Extra large fede valverde
STORE STJERNER: Fede Valverde og Rodrygo Goes blir sett på som en stor del av Real Madrid-fremtiden.

Status på ungguttene til Real Madrid

Real Madrids unggutter har virkelig levert denne sesongen. Her er en status på fremtidens stjerner.

Til tross for kritikk tidligere, og savn etter å hente de aller største stjernene i Europa, har klubbens overgangspolitikk virkelig vist seg å høste frukter. Real Madrid kan skryte av å ha noen av de villeste og beste talentene i Europa, og denne høsten har majoriteten av disse brettet opp ermene og levert på et høyt nivå. I denne artikkelen tar vi en titt på hvordan disse har gjort det.

1. Martin Ødegaard

Nordmannen har virkelig vist seg frem i høst. 21-åringen er for tiden på utlån hos Real Sociedad, der han blant annet har blitt kåret til månedens spiller i LaLiga. Han er en fast del av laget, og stort sett alt av det offensive spillet foregår gjennom han. Unggutten blir sett på som en av LaLigas beste spillere per dags dato, og nesten alt han gjør på banen virker gjennomtenkt og elegant.

Han verdsettes til 50 millioner euro av Transfermarkt, noe som bare kommer til å stige. På 17 LaLiga-kamper har han notert seg for fire mål og fem målgivende pasninger denne sesongen. Det store spørsmålet hva angår 21-åringen fra Drammen er om Real Madrid bestemmer seg for å hente han tilbake i sommer, eller om han fullfører to år i Real Sociedad. Uansett hva som skjer, fremtiden er lys!

2. Achraf Hakimi

Den marrokanske backen har vært fantastisk for Borussia Dortmund, og den tyske storklubben gjør alt de kan for å beholde han, selv om det blir tøft. Hakimi verdsettes til 45 millioner euro av Transfermarkt, og er nå inne i sin andre sesong i Tyskland, og i likhet med Ødegaard, er det stor sannsynlighet for at han blir hentet tilbake til den spanske hovedstaden i sommer. Hans prestasjoner i høst har vært på grensen til spinnville. 

Han har spilt som høyreback, venstreback og til og med på kanten. På 17 Bundesliga-kamper har det blitt to mål og seks målgivende pasninger, og i Champions League har det blitt fire mål på seks kamper. Det er drøye tall, og kun Trent Arnold i Liverpool kan skryte av lignende tall, når man snakker om unge forsvarsspillere i Europa. Hakimi kommer til å spille en stor rolle for Real Madrid i fremtiden.

3. Takefusa Kubo

Den japanske unggutten ble hentet ut av intet i sommer, og imponerte stort i pre-season. Så mye imponerte han, at Zidane ønsket å beholde han i troppen denne sesongen, men slik gikk det ikke fordi 18-åringen ønsket spilletid. Derfor ble det noen dager før seriestart klart at han skulle spille for nyopprykkede Mallorca denne sesongen, og der har han gjort sakene sine godt.

Det er ikke mange 18-åringer som spiller fast i LaLiga, men for Kubo har det blitt 16 kamper i Spanias øverste divisjon hittil i sesongen. Han står kun med en scoring og to målgivende pasninger, men likevel har han imponert med sitt lave tyngdepunkt, hurtighet og blendende teknikk. Han verdsettes til 15 millioner euro av Transfermarkt, og det går rykter om at Real Sociedad kommer til å "erstatte" Ødegaard med Kubo hvis nordmannen forsvinner. Han har en del å utvikle i spillet sitt, og er ikke like nær en retur til Real Madrid som Ødegaard og Hakimi, men 18-åringen er uten tvil en spennende spiller for fremtiden.

4. Sergio Reguilón

Hans alder gjør at det var tvilsomt om han skulle havne på denne listen eller ikke, men det er uansett verdt å nevne at Reguilón har vært meget god for Sevilla denne sesongen. 23-åringen kom ut av intet forrige sesong, og ble fast i startelleveren under Solaris ledelse. Han fikk 14 kamper i LaLiga, og fire kamper i Champions League og Copa del Rey, før Zidane kom inn og hentet Ferland Mendy. Kjøpet av franskmannen gjorde at 23-åringen måtte finne seg en ny klubb, og under Lopetegui i Sevilla har han imponert.

Marcelo begynner å dra på årene, og innen et par sesonger er nok ikke brassen lenger å finne i Real Madrid. Derfor er det store muligheter for at Reguilón blir hentet tilbake når den tid kommer for å være backup eller et rotasjonsalternativ for Ferland Mendy, som regnes som arvtakeren til Marcelo. Denne sesongen har backen spilt 16 kamper for Sevilla i LaLiga, og notert seg for tre målpoeng.

