Extra large varanemandzukiccl
GI ALT: Varane i en av mange dueller

Varane snakker ut om karrieren sin

Den franske forsvareren snakket med fransk presse om store øyeblikk, overgangen til Real Madrid og skadeproblemer.

Raphael Varane ble nylig intervjuet av det franske magasinet Onze Mondial. Nedenfor er noen av høydepunktene fra franskmannens fulle intervju.

Begynnelsen

Jeg begynte å spille fotball med broren min i hagen. Da jeg var yngre måtte jeg løpe etter ballen, noe som plaget meg litt. Flere ganger måtte vi avbryte spillet siden jeg gråt, men jeg jeg konkurrerte sterkt mot broren min, og jeg kunne ikke tape. Jeg ønsket alltid å utfordre han, selv om han var høyere, eldre og sterkere. Jeg lærte grunnleggende teknikk takket været faren min og han hjalp meg mye. Han var krevende, tålmodig og fulgte oss opp, ellers hadde vi spilt på vår måte. Min mor hadde ansvaret for vitenskapelige spørsmål. Hun var lærer og vi lærte mye fra hun.

Varane sitt første lag

De første månedene spilte jeg på det samme laget som broren min, han var kaptein. Jeg nærmet meg alt med ydmykhet og gjorde jobben min på banen.

Internatskole og tidlige skader

Jeg hadde en utfordrende periode når jeg vokste opp og gikk på internat. Jeg savnet hjemmet mitt. Når du er 13-15 år begynner du å stille spørsmål om fremtiden din. Hvordan fokuserer jeg på fotball og læring? Dette er normale spørsmål for en tenåring. Det var press fra fotballen, livet på internatskole og konkurransen. Jeg hadde også mange skader som ung og det var tungt. Jeg hadde problemer med knærne fordi jeg vokste raskt, men jeg var alltid i stand til å justere meg og bite tennene sammen. Jeg spilte mange kamper med smerter og kjempet meg gjennom en utfordrende periode i livet.

Overgangen fra Lens til mektige Real Madrid

Gervais Martel, presidenten for Lens, ga meg informasjonen. Jeg måtte godta det og det var en unik mulighet. Jeg snakket med agenten min den gang og deretter familien. Vi sa til oss selv at hvis jeg mislyktes kunne jeg alltid vende tilbake. Det er også Ziziou og Mourinho som så talentet mitt. De satset på meg, men i klubben kjente ingen meg bortsett fra dem.

Presset 

Når du spiller for en gigantisk klubb som Real Madrid er det et helt spesielt press. Du har mange aviser, TV og radioprogrammer som følger deg tett hver eneste dag. Hendelser i det virkelige liv har ofte en global innvirkning. Det er en global klubb med mye press og krevende fans. Å vinne er bra, men det er aldri nok. Her kan du alltid forbedre spillet ditt. Standardene er høyere enn i noen annen klubb. Vi føler det og lever med det, men ikke alle spillerne kan leve med det. Jeg har sett spillere som ikke takler det grunnet stort press som kan klusse til hodet ditt.

Ballon D’Or nominasjon i 2018

Jeg er litt i skyggen. Du har målscorere, spillere som gjør spektakulære handlinger og som er enorme spillere. Jeg er annerledes og trenger ikke det fokuset. Jeg vil ikke endre meg for å vinne individuelle priser.

Zidane sitt comeback

Det er noe bra. Jeg kjenner arbeidsmetodene hans veldig godt og han vet hva han kan forvente av meg også. Han kjenner meg veldig godt og vi har et godt forhold. Vi har forbedret oss med god individer og god team ånd.

Verste karriereøyeblikk

Skaden som gjorde at jeg gikk glipp av Champions League- finalen og EURO- finalen i 2016. Kanskje jeg ikke hadde spilt finalen i Champions League, men jeg forberedte meg for EURO i to år. Jeg vil sannsynligvis ikke spille EM på hjemmebane igjen. 

Hva husker du Varane best for?

Pmn6