Extra large marcelothumb
UFORUTSIGBAR: Isco er en spiller som splitter supportene, og dersom han blir værende i klubben er det nok lite som vil endre seg.

I Gutis fotspor

Undervurdert, overvurdert, dårlig trent, godt trent, løper mye, løper lite, verdensklasse, ikke god nok, synlig eller kanskje bare usynlig.

Gjennom historien finner man mangfoldige eksempler på spillere allmenheten aldri klarer å bli enige om hvor gode eller hvor betydningsfulle faktisk er. Elsket av noen og hatet av andre, fenomenet er langt fra nytt og går nok ei heller aldri av moten.  Tidligere i Real Madrid var Guti eksemplifiseringen av akkurat "Dr Jekyll & Mr Hyde"-fenomenet , men i nyere tid har etterhvert Isco fått den samme statusen hos Real Madrids enorme fanskare. Før sesongen var han glemt og begravet, på ett tidspunkt tidligere i høst var han av flere supportere til og med ønsket ut av klubben. Mot Paris-Saint Germain sto han i likhet med Jesus opp fra de døde, før han så igjen dro på ett av sine etterhvert mer kjente kunstereksil for noen kamper. I går kveld mot Valencia så han igjen ut som en million, og leverte kanskje sesongens så langt aller beste enkeltkamp av en Real Madrid-spiller . 

Som kunstere flest må også Isco ha inspirasjon for å levere, for uten den lille ekstra gløden blir det fort veldig grått for den fotrappe spanjolen med det fantastiske tyngdepunktet. Isco som fotballspiller kan på mange måter sammenlignes med nordlyset som danser over høye fjell og dype fjorder. Som med nordlyset som med Isco, forholdene må ligge til rette for at man skal kunne nyte det i all sin prakt . Det er ikke hverdagskost å vitne nordlys, og det er det heller ikke å se Isco i storform, men gud bedres hvor vakkert det er når det først inntreffer. Stabilitet er antageligvis  hovedårsaken til den store splittelsen blant de mange meningsbærerne. Hvor den ene siden ikke har forståelse for hvordan det er mulig å være så god den ene dagen, for så å være uendelig begredelig de to neste kampene. Den andre siden derimot, de evner fint å vente, på tross av det kan ta en stund til den neste store forestillingen kommer. Samtidig kjenner de nok seg igjen i akkurat hvor stor forskjell en liten glød kan gjøre, før det igjen dabber når man blir innhentet av hverdagens grå skjær . Isco er på mange måter som livet, for det svinger veldig mellom opp og nedturene. Kanskje ikke som det mest nøkterne A4-livet, men kanskje ett noe mer knotete og brokete ett. Derav frustrasjonen. Noen må ha inspirasjon for å fungere optimalt, andre trives best med struktur. 

Enig blir vi nok ikke, og akkurat det er egentlig litt deilig. En ting kan vi nok med årene bli enig om, Isco kommer nok aldri til å bli en spiller som leverer jevnt over 50-60 kamper gjennom ett par fulle sesonger. Såpass har nok tiden lært oss, og om så noen gang skulle bli tilfelle ville jeg bli svært overrasket. Om 10 år når Isco antageligvis har lagt skoene på hyllen vil han huskes som en som aldri nådde helt opp, og en som aldri evnet få ut sitt fulle potensial. For omverdenen vil han  nok huskes på lik linje med spillere som Antonio Cassano, Ronaldinho, og Juan Román Riquelme. Dersom han blir i Real Madrid fem-seks sesonger til, så vil han om 10 år huskes på lik linje som Guti gjør idag. Langt fra den største spilleren, men glimtvis blant de beste som noengang har entret Bernabéus grønne gress. Dette må vi nok bare erkjenne først som sist. 

Om Isco skulle bli værende i Real Madrid de kommende årene, så er nok fort overnevnte scenario det mest sannsynlige utfallet. Spilleren selv virker på ingen måte å ønske seg bort, og det virker heller ikke som han har de mest innpåslitne og pengegriske rådgiverne rundt seg. Selv er han nok også klar over at han periodevis kommer til å være ute av laget, og på langt nær være noen bærebjelke en hel sesong i gjennom. Sett fra Real Madrids perspektiv har nok heller ikke spilleren høy nok omsetningsverdi til at det frister veldig å selge han heller, og klubben er nok veldig klar over at det regnestykket fort kommer i minus når han skal erstattes. Ei heller tar han mye lønn, samtidig som han sjelden klager i media over spilletid. Samtidig vet klubben at når Isco er i form har de blant verdens aller beste spillere i laget, noe kampene mot PSG og Valencia er tydelige eksempler på. Med en Isco i form så triller Real Madrid ball i hatt med ett hvert lag i verden, og det er ofte i de type kampene Isco virkelig kommer til sin fulle rett. Det er sjelden på tunge regndager på Coliseum Alfonso Pérez i en ligakamp mot Getafe. Aller helst må det være flomlys, midtuke-kamp  og kontinental motstand av høyere kaliber. For Real Madrid er han blitt så uforutsigbar at han er forutsigbar, for motstanderne er han bare uforutsigbar. 

Hvor lenge blir Isco i Real Madrid ?

Pmn6