Extra large marcelo
MARCELO: Marcelo har nå løpt opp og ned på venstresiden i 13 sesonger.

13 år siden Marcelo sin debut

Den krøllete brasilianeren kan nå feire sin 13-års dag i Real Madrid. Han har nå representert Madrid 496 ganger og vunnet 20 titler.

Marcelo har allerede gjort seg til en legende i verdens største klubb og det ser ut til å bli mere. Marcelo er kjent for sin ekstravagante ballkontroll, kreative ferdigheter og målfarlighet. Marcelo, eller Marcelo Vieira da Silva Jùnior, ankom Madrid i 2007 og fikk sin debut mot Deportivo den 7.januar 2007, altså nøyaktig 13 år siden i skrivende stund. På den tiden har han scoret 36 mål og vunnet 20 titler, inkludert 4 Champions League. Når han spiller sin 500 kamp for Los Blancos, er han blant 12 spillere som har nådd 500 kamper for klubben. Han er bare 4 unna og mere skal det bli. 

Denne sesongen har han måtte dele plassen sin med Ferland Mendy og han vil nok med tiden bli skjøvet ut av laget. Foreløpig er han fortsatt målfårlig og har flere gode kreative bidrag. Marcelo startet sin karriere i Fluminense og kommer fra en fattig bakgrunn. Det ble også sagt at han ønsket å satse på noe annet enn fotball, men bestefaren hans overtalte han til å fortsette. Når han ankom Madrid var han ansett som en direkte arvtager for Roberto Carlos og har virkelig levd opp til forventningene. Han fikk sitt store gjennombrudd under Mourinho, som lot han spille som en offensiv venstre-back. Marcelo ble ofte brukt som ving og en mere defensiv back i perioden før Mourinho tok over. Deretter har han vært en naturlig del av Madrid sitt lag og har bidratt til mye suksess opp igjennom. 

Marcelo er nå 31 år og er på vei mot slutten av sin karriere. Men med Zidane sin rotasjonstaktikk, samt gode innhopp fra Ferland Mendy, er man ikke avhengig av han for å sikre posisjonen. Marcelo er også kjent som en "skøyer" blant lagkameratene, samt at han er visekaptein bak Ramos. Det har også vært spekulert i at han ønsket seg vekk, spesielt under forrige sesong, men det ser ut til at han planlegger å avslutte karrieren i Madrid. La oss uansett håpe på noen år til med Marcelo i hvitt.

Pmn6