Extra large simeonee
MESTERHJERNER: Zinedine Zidane og Diego Simeone møtes nok en gang i en finale.

I rivalens bakgård: Atlético Madrid (N)

Vi har tatt en prat med Atlético Madrid-supporter, Amin Bawar, i forkant av kveldens finale.

Søndag kveld er det klart for nok en finale mellom de to spanske gigantene, denne gang i den spanske supercupen. Real Madrid knuste Valencia 3-1 i semifinalen, mens Los Rojiblancos danket ut Barcelona etter å ha vunnet en spennende kamp 3-2.  I forkant av finalen har vi tatt en prat med en som følger Atlético Madrid tett. Amin Bawar bidrar for deres norske supporterside, og har svart på våre spørsmål i forkant av kampen. 

Hva tenker du om sesongen Atlético Madrid har hatt til nå?

Sesongen til Atlético Madrid (så langt) sett under ett – har vært midt på treet. Selv om klubben ligger der den skal ligge på tabellen og er klar for utslagsrundene i Champions League 2019/20, sitter jeg likevel med en følelse av at dette har vært en litt skuffende sesong. Skrur vi tiden tilbake til i mai-perioden i fjor, så virket ting ganske håpløst i Atleti, da mange begynte å snakke om «spillerflukt» og at prosjektet til Diego Simeone er på vei til å dø ut. Diego Godín, Lucas Hernández, Antoine Griezmann, Rodri, Juanfran og Filipe Luís – det er hele seks sentrale spillere som forsvant ut dørene på Metropolitano. Spesielt tapet av Rodri til Manchester City i sommer ble vanskelig å svelge..
Men så kom det sakte men sikkert nysigneringer på rekke og rad, med vidunderbarnet João Félix som den største overraskelsen. Under preseason så «nye Atlético» meget bra ut, og spesielt João Félix fikk Atleti-fansen til å glemme Antoine Griezmann. Med 7-3 seieren over Real Madrid og 2-1-seieren over Juventus, så vi prov på hva som bor i dette laget. Men så skal en aldri heller ta noen treningskamper så altfor seriøst.. Der Diego Costa så ut som han hadde funnet seg selv igjen, så er historien en annen i La Liga denne sesongen. Kaosbamsen er ikke til å kjenne igjen. Han står med fattige to mål på 11 kamper. Og nå er han også utilgjengelig som følge av en skade, som gjør situasjonen endra mer frustrerende. Thomas Lemar er en annen spiller man hadde høye forventninger til denne sesongen etter en svak debutsesong, men nå har de aller fleste konstatert med at Lemar ble et klassisk bomkjøp som muligens kan være på vei ut allerede i januarvinduet, for at klubben skal kunne frigjøre midler til nytt spisskjøp – der Edinson Cavani er blitt hyppig linket til Los Rojiblancos. Det gir mening. Atlético har denne sesongen fått kritikk for å ha scoret for lite mål, og det er her den største skuffelsen ligger for meg. Det defensive har sett mer en bra nok ut etter at nærmest hele forsvarslinjen forsvant. Renan Lodi og Kieran Trippier har begge vært friske pust i klubben. Offensivt så har de vært viktige bidragsytere, men her føler jeg samtidig at Simeone har vært for avhengig av at backene leverer målpoeng. Morata startet sent, men har nå funnet målformen og er lagets toppscorer og desidert viktigste spiller. 
Selv om vi ligger i rute i La Liga i forhold til Champions League-plass, så må lage hevde seg betraktelig spillemessig utover sesongen. Kvaliteten i ligaen har økt med årene, og lag som Sevilla og Real Sociedad må tas på alvor denne sesongen. Noe ligagull anser jeg som urealistisk med dagens spillertropp, selv om vi «bare» er fem poeng bak.
I Champions League synes jeg vi leverte en av sesongens beste kamper mot Juventus i september i fjor etter å ha ligget under 0-2 på hjemmebane. Synes laget viste stor moral og styrke etter den 2-2-kampen. Men heller ikke i CL var alt rosenrødt, hvor vi endte opp som gruppetoer og møter nå det mange mener er verdens beste klubblag i åttedelsfinalen, Liverpool.

