Extra large   av8926
REDDET: Thibaut Courtois reddet et straffespark, og var svært sentral i sikringen av troféet.

Spillervurderinger: Atlético Madrid (N)

Thibaut Courtois reddet et straffespark og kunne dermed løfte sitt første trofe for Los Blancos.

Real Madrid 0-0 Atlético Madrid (4-1 e.e.o)
King Abdullah Sports City Stadium, Jeddah
Supercopa de España, finale
Søndag 12.januar, kl:19.00

1-0 Dani Carvajal (120') - [Straffespark]
2-0 Rodrygo Goes (120') - [Straffespark]
3-0 Luka Modric (120') - [Straffespark]
3-1 Kieran Trippier (120') - [Straffespark]
4-1 Sergio Ramos (120') - [Straffespark]

Det ble en relativt sjansefattig kamp mellom to lag som kjenner hverandre godt, og det stod derfor målløst etter 90 minutter i Jeddah. Kampen tok noe mer fyr i ekstraomgangene, og muligens hadde Atlético Madrid stukket av med seieren om ikke Valverde hadde vært kynisk og felt Morata bakfra etter 115 minutter. Midtbanespilleren fikk direkte rødt kort, men rojiblancos scoret ikke på frisparket, og det endte til slutt med straffesparkkonkurranse. 

Dani Carvajal var første mann frem og scoret på sin straffe, før Saúl Ñíguez satte sitt forsøk i stolpen. Neste ut var unggutt Rodrygo Goes som ikke bare sendte Oblak feil vei, men han sendte også straffesparket rett i krysset, hvor Courtois fulgte opp den gode prestasjonen med å redde straffesparket til Thomas. Deretter gikk veteran Modric frem og satte ballen iskaldt i mål, før Atlético fikk sin første scoring med Kieran Trippier. Sergio Ramos fikk muligheten til å sikre troféet med sitt straffespark, og var som vanlig iskald, hvilket betød at Real Madrid tok et nytt trofe under Zinedine Zidane. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (9 BB): Holder nullen i ordinær tid, holder nullen på overtid, og holder nesten nullen i straffesparkkonkurransen. Redder alt som kommer hans vei, og selv om han må gi noen returer som ikke alltid ender opp i ufarlige områder så spiller han en god kamp fra a til å. Er aktiv i feltet, redder skudd, stopper innlegg, redder straffespark, rett og slett alt en målvakt skal. Kåres derfor til banens beste av PMN sin redaksjon i kveld. 

Dani Carvajal (7): Er aktiv begge veier, og er faktisk den spillere på både har ballen mest og slår flest pasninger i løpet av kampen. Har noen gode innlegg, og er solid i duellspillet. Spiller generelt sett en god kamp, da spesielt defensivt, og kunne fått enda bedre karakter med flere involveringer offensivt. Tar det første straffesparket i konkurransen, og er sikker som banken. 

Raphaël Varane (8): Mye involvert denne kampen, og må slå en haug med pasninger som han ofte treffer med. Defensivt er han også stabil, hvor han vinner de fleste dueller både i luftrommet og langs bakken. Står bunnsolid imot de gangene Atlético presser på, og holder igjen nullen sammen med Ramos. 

Sergio Ramos (8): Som Varane så er han mye involvert, og må også slå mange pasninger som han er relativ trygg med. Vinner de fleste dueller han er involvert i, og blir tidvis med på enkelte løp fremover i banen. Danner et solid forsvar sammen med Varane, og tar selvfølgelig straffesparket som gjør at Los Blancos vinner turneringen. 

Ferland Mendy (6): Veldig delaktig i spillet, og gjør enkelte driblinger som han lykkes med. Løper utrettelig gjennom hele kampen, hvor han full kontroll defensivt, men involveringene offensivt er derimot ikke så gode. Innleggene sitter ikke for den franske backen, men viser glimt av sin enorme fysikk. 

Ferland Mendy (6):

Federico Valverde (8): Spiller indreløper i en treer bak på midtbanen, og har full kontroll på det han involveres i. Slipper seg ikke like ofte løs offensivt denne kampen, men det skaper samtidig stabilitet bakover i banen. Pådrar seg et rødt kort i andre ekstraomgang da han klipper ned Morata, men kan ikke trekkes for det da det er en kritisk inngripen i veien mot troféet. Kynisk og helt nødvendig av den unge midtbanespilleren. 

Carlos Casemiro (7): Gjør det vanskelig for motstanderne med sine involveringer defensivt i spillet, hvor han vinner de fleste dueller han er involvert i. Som vanlig er han begrenset fremover i banen, men arbeidsinnsatsen og duellspillet gjør han til en viktig brikke mot en motstander som Atlético Madrid. 

Toni Kroos (6): Veldig mye involvert, og strør som vanlig pasninger med bravur, men mange av de blir ofte rettet sidelengs eller bakover i banen. Bemerker seg derfor ikke veldig mye, men som resten av midtbanespillerne så danner han et stabilt grunnlag på midten. Godkjent kamp - blir byttet ut etter 103 minutter. 

Luka Modric (7): Jobber utrettelig gjennom hele oppgjøret, og er en av de midtbanespillerne som skaper mest. Har fem avslutninger på mål, og selv om ingen av de leder til mål så er han kreativ og aktiv. Har ikke så god treffprosent på pasningene, men tar til gjengjeld litt mer risikable pasninger enn resten. Scorer på sitt straffespark i konkurransen som sikret troféet. 

Isco Alarcón (5): Jobber hardt og løper utrolig mye, men klarer ikke å påvirke kampen spesielt mye. Forsøker å involvere seg, men faller ofte litt dypt i banen og klarer derfor ikke påvirke spillet veldig mye. Byttes ut etter en time til fordel for Rodrygo. 

Luka Jovic (5): Sitter litt i samme båt som Isco, forsøker å involvere seg, men klarer det ikke så godt. Får et par sjanser som han virkelig forsøker å få det meste ut av, men skuddene ender like til side for mål. Blir litt usynlig, og byttes ut etter 83 minutter til fordel for Mariano. 

Innbytterne: 

Rodrygo Goes (6): Kommer inn for å endre formasjon en time ut i oppgjøret, og forsøker å involvere seg mye. Har noen gode kombinasjoner, og et solid skudd på mål etter et flott nedtak. Tar straffespark nummer to, og er iskald fra krittmerket hvor han klemmer ballen i krysset. 

Mariano Díaz (6): Jobber hardt, vil mye, og får et par avslutninger på mål. Forsøker så godt han kan, men får ikke veldig mye å jobbe med. Full innsats hele tiden, og virker svært spillesugen den tiden han er på banen. 

Vinícius Júnior (5): Ikke noe spesielt å snakke om den tiden han er på banen. Relativt usynlig, og involverer seg ikke i spillet. Må opp noen hakk og vise at han virkelig vil. 

Hvem syns du var banens beste? 

Pmn6