Extra large ramos atleti yeye
KLAR: Real Madrid sin kaptein er klar for kveldens oppgjør mot byrival Atlético Madrid.

Ramos: - Liker ikke ordet fiende

Serigo Ramos og Casemiro snakket med pressen i forkant av finalen.

Søndag kveld er det duket for en ny finale mellom Real Madrid og Atlético Madrid, og for første gang skal El Derbi spilles i Jeddah. Lagene er langt fra ukjente og møtes til dyst flere ganger hver sesong i den hjemlige ligaen, samtidig som de også har møttes i Champions League-finaler, Europeisk Supercup og i Copa del Rey. En av de som har vært sentral i disse oppgjørene er kaptein Sergio Ramos som blant annet sikret overtid i finalen mot "lillebror" under Champions League-finalen sesongen 2013/14 med sin scoring nesten tre minutter på overtid. Kapteinen har snakket med pressen i forkant av oppgjøret mot byrivalen, og i tillegg har Casemiro kommet med noen få replikker: 

En av de viktigste tingene vi kan ha er ambisjoner, slik at man aldri går lei av å vinne, og samtidig holde ambisjonene vi har hatt i mange år i live. Det er en belønning å få spille nok en finale, og vi skal opp imot en motstander vi kjenner til og som fortjener å være her. Vi er nødt til å være disiplinerte, og gjøre så få feil som mulig for å være i stand til å ta troféet. 
Dette er en type kamp hvor de små marginene enten kan straffe deg eller gjøre så du løfter troféet. Vi viser veldig god balanse defensivt, og laget nyter godt av dette. Vi vil forsøke å straffe Atlético, og om man studerer dem, så ser man at det er mange måter å gjøre dette på. Muligheten til å vinne troféet er motivasjon nok, og det er uten å tenke på våre tidligere møter. 

Individuell form

Jeg nyter en god tid i min karriere, og jeg føler meg yngre for hver dag som går. Når du spiller bra så nyter laget godt av det. Jeg håper at jeg holder meg skadefri, og at jeg kan spille så godt som overhodet mulig slik at vi kan ha defensiv balanse, og holde buret rent. 

Ære til Zidane

Han beviser at han er en fantastisk trener, og det har jeg alltid sagt. Akkurat som meg, så lærer han mer og mer med tiden som går. Jeg jobber hardt hver eneste dag for å forbedre meg, og jeg forestiller meg at det er slik for trenere også. Han fortsetter å tilby fra hans sterke sider, hvilket er hardt arbeid og profesjonalitet. Vi har ikke forandret oss, vi er fortsatt det samme laget. Når du jobber hardt og legger ned arbeidsinnsats så kommer til slutt resultatene til å gå riktig vei. Vi er i bedre fysisk form, og vi har en bedre forståelse av hvordan vi skal spille. Vi har funnet den balansen tidligere enn vi hadde forventet. 

Finale mot Atlético

Jeg ser tilbake på tidligere møter, og hvor mange vi har vunnet. Jeg håper vi kan holde det gående. De er et tøft lag, de kjemper helt til siste sekund. De har en god trener, og noen veldig gode spillere. Vi er klare for å kjempe til døden for å vinne denne kampen. 

Fem midtbanespillere

Når du har så mange spillere på midtbanen så får du mer ballbesittelse. Med flere angrepsspillere så kan spillet bli mer direkte. Vi kontrollerte ting bra, men vi kunne også vært noe mer direkte. Vi kan variere spillet vårt avhengig av motstander, og det er bra slik at vi kan utgjøre mer skade. Det er fullstendig opp til treneren, han håndterer det veldig bra. 
Jeg tror ikke det er snakk om respektløshet med Zidane fordi pressen er kun basert på meninger. Han har en tøff jobb med å velge de elleve som skal starte til enhver kamp. Han kjenner laget bedre enn noen andre, og han gjør det han mener er korrekt. Vi er inne i en god form uansett hva som skjer i finalen. Vi spiller på veldig høyt nivå, og vi vil forsøke å holde det gående så lenge som mulig. Vi ønsker å prestere i slike kamper, ha kontroll over oppgjøret og være suksessrike foran mål. 

Atlético Madrid

Jeg liker bedre å snakke om mitt eget lag enn om motstanderen. De er et godt lag, og vi kjenner til kompleksiteten i morgendagens oppgjør. Om vi fokuserer på de små detaljene, og forsøker å minimere skadene så vil det bli bra. 
Jeg liker ikke ordet fiende, det er et stygt ord. Det er en ekte rivalisering. Jeg ser ikke noe lag som vår fiende, heller ikke Atlético. De er vår rival, og vi ønsker å vinne mot dem ettersom det er et trofe det spilles om. 

Målet

Real Madrid jobber med det klubben har. Laget, på tross av tapene, oppnår resultater og vi kommer til å gjøre alt i vår makt for å score mål, uansett hvem som spiller. Jeg mener ikke vi har måltørke. Muligens har vi hatt det ved enkelte anledninger. Vi ønsker å være med i alle turneringer så langt det lar seg gjøre. 

Nytt format

Formatet bestemmes av det spanske fotballforbundet, og de har organisert den nye versjonen av turneringen på en god måte. Dette året så er det til hjelp for oss fordi tidligere så var det vinneren av LaLiga og Copa del Rey som møttes til dyst. La oss se hva som skjer neste år. Det har ikke endret kalenderen på noen som helst måte, og vi fått en god mottakelse hele tiden siden vi ankom Jeddah. Om dette hjelper klubbene og fotballforbundet økonomisk, så burde vi ikke se på det med negativt syn. 

Mottakelsen i Saudi Arabia

Vi føler oss elsket av fansen her, og vi setter virkelig stor pris på det. Real Madrid er et internasjonalt lag, og Real Madrid er verdsatt hvor enn vi går. Det hadde vært fantastisk å vinne for fansen til Real Madrid slik at de kan nyte det her, og over hele verden. 

Casemiro:

Vi vet at om vi skal slå Atlético så trenger vi intensitet, godt spill, kontroll over kampen og samtidig er alle nødt til å gjøre alt riktig. Begge lag er i finalen fordi vi har fortjent det. 
Vi vet det kommer til å bli en tøff kamp. Det kommer til å bli en spennende kamp, med to lag som spiller god fotball. Atlético Madrid er et lag med erfaring, og de vet hvordan man skal spille i finaler som dette, så vi er nødt til å nedlegge en god prestasjon og forhåpentligvis så kan vi vinne kampen. Vi er nødt til å jobbe hardt, og samtidig gjøre vårt beste.  

God form

Vi spiller bra, nyter tilstanden og har god dynamikk. Vi spiller som en enhet, og du kan se at treneren har tro på alle spillerne. Det handler ikke kun om spillerne, men også trenerstaben, og selve hovedtreneren, de gir alt for oss.  

Hva tenker du om det Ramos hadde å si? 

Pmn6