Extra large gettyimages 1192556392thumb
SEIER: Startelleveren til finale oppgjøret mot Atletico Madrid.

Stemningen er tilbake på Santiago Bernabéu

Etter en dramatisk seier i den en spanske Super Cup-seieren vil laget ha god selvtillit for den andre halvdelen av sesongen.

Zinedine Zidane sin andre periode som Real Madrid-sjef startet utfordrende, med mange supportere som stilte spørsmålstegn ved klubbens evner til å utfordre andre lag om gjeve titler. Selvtilliten til laget så preget ut og ting stemte dårlig, men etter triumfen i den spanske Super Cupen mot byrival Atletico ser ting ut til å snu. 

Da Sergio Ramos gikk opp for å ta det avgjørende straffesparket mot Jan Oblak, var spillerne på banen, på benken og trener-teamet samlet. Da han satte den iskaldt i mål, gikk alle av hengslene. De hoppet, gratulerte hverandre og det var ingen med hjerte for Real Madrid som ikke smilte. Et rørende øyeblikk for en klubb som ikke hadde vunnet en pokal siden 2018. Det virker kanskje ikke så lenge, men etter fjorårets katastrofe sesong har det virket som en evighet for oss Real Madrid-tilhengere. 

Å vinne dette troféet i midten av sesongen kan være avgjørende for klubben og har bidratt til å løfte laget som en gruppe når de skal kjempe om å erobre Laliga, Champions League og Copa del Rey. 

I både semifinalen mot Valencia og finalen mot Atletico hadde hver enkelt spiller en ting i tankene: Seier. De kom for å vinne og det var ikke et alternativ å reise hjemover uten sølvtøy.

Før turneringen preget selvtillit både spillere og supportere. Laget hadde ikke tapt en kamp siden 19. oktober mot Mallorca i Laliga, og hadde prestert bra i storkampene mot Barcelona og Valencia i ligaen. 

En ting som skapte usikkerhet, var den lange listen med skader..

Det var flere nøkkelspillere ute og følgende spillere var utigjengelige: Marco Asensio, Lucas Vazquez, Eden Hazard, Gareth Bale og Karim Benzema. På papiret var utfordringen enda større med avgjørende spillere ute. Heldigvis var holdningen til laget på riktig plass og gjorde en fenomenal jobb.

Mange ble overrasket, noen til og med forvirrede, da Zidane utnevnte fem midtbanespillere i sin startellever mot Valencia. Kombinasjonen Kroos, Modric, Casemiro, Isco og Valverde med Jovic på topp viste seg å være den rette da laget leverte en bunnsolid kamp mot Valencia i 3-1 seieren. 

De samme elleve fikk tillit i finalen også, men denne gangen gikk det ikke like knirkefritt. 

Diego Simeones menn gjorde hjemmeleksene sine, og Atleticos sterke forsvar var like godt som ventet. Den defensive jobben til Atletico tvang Zidane til å bytte til en 4-3-3 formasjon mot slutten av ordinær tid.

Selv om laget var frustrerte og låst etter utmattende 90 minutters spill mot byrivalen, hadde hver Real Madrid-spiller akkurat nok krefter for å vinne kampen. Mye takket være Valverdes avgjørende takling og iskalde straffespark.

Mentaliteten fortsatte inn i straffesparkkonkurransen der det ikke var en spiller som tvilte på en annen. Hver straffetaker trappet opp til straffemerket med hodet høyt, besluttsomhet og selvtillit. Thibaut Courtois i mål, var en vegg gjennom hele kampen og reddet også straffesparket til Thomas Partey.

Nå vil den kollektive lagprestasjonen som vi fikk servert i Jeddah, ta på seg nye utfordringer og viktige kamper i den andre halvdel av sesongen. Alle, enten de er 18 år eller 34 år, blir avgjørende i kampen for troféer. 

Hvis vi ser fremover, skal laget møte Sevilla den 18. januar, deretter en ny kamp mot Altetico 1. februar, før avgjørende møter mot Manchester City i UCL og til slutt sesongen andre El Clasico i Laliga.

Tror du Real Madrid vinner Champions League eller Laliga?

Pmn6