Extra large web cambio kroos modric he24228thumb  1
DRØMMEDUO: Toni Kroos og Luka Modrić har virket mer målfarlige enn på lenge, noe som lover godt for sølvtøy på søndag .

Før kampen: Atlético Madrid (N)

Zinedine Zidane og Real Madrid går inn til sin niende finale sammen, på motsatt banehalvdel står byrival Atlético og er siste hinder på veien for Zidanes tiende pokal som hovedtrener.

  • Real Madrid - Atlético Madrid
  • King Abdullah Sports City, Saudi Arabia 
  • Supercopa de España, finale 
  • 11.01 kl19:00 
  • Europsport/Dplay 

Under vanlige og mer tradisjonsrike omstendigheter hadde ingen av de to finalelagene kvalifisert til turneringen, men etter det nye konseptet gjør at det for første gang skal spilles Suopercopa-finale mellom to klubber som hverken har vunnet ligaen eller cupen året i forkant.  Lillebror i den spanske hovedstaden Atlético slo på noe overraskende vis ut Barcelona fra sin semifinale, hvor tidligere Real Madrid-spiller Alvaro Morata ble toneangivende med sin sene utligning. 

Real Madrid på sin side valgte å overbefolke midtbanen mot Valencia, noe som kulminerte i at laget fra Costa Brava knapt fikk låne ballen kampen i gjennom. Tre spektakulære mål av midtbanetrioen Luka Modrić, Isco og Toni Kroos ble for mye for flaggermusene å hente inn, hvor sluttresultatet endte med en heller komfortabel 3-1 seier for de hvite fra Chamartín. Kampen blir den tredje finalen lagene i mellom de siste tiårene, hvor Real Madrid har trukket det lengste strået ved hele to anledninger. 

Midtbanen stråler, mens angriperne sliter 

De siste månedene har det vært heftig diskutert hvem som skal bistå Karim Benzema med å lage målene som behøves for at det skal bli sølvtøy denne sesongen, og i starten på det nyåret har man kanskje fått en indikasjon. Eden Hazard har vært skadet over lengre tid, men selv de gangene han har vært tilgjengelig denne sesongen har det vært skrøpelig med bidrag hva angår målpoeng. Rodrygo Goes startet sin Real Madrid-karriere helt fenomenalt, men av rutinemessige årsaker vil det på langt nær være rettferdig overfor spilleren selv å forvente at han skal være en spiller som allerede skal score 10-15 mål i løpet av sesongen. Det samme kan sies om Vinícius Júnior, som i tillegg til å være ung er like giftig som en slange uten tenner.  Gareth Bale på sin side har slitt med både skader og utenomsportslige hendelser så langt denne sesongen, hvor my av det samme kan sies om James Rodríguez.

Real Madrid gikk inn i julen med tre strake uavgjorte kamper, hvor den aller siste kampen mot Atheltic Bilbao ble en oppvisning i sjansesløseri.  Desember var en viktig måned for klubben, men årets aller siste måned ga også tydelige indikasjoner på hvor skoen virkelig trykker for Real Madrid denne sesongen. Real Madrid har per dags dato bare en spiller som nærmest kan garantere mål, noe som hemmer laget i viktige og tette kamper. Benzema har denne sesongen vært nødt til å bære laget offensivt nærmest alene, spesielt etter at Hazard gikk på nok en skadesmell. 

Det virker riktignok som at Zidane har brukt juleferien godt. Franskmannen har nok brukt høytiden til å finne flere veier til mål, slik at Benzema får den avlastningen han sårt trenger. I løpet av årets to første kamper har laget sett langt giftigere ut foran motstanderens mål og har i løpet av de kampene scoret seks mål, men det har likevel ikke vært de man på forhånd trudde som har bidratt mest så langt. I den tøffe bortekampen mot Getafe var det Raphaël Varane som sto frem og var sterkt delaktig i to av målene, Varne som på sin side har vært langt fra noen notorisk målscorer gjennom sine år i Real Madrid. Før Getafe kampen hadde den 26 år  gamle midtstopperen ett snitt på en scoring ca hvert 1800 minutt, noe som skal gi to mål per hele sesong. Modrić var kampens siste målscorer, ei heller Balkans Beethoven har vært noen målgarantist gjennom sine åtte år i klubben. Kroaten fulgte også opp med scoring i semifinalen mot Valencia, noe som gjør at han har startet året særdeles godt med to mål på to kamper. Sesongen i gjennom står Modrić bokført med fem scoringer i alle turneringer, noe som gjør dette til den sesongen han har scoret mest mål for Real Madrid. Her må det også legges til at han har spilt langt mindre enn tidligere sesonger, samtidig som at sesongen knapt er halvveis. Sett bort fra Modrić, så har også Toni Kroos og Federico Valverde bidratt med scoringen så langt denne sesongen. I tillegg så kan det virke som at Isco nok en gang har våknet til liv, og det er ikke utenkelig at den spanske landslagsstjernen spisser formen i sesongen siste halvdel. 