5. Andriy Lunin

Det er mye fint å rapportere om fra Real Madrids utlånte spillere, men for Andriy Lunin har de to siste sesongene vært et sant mareritt. Ukraineren kom til klubben for to sesonger siden, etter å ha vært den beste målvakten for Ukraina i U20-VM. Samme sommer ble han lånt ut til Leganés der han kun fikk fem kamper i LaLiga. Denne sesongen har han vært på utlån i Real Valladolid, der han står med en fattig kamp fra start i Copa del Rey. 

Situasjonen hans er ikke bra i det hele tatt, og selv om 20 år ikke er noe alder for en målvakt, har han kastet bort to verdifulle år han heller kunne vært fast i andre klubber. For Zorya Luthansk spilte han i Europa League, og nå gjør han ingenting annet enn å sitte på benken. Selv spilletid på Real Madrid Castilla ville vært bedre, og Real Madrid må raskt finne løsning på Lunins situasjon.

6. Fede Valverde

Av de unge spillerne som ikke er utlånt, er det ingen som har vært i nærheten av å imponere like mye som Fede Valverde. Man kan faktisk finne gode argumenter for at han har vært Real Madrids beste spiller denne sesongen bak Karim Benzema. Real Madrid taper rett og slett ikke fotballkamper når uruguyaneren er i startelleveren, og det er ingen tilfeldighet. Han har imponert Bernabéu-publikumet stort med det vanvittige gløden og intensiteten han har i spillet. Midtbanespilleren har et fantastisk driv med ballen i beina, og er overalt på banen til enhver tid føles det ut som. Hans fysiske tilstedeværelse på banen har virkelig vært gull for Madrid.

Han verdsettes til 50 millioner euro av Transfermarkt, og har fått tillit av Zidane når laget skal toppes i de viktigste kampene. På 15 LaLiga-kamper har det blitt to mål og tre målgivende pasninger. 21-åringen har faktisk vært en av europas beste midtbanespillere i høst, og fortsetter han slik kommer han til å være en fast i startelleveren de neste 15 årene. Fantastiske Valverde!

7. Rodrygo Goes

Den brasilianske angrepsspilleren har imponert Zidane i høst, og fått mye mer spilletid enn det man hadde forventet. Han skulle egentlig være en del av Real Madrid Castilla denne sesongen, men det har han vist at han er altfor god til. Rent spillemessig så gjør han ikke så mye ut av seg. Han tar trygge og enkle valg, og virker nesten litt "redd" for å slippe seg løs. I Santos var hans fremste egenskap faktisk å drible den ene etter den andre, men det er forståelig at han er litt mer tilbakeholden i Real Madrid.

Han er kun 18 år, og til tross for at han ikke underholder så mye i selve spillet, så har han vist seg å være en meget god avslutter. Han er iskald foran mål, og spesielt i Champions League har han imponert. Der står han med fire mål og to målgivende pasninger på fire kamper, og har fått en plass på "breakthrough-laget" til UEFA. I LaLiga har det blitt to scoringer på ti kamper. Han verdsettes til 50 millioner euro av Transfermarkt, og har definitivt lagt et godt grunnlag for en forhåpentligvis stor fremtid i den spanske hovedstaden.

8. Vinicius Junior

For Vinicius har det vært en skuffende og frustrerende høst. Forrige sesong var han en av Real Madrids beste spillere, og det er mulig at forventningene rett og slett har blitt altfor høye til 19-åringen. Det er ingen tvil om hva han kan gjøre på sitt beste, og det er uten tvil moro å se når han dribler den ene etter den andre, men han store svakhet overgår dessverre hans styrker per dags dato. Det er hvor svak han er foran mål. Han har null selvtillit i avslutningsøyeblikket og har frustrert mange med de sjansene han sløser i hver eneste kamp.

Det har blitt tolv kamper i LaLiga og fire kamper i Champions League for kantspilleren, som står med to mål og en målgivende pasning. Talentet hans er det ingen som tviler på, men han er rett og slett veldig uferdig produkt per dags dato, og det ser ut som at Zidane kanskje ikke er den optimale treneren for å få det beste ut av han. 

9. Brahim Díaz

Brahim viste glimt av storhet de siste serierundene forrige sesong under Zinedine Zidane, men denne sesongen har det gått trått for unggutten. 20-åringen har kun spilt 40 minutter for Real Madrid denne sesongen, og bør lånes ut, og det aller helst i januar. Han har talentet på plass, men det ser ut som at det blir vanskelig for han å lykkes i Real Madrid med tanke på hvor hard kamp det er om plassene per dags dato.

Pmn6