Extra large   av5194
JUBEL: Modric jubler for Isco sin scoring, før han senere i oppgjøret scoret et mål selv.

Valencia 1-3 Real Madrid

Los Blancos overkjørte motstanderen fra østkysten av Spania i semifinalen av Supercopa de España.

Valencia 1-3 Real Madrid
King Abdullah Sports City, Jeddah
Supercopa de España, semifinale
Onsdag 8.januar, kl:20.00

0-1 Toni Kroos (15')
0-2 Isco Alarcón (39')
0-3 Luka Modric (65') - Assist: Luka Jovic
1-3 Dani Parejo (90+2') - [Straffespark]

Onsdag kveld var det duket for den første av de to meget omdiskuterte semifinalene i Copa de España som blir avholdt i Jeddah, Saudi Arabia. Det var Valencia og Real Madrid som først skulle ut i dyst på King Abdullah Sports City, hvilket er et multifunksjonelt idrettsanlegg nord for byen Jeddah. Dette ville da være den første av de to semifinalene det spanske fotballforbundet (RFEF) har solgt til Saudi Arabia, og vinneren av oppgjøret vil møte vinneren av Barcelona mot Atlético Madrid på søndag. Det var knyttet stor spenning til oppgjøret hvor begge lag var uten deres beste angriper, og for Los Blancos ventet muligens El Derbi eller El Clasico om de skulle dra seieren i land. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy (Marcelo 70') - Valverde, Casemiro, Kroos - Modric (James 76'), Isco - Jovic (Mariano 82')

Valencia: Domenech - Wass, Garay, Gabriel, Gaya - Torres, Coquelin (Sobrino 82'), Kondogbia (Gómez 57'), Parejo, Soler - Gameiro (Cheryshev 70')

Ekstremt frekk tysker

Det var Real Madrid som åpnet oppgjøret i Jeddah best, og de skapte også kampens første farligheter. Snaut fem minutter ut i oppgjøret ladet Casemiro skuddfoten, men forsøket endte over mål. Et lite minutt senere la Casemiro inn til Varane i feltet, og franskmannen satte hodet til ballen, men Domenech reddet forsøket. Noen få minutter senere var det Fede Valverde sin tur til å teste skuddfoten, men han klarte heller ikke å styre skuddet innenfor stengene. Et kvarter ut i oppgjøret kom kampens første scoring, og det var av den særdeles sjeldne sorten. Los Blancos fikk hjørnespark, og mens Domenech benyttet muligheten til å gi noen beskjeder til Garay tok Kroos corneren hurtig da han på vakkert vis skrudde ballen i mål til 0-1. Ved halvspilt omgang forsøkte Casemiro lykken på ny, og denne gang gikk forsøket innenfor stengene, dog rett på Domenech. 

Like før halvtimen ble nådd så kom Valencia fremover for første gang i oppgjøret, og Coquelin slapp til Gameiro i feltet hvor den franske angriperen sendte kula over mål. Drøyt fem minutter før lagene gikk inn i garderoben stormet Los Blancos fremover hvor Carvajal sendte Valverde på løp. Midtbanespilleren fra Uruguay fant Modric i feltet som klemte til, men skuddet ble blokkert. Returen falt omsider ned hos Isco som dempet ballen og klemte til på volley - rett i hjørnet til 0-2. Flott scoring. Et par minutter senere ruvet målscoreren høyest i feltet på et hjørnespark og headet mot lengste stolpe, hvor Domenech gjorde en flott redning, men en retur måtte gis. Den havnet rett i beina på Jovic, men utrolig nok klarte ikke serberen å overliste sisteskansen fra kloss hold. Dermed ble det ikke flere scoringer i den første omgangen, og lagene gikk inn i hvilen på 0-2. 

Vakker scoring av Modric

Kun kort tid etter hvilen var Real Madrid frempå igjen da de satte tempo fremover i banen, og ballen endte til slutt hos Kroos som sendte kula høyt over. Noen minutter senere viste Isco frem flotte driblinger før han fant Kroos i boksen, men tyskeren gikk ned etter lite kontakt, og dommeren lot korrekt spillet gå videre. Like før timen var Isco frempå igjen hvor han drev fremover i banen, og driblet seg forbi et par motspilleren før han sendte kula over mål fra tjue meter. Fem minutter senere snappet Isco opp en svak pasning fra Parejo, og drible-fanten sendte Jovic på løp. Serberen tok et par steg med ballen før han slapp videre til Modric på siden av 16-meteren, og kroaten fikk all verdens tid før han på vakkert vis sendte kula i mål med utsiden av foten. 

Los Blancos fortsatte etter scoringen, hvor Ramos sendte på tvers til Mendy som slapp videre til Isco og spanjolen danset seg gjennom feltet før han sendte misset med siste pasning. Et drøyt kvarter før full tid kom gjestene til deres første sjanse i den andre omgangen, hvor Coquelin stusset en corner videre til Torres, men angriperen klarte ikke å styre ballen innenfor stolpene. Et lite minutt sener forsøkte Gómez lykken fra om lag tjue meter med et hardt skudd, og selv om Courtois ga en retur ut i farlig område så ble det ingenting ut av det. Snaut et kvarter før full tid satte Courtois i gang på flott vis med et lang utkast mot Valverde som fant Kroos, og tyskeren sendte videre til Isco som testet lykken, men skuddet ble blokkert av Wass. 

Ti minutter før full tid tok Valencia et frispark hurtig, og et skudd ble sendt mot mål, men igjen reddet Courtois og igjen måtte han gi en retur, men Los Blancos sitt forsvar fikk ryddet opp. Kort tid senere forsøkte tidligere Real Madrid-spiller Cheryshev lykken fra om lag tjue meter, men russen klarte ikke å overliste Courtois. Noen minutter senere ble Mariano spilt på løp, og han slapp videre til James som brukte litt lang tid før han sendte kula i nettveggen. Like før slutt svingte Parejo et frispark inn i boksen, hvor Soler til slutt sleivet kula videre mot Gómez før Courtois reddet. Gil Manzano blåste av for offside, men etter å ha fått en beskjed på øret tok dommeren en titt til på situasjonen og dømte straffespark for hands på Sergio Ramos. Parejo gikk frem og var iskald fra krittmerket, hvilket ga Valencia et trøstemål. Flere sjanser ble det ikke, og Real Madrid avanserer derfor til søndagens finale. 

Hva er dine tanker etter semifinalen? 

Pmn6