Supercopa de Madrileño

Gjennom det siste tiåret så har det vært mange kamper lagene i mellom, og sett bort fra Barcelona så har byrival Atlético Madrid vært Real Madrids kanskje største konkurrent det siste tiåret. Noe de to Champions League-finalene klubbene i mellom på midten av tiåret bekrefter. For Zidane sin del så er Atlético under Diego Simeone den klubben han historisk sett sliter mest med å bli klok på,  og faktisk så har franskmannen en langt dårligere statistikk mot Atlético enn erkerival Barcelona. 

Lagene har møtt hverandre i hele tre finaler de siste tiåret, hvor den første finalen lagene i mellom fant sted 17.mai 2013. Atlético tok til slutt seieren etter en scoring i første ekstra omgang av den brasilianske midtstopperkjempen Miranda, resultat etter ordinær tid var 1-1. Finale nummer to er antageligvis den mest kjente, også denne kampen trengte ekstra omganger for å avgjøres. Atlético ledet kampen lenge, men en legendarisk scoring nesten fire minutter på overtid av nåværende kaptein Sergio Ramos sørget for at det til slutt ble ekstra omganger. Den sene utligningen tok gløden ut av Atlético og Real Madrid vant til slutt hele 4-1, dermed kunne de hvite fra Madrid feire sin tiende Champions League tittel. To år senere skule lagene igjen møtes til finale i Europas aller gjeveste turnering for klubblag, også denne gangen vant Real Madrid. I likhet med de to andre finalene trengte også denne kampen ekstra omganger for å finne en vinner. Real Madrid vant til slutt på straffespark, og tok nok en gang det lengste strået mot byrivalen. 

Sesongen første tellende kamp endte med en 0-0 på Wanda Metropolitano, en lite fartsfylt kamp hvor det så ut til at begge lagene var svært fornøyde med å få med seg ett poeng. Mer fart var det riktignok i sommer når lagene spilte treningskamp over Atlanteren. Atlético Madrid  høvlet over Real Madrid, og vant til slutt hele 7-3 etter hele fire mål av den sympatiske spanske landslagsspissen Diego Costa. Kampen skapte furore i Real Madrid-miljøene rundt om, og de første varsellampene begynte momentant å blinke. Med tiden har Real Madrid tatt store steg, og kampen i seg selv er fortrengt på lik linje med dårlige barndomsminner. Atlético Madrid på sine side ble nærmest utropt til favoritt til å vinne ligagullet etter kampen, men etter at alvoret virkelig startet har de knapt scoret mål. 

Los Rojiblancos

Diego Simeone startet denne sesongen med et tilnærmet nytt lag, noe som naturlig nok har ført til en noe trøblete start på sesongen. Heldigvis for Atlético og Simeone, så har også Real Madrid og Barcelona tidvis slitt med å finne rytmen den inneværende sesongen. På tross av den dårligste starten blant de tre favorittene til ligagullet henger de enda med, enn så lenge er det kun knappe fem poeng opp til første og andreplass. 

Hovedproblemet til Atlético denne sesongen sett bort fra å integrere tosifret antall nye spillere i laget, det har vært å score nok mål til å faktisk vinne fotballkamper. Som tidligere sesonger er laget enda kanskje det beste defensive laget i verden, noe kun tolv innslupne mål en halv liga sesong på langt nær bekrefter. Likevel blir det vanskelig å vinne ligagull med et målsnitt per kamp som tilsvarer litt over ett mål per kamp, og det er virkelig der skoen trykker for Atlético denne sesongen også. Diego Costa kom aldri i gang denne sesongen etter den gode oppkjøringen, og storkjøpet João Félix har enda ikke funnet den scoringsformen det var håpet på før sesongen. Lagets toppscorer denne sesongen er tidligere Real Madrid-spiss Alvaro Morata, den spanske landslagspilleren står bokført med ni mål i ligaen og kun to ute i Europa.  På mange måter lider klubben av litt det samme problemet som Real Madrid, de har rett og slett ikke nok målscorere denne sesongen. 

Potensiell startoppstilling 

4-5-1: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Mendy, Casemiro, Valverde, Kroos, Modrić, Isco, Jović

Pmn6