Extra large   av5217
HERJET: Isco hadde på danseskoene onsdag kveld og herjet med Valencia i Jeddah.

Spillervurderinger: Valencia (N)

Magikeren våknet til liv i Jeddah og leverte en flott prestasjon i den spanske supercupen.

Valencia 1-3 Real Madrid
King Abdullah Sports City, Jeddah
Supercopa de España, semifinale
Onsdag 8.januar, kl:20.00

0-1 Toni Kroos (15')
0-2 Isco Alarcón (39')
0-3 Luka Modric (65') - Assist: Luka Jovic
1-3 Dani Parejo (90+2') - [Straffespark]

Det var aldri tvil om hvem som skulle trekke det lengste strået onsdag kveld, hvor Los Blancos tok ansvar fra første spark på ballen. Den første scoringen kom et kvarter ut i oppgjøret, hvor Toni Kroos valgte en særdeles frekk variant da han skrudde ballen i mål fra cornerflagget. Domenech var fremme og ga beskjeder til Garay, og tyskeren takket for muligheten med scoring. Drøyt fem minutter før hvilen doblet Real Madrid ledelsen da et skudd fra Modric ble blokkert rett til Isco som tok ned ballen, og sendte den i mål på volley. 

Det var laget kledd i turkis for anledningen som var best også i den andre omgangen, og tidvis så det nesten ut som om det kun var et lag på banen. Los Blancos overkjørte motstanderen i store deler av omgangen, og en drøyt time ut i oppgjøret kom den tredje scoringen. Luka Jovic slapp videre til Luka Modric som fikk all verdens tid og satte ballen i mål med utsiden til 0-3. På overtid fikk Valencia et trøstemål da Parejo sendte et straffespark kontant i mål til 1-3, etter hands fra Ramos. Under kommer spillervurderinger fra redaksjonen i PMN: 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (6): Får en særdeles rolig kamp helt bakerst på banen, og blir ikke satt på mange prøver. De gangene han dog må ut i aksjon så er han trygg med ballen, og han får som oftest ballene unna farlige områder når han må gi en retur. Nullen glipper på overtid da Parejo smeller inn et straffespark til 1-3. 

Dani Carvajal (6): Spiller en godkjent kamp, spesielt defensivt hvor han har full kontroll på Soler stort sett uansett hva som kommer hans vei. Offensivt blir han litt ubesluttsom ved enkelte anledninger, og kan til fordel se fremover fremfor å spille ballen bak i støtte flere ganger. Innleggene er også varierende, men presses ofte hardt. 

Raphaël Varane (7): Settes ikke på mange vanskelige prøvelser, men er solid hver gang han må ut i aksjon. Viser frem hurtigheten når det er behov for den, og er ellers rolig og disiplinert hvilket gjør det særdeles vanskelig for gjestene. Får en god sjanse tidlig i kampen, men headingen reddes. 

Sergio Ramos (7): Som sin makker så testes han ikke veldig mange ganger, men også han har full kontroll de gangene han blir det. Leder laget på en måte få andre enn han kan, og er så rolig og trygg bakerst i banen. Blir også med fremover mot slutten av kampen, uten at det leder til stort. Får en straffe imot seg på overtid, men kan ikke trekkes for det. 

Ferland Mendy (6): Backen er nesten mer med offensivt enn han er defensivt, men slik blir det når motstanderen blir liggende så lavt. Innleggene er dog ikke av ypperste kvalitet, og han må heve de noen hakk. Viser frem noen flotte tekniske detaljer, og er som vanlig bunnsolid i forsvar. 

Federico Valverde (6): Jobber hardt gjennom hele kampen, og slipper seg løs offensivt med enkelte solide løp, hvor han blant annet kommer til en god skudd-mulighet, og er tredje sist i forkant av scoringen til Isco. Defensivt har han også god kontroll, og leverer en ny god kamp. 

Carlos Casemiro (7): Blir en tredje midtstopper de gangene motstanderne angriper, og løser oppgaven utrolig bra. Faller av til riktig tid, takler i korrekte situasjoner, og spiller stort bakover. Offensivt er han veldig usynlig denne kampen, og blir ikke veldig mye involvert, men det går helt fint når resten av midtbanespillerne leverer slik de gjør. 

Toni Kroos (8): Er en maestro i kveld, hvor han strør baller med bravur, og ofte finner riktig medspiller. Med dette mener jeg en medspiller som retter fokuset fremover i banen, og ikke bare sidelengs eller i støtte. Scorer også kampens første mål, og det kom på særdeles frekt vis da skrudde et hjørnespark i mål. Ny god kamp av tyskeren som har en god sesong. 

Luka Modric (7): Viser frem glimt av storhet ved enkelte anledninger i dette oppgjøret, og får en relativt fri rolle hvor han ofte avanserer fremover i banen sammen med Isco. Fordeler baller, styrer tempo og setter en flott punktum for sin prestasjon like etter timen er passert da han scorer på vakkert vis med utsiden av foten. Blir byttet ut med et snaut kvarter igjen å spille. 

Isco Alarcón (9 BB): Det var disco i Jeddah onsdag kveld, og den elegante midtbanespilleren hadde virkelig danseskoene på. Briljerer fra start til slutt med god løp offensivt, flott kombinasjonsspill og en rekke god driblinger. Utfordrer både en, to og tre mann ved enkelte anledninger, og i kveld klaffet det virkelig. Scorer et flott mål like før hvilen som kroner prestasjonen til Isco. 

Luka Jovic (5): Tja, hva skal man si? Får det virkelig ikke til å stemme, og man kan vell si at han har en smule uflaks også. Får en gedigen målsjanse i den første omgangen, men klarer utrolig nok å skyte svakt nok til at Domenech redder fra kloss hold. Virker som om han har dårlig selvtillit. Får dog en målgivende pasning på scoringen til Modric. 

Innbytterne: 

Marcelo Vieira (4): Fra Mendy som bommer på nesten alt av innlegg til Marcelo som er utrolig rusten og misser på det meste han gjør. Selv de simpleste varianter ender i balltap, for lang pasning eller en svak inngripen. Dog så er det hans første minutter etter skade, og det godt å se han tilbake på banen igjen. 

James Rodríguez (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Virker litt rusten etter skaden, og bruker litt lang tid med ballen ved enkelte anledninger. 

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Viser innsats og iver. 

Hvem syns du var banens beste onsdag kveld? 

Pmn6