Hvordan ser du på deres rivaler, Real Madrid, og hvordan Zidane styrer laget?

Jeg er meget overrasket over hvordan sesongen deres har utviklet seg fra den første gruppespillskampen i Champions League mot PSG. Det har vært mye snakk om Luka Jovic og Eden Hazard som ble sett på store stjerne-kjøp i sommer. Sistnevnte ble jo beskyldt for å være overvektig da sesongen ble sparket i gang, og Jovic har vi knapt sett nok av føler jeg. Men utover sesongen så har Real Madrid til tider vært en fryd å følge med på sett med La Liga-briller, og ikke Atético-briller, hehe.. Jeg må si jeg er blitt begeistret av Valverde i det som er hans store gjennombrudd denne sesongen. Jeg mener å huske at enkelte var skeptiske til den tilliten Zidane ga ham i starten, men nå ser vi jo hvorfor han hadde så mye tillit til denne diamanten! Han er bare 21 år, men han spiller jo som en erfaren ringrev. Alltid så trygg og gjør stort sett kloke valg på banen. Man må bare hylle Zidane som har gitt ham sjansen og vist at dette er en spiller vi vil se mye av i tiden framover for Los Blancos. Ellers er jeg positivt overrasket over Rodrygo Goes som i likhet med Federico Valverde har grepet muligheten når den først har bydd seg. Det er ingen tvil om at fremtiden ser lys ut for Real Madrid med alle disse talentene dere sitter på. Jeg anser også personlig Madrid som favoritter til ligagullet denne sesongen. Synes dere så ut som det beste laget mot Barcelona i El Clásico – totalt sett. Er virkelig imponert over Zidanes taktiske tilnærming, senest mot Valencia i Supercopa de Espana ble jeg litt overrasket over at så mange midtbanespillere startet samtidig.. Som til slutt viste seg å være et godt taktisk grep. Om det er folk som fortsatt mener at Zidane ikke er en taktiker, så har de åpenbart ikke fulgt med i timen. Han er absolutt blant de store trenernavnene i verden. Det er ikke bare som spiller vi vil huske ham, mener jeg.

Hvordan tror du finalen blir, og hvem frykter du hos Real Madrid?

I og med at det ikke er en vanlig La Liga-kamp, synes jeg det er vanskelig å spå utfallet av kampen. Synes at kampen mot Barcelona var meget merkelig, der jeg fortsatt er av den oppfatning av at vi var heldige som avanserte til finalen. Barcelona var det klart beste laget og så ut som de hadde full kontroll i store deler av kampen. På stillingen 2-1, burde og kunne Barcelona gått opp til 3-1. Likevel var det Atleti som snudde underlegge til seier. Jeg tror dog at kampen muligens blir litt mer åpen og at vi får se to lag som tør å spille ball. Det har vært mye kritikk i Spania rundt denne turneringen som avholdes i Saudi-Arabia, og teknisk sett så skulle jo ingen av disse lagene spilt om finale med de gamle reglene. Koke starter ikke mot Barcelona, men scoret kort tid etter at han kom innpå – han kunne vi trengt fra start – som dessverre nå er utilgjengelig. Det er også meldt usikkerhet rundt Jan Oblak, og hvis han ikke spiller, så er det bare å gratulere Real Madrid med et nytt trofe på forskudd. 
Så blir det spennende å se om deres kjøres samme lagoppstilling som mot Valencia, da håper jeg nemlig Diego Simeone kontrer med å sette innpå en ekstra midtbanespiller også. Og hvem andre enn deres elskede Marcos Llorente er ikke bedre å kaste utpå i midtbanekrigen?

Til slutt; Hvem finner finalen?

Vanskelig å si som sagt.. Men magefølelsen sier at vi tar denne. Dere har knust Champions League-drømmen vår to ganger, og jeg vil mest sannsynlig aldri komme over Sergio Ramos sin scoring på overtid.. Derfor er ønsket om å slå Real Madrid i alle turneringsfinaler enda større enn noen gang, også i en «Saudi-copa». Håper på en ny reprise av noe av det samme som i UEFA Super Cup-finalen i 2018. Atleti vinner igjen 4-2.

Vi takker Amin for intervjuet, og ønsker han lykke til videre med arbeidet han gjør!

Pmn6