Varane (10 BB): For en kamp av franskmannen! Har full kontroll defensivt på alt som kommer hans vei, og har kun et lite feiltrinn som kunne ledet til sjanse imot. I tillegg er han en bauta i luftrommet både offensivt og defensivt. Fremprovoserer det første målet hvor han går i duell med Soria hvor ballen treffer armen til sisteskansen og går i mål. Snaut tjue minutter senere så er han der igjen, og denne gang får han scoringen sin da han stanger inn 0-2. Fantastisk kamp av Varane! 

Eder Militão (7): Spiller ved siden av banens beste i kveld, og får muligens litt hjelp av dette. Roter ved enkelte anledninger, men er også bunnsolid i enkelte situasjoner. Sterk i duellspillet, og viser snev av rutine i situasjoner hvor han mister ballen. Utfyller Varane fint i form av at han er litt mer aggressiv enn franskmannen. God kamp av den unge brassen. 

Ferland Mendy (7): Backen fortsette å imponere i fraværet til Marcelo, og viser at Los Blancos har flere strenger å spille på. Som vanlig er han bunnsolid defensivt, enten det er i form av fysisk styrke eller med en snedig manøver. Får også med seg en målgivende pasning med feil fot (selv om den ikke blir stående), og viser frem enkelte flotte finter. 

Luka Modric (6): Spiller uvanlig passivt til han å være i den første omgangen, hvor han nesten ikke bidrar med noe som helst. Står i tillegg i veien for Kroos ved en anledning som nesten skaper en farlig sjanse. Hever seg noe i den andre omgangen, og fastsetter resultatet nesten seks minutter på overtid grunnet en uselvisk Valverde. 

Carlos Casemiro (6): Sliter i begynnelsen av kampen hvor presset fra vertene er så høyt at han nesten spiller som en tredje midtstopper, og setter ofte sine lagkamerater i vanskelig situasjoner. Brassen presterer omsider langt bedre i den andre omgangen, hvor han bryter baller og kommer seg litt lenger frem på banen. 

Toni Kroos (5): Veldig anonym kamp fra tyskeren, og får ikke helt fart på maskineriet etter juleferien. Involveres ikke så mye i spillet, og har noen dårlige involvering som kunne resultert i sjanse imot. Slår dog noen gode dødballer, og får med seg en målgivende pasning før han blir byttet ut etter 70 minutter. 

Gareth Bale (5): Tja, hva skal man si om waliseren. Virker fullstendig uinteressert i åpningen av kampen, og daffer rundt på banen uten mål og mening. I den andre omgangen våkner han omsider mer til liv, og har et par gode sjanser hvor han blir spilt alene gjennom. Den ene lobber han rett på Soria, og den andre er han uheldig med et svakt touch, samtidig som Soria gjør en god redning. Helt ok. 

Karim Benzema (5): Også han er uvanlig lite involvert i denne kampen, og med unntak av et par sjanser så ser vi han veldig lite. Gjør en god vending og kommer til skudd på et oppspill fra Varane, og er som vanlig trygg med ballen når han slipper seg ned i banen, men skaper litt for lite dette oppgjøret. 

Isco Alarcón (4): Spiller på det trygge ved flere anledninger, og hjelper til som et ekstra spillepunkt lenger ned i banen, men dette går på bekostning av det offensive. Skaper lite, og slår litt for mange unøyaktige pasninger, samtidig som han senker tempoet ved enkelte anledninger. Vipper mellom fire og fem. 

Innbytterne: 

Federico Valverde (7): Har et meget flott innhopp, hvor han er aggressiv, gjenvinner baller og setter tempo fremover i banen. Har en flott pasning gjennom ledd til Bale som burde resultert i mål. På overtid gjør han et fantastisk løp hvor han kommer helt alene med keeper, hvor han uselvisk spiller tversover til Modric som scorer. 

Vinícius Júnior (5): Ikke noe stort fra Vinícius i dette innhoppet. Roter vekk ballen ved et par anledninger, og virker lite besluttsom når han står ovenfor ulike valg. Får en god sjanse da han blir spilt gjennom mot slutten av kampen, men forsøker en svak lobb som resulterer i bom. 

Luka Jovic (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men spiller et par gode pasning og jobber hardt. 

Hvem tenker du var best?  

Pmn6