Extra large  1vc8812
TROFE: Real Madrid slo byrival Atlético Madrid i straffesparkkonkurranse og sikret dermed et nytt trofe.

Real Madrid 0-0 Atlético Madrid (4-1)

Det ble en reprise av Champions League-finalen fra 2016 hvor Los Blancos seiret over Los Rojiblancos på straffesparkkonkurranse.

Real Madrid 0-0 Atlético Madrid
King Abdullah Sports City Stadium, Jeddah
Supercopa de España, finale
Søndag 12.januar, kl:19.00

1-0 Dani Carvajal (120') - [Straffespark]
2-0 Rodrygo Goes (120') - [Straffespark]
3-0 Luka Modric (120') - [Straffespark]
3-1 Kieran Trippier (120') - [Straffespark]
4-1 Sergio Ramos (120') - [Straffespark]

RØDT KORT: Federico Valverde (115')

Søndag kveld skulle den spanske turneringen Supercopa de España få en ny mester da Real Madrid og Atlético Madrid møttes til dyst i finalen av det nye formatet for turneringen. I stedet for å være to kamper mellom vinneren av LaLiga og Copa del Rey, så ble nå også andre- og tredjeplassen i LaLiga inkludert. Los Blancos sendte ut Valencia med en overbevisende seier i sin semifinale, mens Los Rojiblancos seiret over Barecelona i sin semifinale. Dermed var det duket for El Derbi i Jeddah søndag kveld på King Abdullah Sports City Stadium. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Valverde, Casemiro, Kroos (Vinícius 103') - Modric, Isco (Rodrygo 60') - Jovic (Mariano 83')

Atlético Madrid: Oblak - Trippier, Felipe, Gimenez (Savic 98'), Lodi (Llorente 89') - Correa, Thomas, Herrera (Vitolo 56'), Saúl - Felix (Arias 101'), Morata

Gavepakke til Felix

Det var Casemiro som var først ute med å teste skuddfoten søndag kveld da han klemte til fra utsiden av 16-meteren etter fem minutter, men Oblak hadde kontroll og reddet. Snaut fem minutter senere så mottok Modric ballen etter et kort hjørnespark, og kroaten dro seg innover i banen før han klemte til, men Oblak reddet på ny. Et snaut kvarter ut i oppgjøret sendte Ramos ballen rett til João Felix på 16 meter, og angriperen fikk all verdens tid til å sikte, men skuddet endte utrolig nok utenfor den lengste stolpen. Et lite minutt senere var Morata nære å utnytte et balltap fra Ferland Mendy da han stormet mot dødlinja, og gikk ned i en duell med Courtois, men spanjolen filmet og dommeren lot spillet gå videre. 

Noen minutter senere var Morata frempå igjen, og denne gang forsøkte han lykken fra langt hold, men forsøket endte utenfor. En halvtime ut i oppgjøret sendte Kroos et hjørnespark rett på hodet til Isco, og midtbanespilleren forsøkte å styre kule, men forsøket endte utenfor. Snaut ti minutter før hvilen stormet Mendy opp langs siden, og driblet seg forbi et par mann før han sendte kula mot mål, men igjen reddet Oblak. Et par minutter senere forsøkte Saúl lykken, men han sendte kula rett på Thibaut Courtois. To minutter før hvilen sendte Kroos inn et nytt hjørnespark, og denne gang satte Casemiro hodet til ballen, men forsøket endte i nettaket. Dermed stod det 0-0 da lagene gikk inn i hvilen. 

Jovic med god sjanse

Det var Luka Jovic som kom til den første sjansen i andre omgang da han stormet fremover med ballen i beina, men han tapte duellen mot de tre forsvarerne like etter han passerte 16-meteren. Noen minutter senere ble han spilt opp av Modric, og angriperen gjorde et par finter før han sendte kula tilbake mot lengste stolpe, men skuddet snek seg like utenfor stolpen. Like før timen var kroaten klar for å ta saken i egne hender, og han sendte kula mot mål fra langt hold, men forsøket endte til side for mål. Snaut ti minutter etter hvilen kombinerte Los Blancos flott, og Valverde mottok ballen i boksen upresset, men utrolig nok headet han ballen i sitt eget kne og til side for mål. 

