Extra large skjermbilde 2019 07 06 kl. 01.09.51
KLAR: Zinedine Zidane er klar for kampen mot Valencia.

Zidane: - Det er en viktig kamp og vi vil gi alt!

Zinedine Zidane snakket med pressen i forkant av Super Cup semifinalen mot Valencia i Saudi-Arabia.

Franskmannen hadde følgende å si om kveldens motstander:

Valencia er et bra lag og kan by de fleste lag på problemer. Det er en viktig konkurranse og vi ønsker å gi alt. Vi vet at det kommer til å bli tøft, men vi må spille så godt som mulig. 
Jeg er glad for å være her fordi det er en viktig konkurranse og en som spillerne mine og jeg er klare for. Vi er her for å spille i den spanske Super Cup, vi har fått en varm velkomst og er strålende fornøyd med velkomsten vi har fått i Saudi-Arabia. Vi er i utlandet, men vi tilpasser oss ting. Vi er fullt fokusert på semifinalen, som vi ser på som en slags finale. 

Pre-match

Hver kamp er helt annerledes. Begge lag er hjemmefra, det er en knockout og jeg tror det forandrer alt. Vi har noen fravær fra troppen og må stille et annet lag, men vi har nøyaktig de samme ambisjonene før kampen. Vi er motiverte og vil legge all vår energi i kampen. Lagmoralen er god selv om vi savner flere spillere, men det er slik fotballen er. Vi har en veldig stor tropp, og resten av laget er her for å prestere.

Skader

Jeg er bare fokusert på morgendagens, jeg ser ikke lenger frem enn det. Vi får se hva som skjer etter kampen. Bales skade var en medisinsk avgjørelse og vi må godta det. Jovic kan være et godt valg, men vi får se hvordan laget vil se ut. 
Jeg vil at alle av dem skal være tilgjengelige, men det har ikke vært mulig, og vi er fullt fokusert på kampen. Spillerne er klare og motiverte. Vi får se hvem som får sjansen og det er en god mulighet for å vise seg fram.

Taktikk

For å angripe godt, må vi forsvare oss ordentlig. Vi har gjort det en stund nå og er sterke defensivt. Det er grunnlaget vårt og deretter angriper vi godt. Vi må ha mange alternativer i kampen når det gjelder vårt angripende spill. Vi vet hvis vi er sterke defensivt, så har vi kvaliteten til å levere en solid kamp. Hver kamp er annerledes og vi må være på vårt beste for å slå Valencia. Motstanderen er veldig god og er også motiverte.

 Jović

Han er fremtiden, han er 22 år og lærer stadig. Det er ikke første gang han har væt i utlandet, men han er ung og trenger å lære. Han har en lys framtid foran seg i Madrid, og jeg vet at han kommer til å score mye av mål. Jeg er interessert i spilleren han kan bli i framtiden og har stor tro på han. Jeg vet han kommer til å score mye av mål og han vil spille mye. Vi må ta ting sakte med han. Han har vært her i et halvt år, så vi må være rolige og tålmodige. 

Favoritter?

Jeg ser ikke på oss som favoritter, det er fire favoritter. Semifinalen mot Valencia er som en cupfinale for oss. Vi har en plan og må levere for å komme oss videre til finalen.

Tror du det blir seier mot Valencia?

Pmn6