Extra large zizou atleticoooo yeye
SMØRBLID: Zidane var som vanlig i godt humør på pressekonferansen i forkant av finalen mot Atlético Madrid.

Zidane: - Jeg er bedre enn jeg var

Den franske treneren snakket om både løst og fast i forkant av oppgjøret mot Atlético Madrid.

I kveld er det duket for finale i Supercopa de España, og det er El Derbi som står for tur. Vanligvis skulle man trodd at dette oppgjøret blir spilt i den spanske hovedstaden hvor begge lagene er fra, men denne gang er det ikke slik. Som semifinalen så spilles finalen i Jeddah, og nærmere bestemt på King Abdullah Sports City. 

Zidane valgte en overraskende formasjon til semifinalen mot Valencia hvor han tok i bruk hele fem sentrale midtbanespillere, og for en variant det var. Los Blancos kjørte over motstanderen i 90 minutter, og måltavlen viste til slutt 1-3, men det kunne endt langt mer enn det. En av sesongen beste kamper må det sies å være, og det viser litt prov på hvilke steg Zidane har gjort som trener, spesielt på den taktiske biten. Under kommer en oversatt versjon av hans pressekonferanse i forkant av oppgjøret mot Atlético Madrid: 

Beskjeden lyder som før. Vi vet hva som står på spill, og det er grunnen til at vi reiste hit. Vi er glade for å være i finalen, og vi er klare for å gjøre en god prestasjon. Vi kommer til å gi absolutt alt fordi det er det som skal til for å vinne. Det er det eneste jeg bryr meg om. 
Det er en cupfinale, men det endrer ingenting for oss. Vi er glade for å ha nådd nok en finale, og det er det vi har jobbet for å klare. Det er i klubbens DNA. Vi er en stor klubb, og spillerne i klubben lever for kamper som dette. Det er ikke noe mer press involvert enn vanlig. Det er bare nok en kamp, men den er også viktig ettersom det står om et trofe. Hver eneste kamp er forskjellig, og vi har både vunnet og tapt kamper mot Atlético. I morgen spiller vi en cupfinale, og det er ikke likt det forrige oppgjøret, hvor ulike spillere er involvert. 

Andre periode som hovedtrener

Jeg anser meg selv for å være bedre nå enn jeg var i min første periode som trener, og jeg utvikler meg. Ikke bare som trener, men i livet generelt, så lærer vi fra situasjoner og personer rundt oss. Jeg liker å lytte til de jeg jobber med fordi de er veldig gode til det de gjør. Det tillater meg å utvikle meg både som trener og som person. Det er målet mitt. Spørsmålet om jeg er en heldig trener vil ikke forsvinne, og det kommer kun an på hvordan man ser på ting. Jeg er her for å jobbe, og jeg nyter det jeg gjør. Jeg kan ikke påvirke mer enn det. Jeg holder hodet hevet, og jeg tror på det som gjøres ute på gressmatten. 
I løpet av en karriere som spiller så er det spesielle øyeblikk, også er det andre øyeblikk hvor du møter mer kritikk på tross av at du har vunnet mye. Det er livet til en fotballspiller, og for å oppnå spesielle øyeblikk så er du nødt til å arbeide hardt og samtidig være tålmodig. Vi har en veldig god tropp, og nok en gang ønsker vi å få våre supportere til å smile, det er det vi jobber for. 

Formelen bak forbedring

Det er ingen formel. Det eneste vi kan gjøre er å jobbe hardt. Jeg har stor tiltro til dette laget fordi vi har de beste spillerne, men vi er også nødt til å bevise det. Det er hemmeligheten: levere når du får muligheten, og når du får spilletid. Vi forbereder oss til kamper på bakgrunn av motstanderens forsvar og angrep. Det er viktig å vite hva du skal opp imot, og det er egentlig alt jeg behøver å si om det. Jeg tror ikke på det du sier om alle deres ulike taktiske varianter, jeg tror ikke de har så mange. 
Jeg kommer ikke til å fortelle deg hvordan vi starter i morgen. Vi vet at det viktige er hvordan vi presterer i angrep, ikke den taktiske delen, hvilket er noe alle kan tolke. Vi vet at vi produserer mye bra offensivt på siste tredjedel, og til syvende og sist så er laget det absolutt viktigste. 

Nytt format 

Jeg har ikke så mye å si om det. Det er RFEF (det spanske fotballforbundet) sin avgjørelse, og vi har akseptert det. Vi er heldige nok til å være involvert i turneringen, og vi har utnyttet muligheten til å delta i den. Vi ønsker å vinne samtlige turneringer vi er involverte i. Jeg har vært i Spania i mange år, og det er en glede å være i dette landet, hvor folk nyter fotball og livet generelt. Jeg er heldig som har muligheten til å bo i Spania, og som har spanske slektninger. Jeg snakker om ting som ikke angår fotball, men det har ikke noe å si. 

João Félix

Jeg er ikke i tvil om at han både er en spiller for nåtid og for fremtiden. Han er en veldig god fotballspiller, og Atlético signerte han fordi han er en spiller for fremtiden. Det er ikke noe tvil om det. 

Semifinalen

Det så ut som om Barcelona kom til å vinne, men det er ikke slik det endte. Atlético kjempet hele veien inn, og de snudde kampen på hodet. Det er slike ting som skjer i fotball. Alt kan skje helt frem til siste spark på ballen. De er et veldig godt lag, og vi vet hva slags kamp vi kan forvente oss. Vi tenker kanskje at det er annerledes å spille mot Atlético enn å spille mot Barcelona, men de er også er veldig godt lag. 

Gleder du deg til kamp? 

Pmn6