Extra large extra large ziz
VINNERSKALLE: Få menn i fotballverdenen kan sies å være like dekorert som Zinedine Zidane, både som spiller og trener.

Zidane cruiser inn til nok en finale

Real Madrid feide i går kveld Valencia av banen i semifinalen av Supercopa de España, noe som betyr at Zinedine Zidane har nådd nok en finale som Real Madrid trener.

Allerede før han overtok hovedtrener ansvaret for Real Madrid var Zidanes navn skrevet med gullskrift i klubbens tjukke historiebok, og få om noen hadde trodd at franskmannen skulle være i nærheten av å nå samme status i trenerstolen som på banen. Etter to hele og to halve sesonger som trener er nok de fleste skeptikerne overrasket over hva Zidane har klart å oppnå, for resultatene så langt i den relativt korte trenerkarrieren har vært av det enestående slaget. 

I går kveld vant Real Madrid en komfortabel 3-1 seier mot et Valencia-lag som i aller høyeste grad slet med å skape de helt store farlighetene for Thibaut Courtois. En setning som kan sies å ha vært en gjenganger for de klubbene som har møtt Real Madrid denne sesongen, for det er få lag som evner  å bryte ned forsvaret og til slutt overliste den belgiske sisteskansen. Om enn en noe heldig kvalifisering til turneringen, så er dette en av grunnene til at Real Madrid og Zidane er klare for nok en finale. 

Gjennom totalt tre hele sesonger som hovedtrener har Zidane ledet Real Madrid til hele åtte finaler og ni titler. Etter seieren mot Valencia er han klar for sin niende finale, noe som gir ett snitt på drøye tre finaler i sesongen. Den første finalen kom kun ett knapt halvår etter ansettelsen og fant sted i Milano 28.Mai 2016. Gjennom sin trenergjerning for klubben har den franske strategen kun blitt slått ut av to cupspill, begge gangene i Copa del Rey. Den eneste turneringen Zidane har til gode å vinne med Real Madrid både som spiller og trener. 

Zidane har enda til gode å tape en finale som hovedtrener for Real Madrid, men den niende kan fort bli den vanskeligste å dra i land. Til helgen er nemlig franskmannen nødt til å klare seg uten enere som Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale og Eden Hazard. Spillertyper som han vanligvis har hatt tilgjengelig når det kjempes om sølvtøy. 

Kommer Zidanes første finaletap på søndag?

Pmn6