Ti minutter før full tid ble Morata spilt i bakrom, og han hadde kun Thibaut Courtois foran seg, men den belgiske sisteskansen reddet avslutningen. Med et par minutter igjen av ordinær tid ble kula sendt inn i boksen mot et par Real Madrid-spillere, men Oblak var sterk i duellen mot to og fikk bokset unna. På overtid fikk unggutt Rodrygo sjansen da han ble spilt frem i feltet, hvor han tok ned ballen på flott vis før han klemte til på volley, men Oblak reddet igjen. Dermed var det duket for ekstraomganger i Jeddah, og mye tydet på at Champions League-finalen fra 2016 var i ferd med å bli spilt på ny. 

Ekstraomganger 

Det var Los Blancos som var først frempå med Mendy i den første ekstraomgangen, men Oblak hadde kontroll og fulgte skuddet utenfor stolpen. Et lite minutt senere var Vitolo på full fart fremover, og han kom seg inn i feltet før han klemte til, men forsøket ble slått til corner av Thibaut Courtois. Det påfølgende hjørnesparket landet hos Gimenez, men midtstopperen klarte ikke å styre skuddet under tverrliggeren. Ti minutter ut i omgangen forsøkte Kroos lykken fra om lag 16 meter, men forsøket endte like over lengste kryss. Et par minutter senere fikk Mariano ballen i feltet, og han satte hodet til ballen, men forsøket endte over mål. 

Los Rojiblancos åpnet den andre ekstraomgen, og Morata fikk en stor sjanse etter kun et minutt. Et hjørnespark ble svingt inn, og Thibaut Courtois bokset rett til Morata, men skuddet til angriperen ble blokkert til et nytt hjørnespark. Noen minutter senere fintet Mariano rundt med motstanderne før han fant Modric som klemte til fra 14 meter, men skuddet endte rett på Oblak som måtte gi en retur. Den landet hos Mariano som heller ikke klarte å styre sitt forsøket unna armene til Oblak. 

Fem minutter før ekstraomgangen var ferdig kom Morata på et flott løp helt alene mot Courtois, men like før 16-meteren ble han klippet ned av Valverde som fikk direkte rødt kort for å hindre en åpenbar målsjanse. Like før full tid fikk Atlético Madrid en dobbeltsjanse, først ved Mendy som på klønete vis blokkerte et skudd rett mot Courtois, men sisteskansen dyttet til corner. Etter hjørnesparket endte ballen hos Correa som vendte innover i banen, og klemte til, men igjen var Thibaut Courtois god og reddet. 

Straffesparkkonkurranse 

Det var Real Madrid som skulle åpne konkurransen, og Dani Carvajal var førstemann ut. Høyrebacken sendte ballen motsatt vei av Oblak, og i mål til 1-0. For Atlético var Saúl førstemann, også han sendte målvakten feil vei, men forsøket endte i stolpen. Andremann ut for Los Blancos var unggutten Rodrygo Goes, og iskald som han var så sendte han kula knallhardt i krysset til 2-0. Nummer to ut for de rød og hvite var Thomas Partey, og midtbanespilleren sendte kula samme vei som Thibaut Courtois, og den belgiske sisteskansen reddet forsøket. 

Tredjemann for Real Madrid var veteranen Luka Modric, og kroaten holdt nervene i sjakk da han sendte ballen motsatt vei av Oblak og i mål til 3-0. Etter dette gjorde engelskmannen Kieran Trippier seg klar, og som første Atlético Madrid-spiller satte han ballen knallhardt i mål til 3-1. Det neste straffesparket var Los Blancos sitt, og ingen andre enn Sergio Ramos gjorde seg klar. Kapteinen tok et rolig tilløp før han sendte kula motsatt vei av Oblak, og dermed var seieren et faktum. Real Madrid hadde sikret seg en ny tittel under Zinedine Zidane. 

Hva syns du om kampen mot Atlético Madrid?  

Pmn6